Το Σ' αγαπώ | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
8:06
3/1/2015

Το "Σ' αγαπώ"

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Μαριάννα

Λόγω του ότι έχω αγαπήσει τόσο πολύ τον πρώην μου δε πιστεύω πως μπορώ να νιώσω τέτοια αγάπη για κάποιον. Αλλά είμαι ερωτευμένη μαζί του...

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!Θεία μου σε χαιρετώ. Το καλοκαίρι χώρισα, μετά από δική μου πρωτοβουλία, με κάποιον που ήμουν μαζί του 8 χρόνια. Το πρόβλημα ήταν ερωτικό, δεν τα πηγαίναμε καθόλου καλά στο κρεβάτι. Τέλοσπαντων, όταν χώρισα νόμιζα πως δεν πρόκειτε ποτέ να ξαναερωτευτώ, να βρώ κάποιον άλλο και να αγαπήσω κάποιον. Αλλά όλα αυτά διαψευτηκαν, αφού γνώρισα κάποιον και είμαι πολύ καλά μαζί του. Είμαστε σχεδόν 5 μήνες μαζί. Από την αρχή της σχέσης μας κοιμόμασταν κάθε βράδυ μαζί. Τώρα ξεκίνησα και τον ερωτεύομαι. Αλλά δεν ξέρω αν τον αγαπάω. Λόγω του ότι έχω αγαπήσει τόσο πολύ τον πρώην μου δε πιστεύω πως μπορώ να νιώσω τέτοια αγάπη για κάποιον. Αλλά είμαι ερωτευμένη μαζί του. Τον σκέφτομαι συνέχεια, μου λείπει όταν δεν είμαστε μαζί, βλέπω τον εαυτό μου να ζηλεύει, να στεναχωρίεμαι όταν θέλει να περάσει κάποιο χρόνο με τους φίλους του αντί μαζί μου. Αυτός δε μου είπε πως μ αγαπάει. Δεν είχε ποτέ κάποια μακροχρόνια σχέση, παρόλο που είναι 35 (εγώ είμαι 25). Πως θα καταλάβω αν τον αγαπώ; Κι αν όντως τον αγαπώ, να του το πώ; Δεν θέλω να τον τρομάξω και να φύγει. Να περιμένω να μου πει εκείνος πρώτα πως μ αγαπά; Σε παρακαλώ βοήθησε με!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μαριάννα μου, τα ψάρια είναι στη θάλασσα και το τηγάνι στη φωτιά. Ποιος ο λόγος να του πεις ότι τον αγαπάς όταν δεν είσαι σίγουρη ότι τον αγαπάς –που σιγά μην είσαι σίγουρη ότι τον αγαπάς μόλις πέντε μήνες που είσαστε μαζί. Προφανώς και νιώθεις διαφορετικά απέναντι του σε σχέση με το πώς ένιωθες για τον πρώην σου. Όμως αυτό δε λέει κάτι, αφού ακόμη κι ένα γατί να είχες για οκτώ χρόνια θα το είχες αγαπήσει και θα σου έλειπε αν το αποχωριζόσουν.

Για να στο πω αλλιώς, μην προτρέχεις. Αυτή τη στιγμή ξέρεις ότι είσαι ερωτευμένη μαζί του και δεν έχεις απολύτως κανένα λόγο να του πεις κάτι περισσότερο απ' αυτό. Μάλιστα αν θέλεις να παίξεις εκ του ασφαλούς αλλά επιμένεις να του εκφράσεις τα συναισθήματα σου (κάτι απόλυτα θεμιτό, για να εξηγούμαστε) θα σου πρότεινα να του πεις απλά ότι "νομίζεις" πως έχεις αρχίσει να τον ερωτεύεσαι. Αν πάλι θέλεις να δώσεις μια ακόμη πιο δραματική χροιά στη δήλωση αυτή μπορείς να προσθέσεις το "επικίνδυνα" (δλδ "νομίζω ότι έχω αρχίσει να σε ερωτεύομαι επικίνδυνα") κάτι που προσδίδει μια άλλη βαρύτητα στη δήλωση σου, η οποία όμως στην ουσία δεν λέει τίποτα απολύτως, αφού ανά πάσα στιγμή μπορείς να την αποσύρεις λέγοντας ότι "νόμιζα πως…" αλλά αποδείχτηκε ότι δεν "…".

Για να στο πω ακόμη πιο απλά, δεν έχεις κανένα λόγο να του πεις το οτιδήποτε. Ζήσε μόνο αυτό που σου συμβαίνει και για τα υπόλοιπα βλέπουμε. Αν όντως υπάρχει αγάπη εκατέρωθεν –που είναι και το ζητούμενο- αυτό δεν αλλάζει ανεξαρτήτως δηλώσεων. Αν πάλι δεν υπάρχει ό,τι κι αν έχεις ή έχει δηλώσει προηγουμένως πάνω στο πάθος δεν έχει καμιά αξία.

Καταλαβαίνω ότι σ' αυτή τη φάση της ζωής σου θα ήθελες να είχες κάποιον κοντά σου που να μπορείς να του πεις "σ' αγαπώ" και να το εννοείς 100%, αλλά μην μπλέκεις την επιθυμία με την πραγματικότητα: το να δηλώσεις κάτι δεν αλλάζει την όποια πραγματικότητα στην κατεύθυνση που επιθυμείς. Απλά την περιπλέκει και δεν έχεις απολύτως κανένα λόγο να θέλεις κάτι τέτοιο. Οι σχέσεις έχουν ένα συγκεκριμένο δυναμικό που λειτουργεί ανεξάρτητα από τις προθέσεις μας. Απόλαυσε τες με ό,τι έχει κάθε μία να σου προσφέρει και μην εκβιάζεις καταστάσεις. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ