Το ζήτημα της πρώην...... | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
6:38
23/8/2011

Το ζήτημα της πρώην......

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Ροζ τριαντάφυλλο

Χώρισε με την κοπέλα του λίγες μέρες πριν γνωριστούμε. Ηταν μαζί σχεδόν 4 χρόνια και τώρα του τηλεφωνεί ανά 3-4 βδομάδες... έχει λέει προχωρήσει τη ζωή της και το "παίζει άνετη πλέον". Προσωπικά δεν το πιστεύω...

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Είμαστε με το αγόρι μου εδώ και 6 μήνες, εγώ 20 και εκείνος 27. Περάσαμε πολλά μέχρι να είμαστε μαζί. Εκείνος χώρισε με την κοπέλα του λίγες μέρες πριν γνωριστούμε, εγώ χώρισα με τον δικό μου κάποιο καιρό μετά αφού γνωριστήκαμε και είδαμε ότι θέλαμε να είμαστε μαζί. Το θέμα είναι ότι με την κοπέλα εκείνη ήταν μαζί σχεδόν 4 χρόνια και τώρα που έχουν χωρίσει του τηλεφωνεί ανά 3-4 βδομάδες... έχει λέει προχωρήσει τη ζωή της και το "παίζει άνετη πλέον". Προσωπικά δεν το πιστεύω, θεωρώ πως δεν τον έχει ξεπεράσει από τον χειμώνα που χωρίσανε, αλλά το κάνει για να δίνει το "παρόν". Από την άλλη λέω μήπως είναι απλά ένα τηλεφώνημα; Το αγόρι μου δεν μου δίνει δικαιώματα και γενικά είναι κύριος απέναντί μου. Τι λες θεία Λουκία; Ποια η άποψή σου για τις πρώην και την επαφή με αυτές; Σ' ευχαριστώ!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Το θέμα εξαρτάται από το ποιος από τους δύο παίρνει την πρωτοβουλία αυτής της επαφής, το είδος και τη συχνότητα της αλλά και το κατά πόσο οι δύο πρώην μπορούν να κάνουν διαφορετικά.

Γενικώς, όταν μια μακροχρόνια σχέση τελειώνει, ακόμη και κάτω από φιλικές συνθήκες, είναι λογικό και υγιές να περνάει ένα χρονικό διάστημα αρκετών μηνών μέχρι να αποκατασταθεί μια καινούργια ισορροπία μεταξύ τους, γι' αυτό και είναι καλό μέχρι τότε, να τηρούνται οι αποστάσεις και να διακόπτεται η όποια επικοινωνία. Διαφορετικά, αν ένας από τους δύο επιμένει να κρατάει επαφή με τον άλλον, είναι λογικό να δημιουργούνται εντάσεις και να επικρατεί ένα νοσηρό κλίμα, ιδιαίτερα όταν ο άλλος βρίσκεται σε μια καινούργια σχέση, όπως συμβαίνει στην περίπτωση σας.

Σε άλλες περιπτώσεις πάλι, όταν οι πρώην ζουν σε ένα στενό περιβάλλον (π.χ. σε μια μικρή κοινωνία ή στον ίδιο εργασιακό χώρο), η διατήρηση των αποστάσεων είναι σχεδόν αδύνατη και χρειάζεται αρκετή ανοχή και υπομονή απ' όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα.

Δεδομένου λοιπόν ότι στην δική σας περίπτωση η επικοινωνία τους δεν είναι υποχρεωτική, είναι αναμενόμενο να εκνευρίζεσαι, αλλά δεν νομίζω ότι έχεις λόγο να ανησυχείς. Ακόμη κι αν η πρώην του καλού σου έχει πονηρές προθέσεις στο κεφάλι της, το σημαντικό είναι ότι η επικοινωνία τους γίνεται με δική της πρωτοβουλία (αν συνέβαινε το αντίθετο, θα είχες κάθε λόγο να του δώσεις τα παπούτσια στο χέρι) κι ότι εκείνος δεν σου δίνει δικαιώματα να ζηλεύεις.

Στο κάτω-κάτω, εφόσον οι δυο σας έχετε μια ευτυχισμένη σχέση και τι έγινε αν εκείνη θέλει να του δίνει το παρόν κάθε τόσο; Όσο μιλάνε μια-δυο φορές τον μήνα δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν βέβαια, παρ' ελπίδα, παρατηρήσεις ότι η συχνότητα των επαφών τους πυκνώνει, τότε θα έχεις κάθε λόγο να θορυβηθείς και να το κάνεις θέμα. Διαφορετικά, απλά σημείωσε το και μην χαλάς τη ζαχαρένια σου, γιατί κάποιοι λόγοι υπάρχουν που η πρώην έγινε πρώην κι αυτούς να έχεις το μυαλό σου, αλλιώς δεν θα είχες πάρει τη θέση της...

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ