Το αγόρι μου βγάζει σενάρια απτό μυαλό του | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
19:59
25/6/2014

Το αγόρι μου βγάζει σενάρια απτό μυαλό του

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Ν.

Δεν του χω δώσει ποτέ το δικαίωμα και δεν πρόκειται ποτέ να κάνω οτιδήποτε που θα τον πληγώσει και θα με ρίξει στα μάτια του...

Αγαπημένη μου θεία Λουκία σου είχα ξαναστείλει όταν έδινα πανελλήνιες αλλά δεν πήρα απάντηση, γι' αυτό σου ξανά στέλνω το πρόβλημα μου με περισσότερες λεπτομέρειες καθώς θέλω επειγόντως την συμβουλή σου... Είμαι σε σχέση με ένα παιδί περίπου ένα χρόνο και τον αγαπάω πολύ και τον νοιάζομαι επίσης πάρα πολύ! Ξέρω πως κι εκείνος μ'αγαπαει πολύ και λέει πως θέλει να με χει για πάντα, αλλά θειουλα μου ζηλεύει πάρα πάρα πολύ! Για παράδειγμα χθες που με πήρε τηλέφωνο ένας συμμαθητής μου με τον οποίο έχουμε πολύ καλές φιλικές σχέσεις, επειδή ήταν μπροστά και το άκουσε αμέσως νευριασε και άρχισε να μου λέει "να πας σε αυτόν ". Βγάζει και συμπεράσματα από το μυαλό του, πως εγώ π.χ. θέλω άλλον ή θα τον απατησω ή μιλάω με άλλους... Με παρακολουθούσε και ένα διάστημα από το Facebook που κάνω like εάν είναι αγορια κλπ. Επίσης άπειρες φορές με χει κάνει να κλάψω με την συμπεριφορά του αυτή αλλά μετά μετανιώνει και μου ζητά συγγνώμη. Μέσα στην χρονιά, επειδή ήμουν Τρίτη Λυκείου και μαθήτρια του 18, είχα αποφασίσει να αφιερωθω στον στόχο μου γι' αυτό δικαιολογούσαν εν μέρη την ζήλεια του, επειδή δεν τον έβλεπα συχνά, ωστόσο η συμπεριφορά του με πληγώνει πολύ ακόμη και έχω έρθει σε απόγνωση. Τον έχω χωρίσει αρκετές φορές ως τώρα αλλά πάντα τα ξανά βρίσκαμε. Ξέρω πως μ' αγαπαει πολύ, όπως κι εγώ άλλωστε , αλλά δεν του χω δώσει ποτέ το δικαίωμα και δεν πρόκειται ποτέ να κάνω οτιδήποτε που θα τον πληγώσει και θα με ρίξει στα μάτια του... Τι να κάνω αγαπημένη μου θεία με την σχέση μου ; Τον αγαπάω πολύ αλλά πόσο θα αντέξω όλα τα σενάρια που βγάζει απ' το μυαλό του;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κοριτσάκι μου, μού φαίνεται ότι μπλέκεις την αγάπη με τη νοσηρή αλληλεξάρτηση και υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα σ' αυτά τα δύο. Βλέπεις, σε μια σχέση ουσιαστικής αγάπης ο καθένας από το ζευγάρι ενδιαφέρεται για την ευτυχία του άλλου, τον εμπιστεύεται και σέβεται την προσωπικότητα του. Αντίθετα σε μια σχέση νοσηρής αλληλεξάρτησης εκείνος που ζηλεύει βλέπει τον άλλο σαν ιδιοκτησία του χωρίς να ενδιαφέρεται πραγματικά για την προσωπικότητα και την ευτυχία του. Ταυτόχρονα, το άλλο μέλος του ζευγαριού προσπαθεί συνεχώς να ικανοποιήσει τον "ζηλιάρη" προσπαθώντας –μάταια- να προσαρμοστεί στα καπρίτσια και τις υπερβολικές απαιτήσεις του, με αποτέλεσμα να χάνει κάθε μέρα και λίγο περισσότερο από την αυτοεκτίμηση και τον αυτοσεβασμό του.

Χαρακτηριστικά λες ότι το αγόρι αυτό θέλει να "σε έχει" για πάντα και όχι να είναι μαζί σου, όπως θα ήταν υγιές κι αναρωτιέσαι πόσο θα αντέξεις… Αφού επιμένεις να μάθεις τη γνώμη μου λοιπόν, πιστεύω ότι δεν χρειάζεται ν' αντέξεις λεπτό παραπάνω, καθώς η κατάσταση που ζεις τώρα μόνο χειρότερη μπορεί να γίνει.

Καταλαβαίνω βέβαια ότι μπορεί να νιώθεις δεμένη μ' αυτόν τον άνθρωπο και ίσως να "βολεύεσαι" κάπου κι εσύ σ' αυτή τη σχέση, όμως αν σκεφτείς πόσα στοιχειώδη πράγματα στερείσαι και πόσο άδικη –εις βάρος σου- είναι η ισορροπία που έχει επικρατήσει μεταξύ σας, θα καταλάβεις ότι δεν αξίζει μια τέτοια θυσία.

Φύγε λοιπόν, όσο είναι καιρός, χωρίς να περιμένεις να σου δοθεί κάποια αφορμή, όπως τον επόμενο καυγά σας π.χ. Μάλιστα, όσο πιο ψύχραιμη είσαι όταν πάρεις αυτή την απόφαση, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις να την ακολουθήσεις και να μην του επιτρέψεις να σε τουμπάρει γι' ακόμη μια φορά.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ