Τοξική Πεθερά | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
7:28
3/2/2013

Τοξική Πεθερά

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Ρουλα

Οταν ερχόμαστε σε ρήξη για διάφορα θέματα και επεμβαίνει η πεθερά μου και η κουνιάδα μου ο σύντροφος μου δεν με υποστηρίζει καθόλου.

 Αγαπητή θεία Λουκία συγχαρητήρια για την ιστοσελίδα σας! Θα ήθελα την συμβουλή σας σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζω με την πεθερά μου. Είμαι 22 ετών και έχω σπουδάσει νοσηλευτική και έχω δώσει λόγο πρόσφατα με το αγόρι μου που είναι 31 και είναι ηλεκτρολόγος και έχουμε σχέση 10 μηνών. Τα πηγαίνουμε αρκετά καλά αλλά όταν ερχόμαστε σε ρήξη για διάφορα θέματα και επεμβαίνει η πεθερά μου και η κουνιάδα μου ο σύντροφος μου δεν με υποστηρίζει καθόλου μένουμε σε ξεχωριστά σπίτια αλλά όταν πηγαίνω σπίτι του για επίσκεψη η πεθερά μου συνεχώς γίνεται επικριτική και θανάσιμα κουτσομπόλα.

Πχ έχω κάποια  παραπανίσια κιλά και σχολιάζει συνεχώς πόσο χοντρή είμαι στους γείτονες στα μαγαζιά που πηγαίνει και με έχει κάνει παντού ρεζίλι. Για την μαγειρική μου ότι δεν τα κάνω καλά, με την εργασία μου ότι μόνο ο κανακάρης της δουλεύει και είναι τυραννισμένος και εγώ είμαι ξεκούραστη. Εγώ βέβαια από την πλευρά μου είμαι πολύ οξύθυμη και την αντιμάχομαι συνεχώς. Όταν θα βγούμε για καφέ  του λέει να μην αργήσει μετά τις 10, το ίδιο και η αδερφή του και αυτός της ακούει.

Η αδερφή του είναι παντρεμένη και έχει 4 παιδιά και συνεχώς λέει στο αγόρι μου να τα πηγαίνει σχολείο, φροντιστήριο και σε εξωσχολικές δραστηριότητες και το κάνει αν και έχει δικό της αυτοκίνητο (έχει τύχει να είμαστε για καφέ και να φύγουμε, σε ξενοδοχείο και να φύγουμε και έχουμε μεγάλο χρονικό διάστημα να έρθουμε σε σεξουαλική επαφή 1 φορά το τρίμηνο).

Το συζήτησα τι με ενοχλεί και με την μάνα του και με την αδερφή του και το μόνο που μου είπανε είναι ότι "ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ" και μπροστά του όλα αυτά και δεν είπε τίποτα, έχω βαρεθεί, δεν αντέχω άλλο, τι να κάνω; Μήπως να χωρίσω; Αν τον χωρίσω δεν θέλω να μείνω μόνη μου, φοβάμαι την μοναξιά και την απογοήτευση. Χρειάζομαι  την βοήθεια σας. Ευχαριστώ που με ακούσατε.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Ρούλα μου, δεν πρέπει να φοβάσαι την απογοήτευση, γιατί απ' ότι μου λες την απογοήτευση τη ζεις καθημερινά στη σχέση σου. Εξίσου δεν πρέπει να φοβάσαι και τη μοναξιά γιατί όπως βρήκες αυτό το αγόρι, με τον ίδιο τρόπο μπορείς να βρεις κι άλλο. Γιατί το θέμα δεν είναι να μένεις με κάποιον από φόβο, αλλά από επιλογή, γιατί περνάς καλά κι η σχέση σου είναι όπως θα ήθελες να είναι (έστω και με κάποιους μικρούς συμβιβασμούς).

Τώρα, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μιλάμε για μικρούς αλλά για μεγάλους συμβιβασμούς, καθώς οφείλω να σου πω ότι το πρόβλημα δεν είναι στην πεθερά σου και την κουνιάδα σου, αλλά στο αγόρι σου που σε βάζει στη μέση και δεν υψώνει το ανάστημα του ως άντρας μπροστά τους. Γιατί η κατάσταση που αντιμετωπίζεις θα ήταν η ίδια ακριβώς ακόμη κι αν ήταν άλλη κοπέλα στη θέση σου, ή αν ο καλός  σου δεν είχε σχέση. Δηλαδή, πραγματικό το πρόβλημα είναι ότι εκείνος επιτρέπει σ' αυτές τις δύο γυναίκες να τον καταπιέζουν ανεξάρτητα από το αν είναι σε σχέση ή όχι.

Βέβαια, το γεγονός ότι είναι σε σχέση δυσκολεύει το "έργο" της καταπίεσης από την πλευρά της μητέρας του και της αδελφής του κι έτσι σε παίρνουν κι εσένα τα σκάγια, αφού σίγουρα οι δυο τους θα προτιμούσαν να εξαφανιστείς από το πλάνο και να έχουν το πεδίο ελεύθερο. Έτσι προσπαθούν να σε τρομοκρατήσουν και να σε καταπιέσουν κι εσένα. Άρα, δεν θα πρέπει να παίρνεις προσωπικά τις κουβέντες τους, αλλά μάλλον να γελάς (από μέσα σου) για την θλιβερή συμπεριφορά τους ως οικογένειας.

Φυσικά, εξίσου θλιβερή είναι και η στάση του αγοριού σου, ο οποίος είναι πλήρως ευνουχισμένος από αυτές τις γυναίκες. Αντί να συγχύζεσαι όμως και να έρχεσαι στα λόγια με πεθερά και σία χωρίς αποτέλεσμα, καλύτερα να κάνεις ένα ξεκαθάρισμα με τον αγαπημένο σου, λέγοντας του ότι δεν μπορείς να συνεχίσεις αυτό το παιχνίδι αλληλεξάρτησης κι ότι θα πρέπει είτε να κόψει -επιτέλους- τον ομφάλιο λώρο από τη μαμά του, είτε να χωρίσετε.

Αν εκείνος δεν καταλαβαίνει πού είναι το πρόβλημα, σε κατηγορήσει για εγωισμό και αρνηθεί ν' αλλάξει στάση, τότε είναι άξιος της μοίρας του και δεν θα πρέπει με κανένα τρόπο να του επιτρέψεις να σε πάρει στον λαιμό του. Γιατί καλή είναι η συμπόνια και η υποστήριξη προς τα θηλυκά μέλη της οικογένειας του, αφού μαρτυρούν έναν καλό χαρακτήρα, αλλά όλα έχουν ένα όριο κι αυτό το όριο βρίσκεται εκεί που αρχίζει η προσωπική ζωή του καθενός.

Επειδή λοιπόν σίγουρα δεν έχεις φανταστεί την προσωπική σου ζωή να διαμορφώνεται ανάλογα με τα κέφια της πεθεράς σου και της κουνιάδας σου, θα πρέπει να μαζέψεις το θάρρος σου και να υπερασπιστείς τον εαυτό σου. Διαφορετικά, θα πρέπει να υποταχτείς κι εσύ στον ρόλο του θύματος, κάτι που ελπίζω ότι δεν βρίσκεται στα άμεσα σχέδια σου.

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ