Τι θα ήταν καλύτερο να κάνω; | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
6:45
16/1/2013

Τι θα ήταν καλύτερο να κάνω;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Κόκκινο τριαντάφιλο

Θέλω με κάποιο τρόπο να του πώ ότι θέλω να είμαστε μαζί και να μην κρυβόμαστε από τους άλλους, αλλά δε θέλω να τον φέρω σε δύσκολη θέση

Καλησπέρα... Θα ήθελα τη συμβουλή σας. Πάω 1η λυκείου και μου αρέσει κάποιος που είναι 21 χρονών και από ότι μου έχει πει του αρέσω και εκείνου... Τον γνώρισα στο πάρτι γενεθλίων του αγοριού της αδερφής μου και από τότε μιλάμε από το facebook και όταν γίνεται τον βλέπω μιας που είναι στην παρέα μου... Μία εβδομάδα μετά από το πάρτι τον είδα στο σπίτι του αγοριού της αδερφής μου και έτυχε και φύγανε κάπια στιγμή και μείναμε οι δυο μας και μιλούσαμε και καποια στιγμή φιλιθήκαμε και από τότε όποτε πάω σε αυτό το σπίτι τον βλέπω και εχει τύχει να έρθει και εκεινος εκεί που μένω 3-4 φορές. Αυτό που με ενοχλεί κάπως είναι ότι δεν είμαστε μαζί λόγω ηλικίας και έτσι νιώθω κάπως ανασφαλής και εκτός από αυτό για να με πάρει εστω μια αγκαλιά πρεπει να είμαστε οι δυο μας. Θέλω με κάποιο τρόπο να του πώ ότι θέλω να είμαστε μαζί και να μην κρυβόμαστε από τους άλλους, αλλά δε θέλω να τον φέρω σε δύσκολη θέση και εκτός από αυτό δε θέλω να ακούσω τίποτα απο εκείνον όπως να είμαστε μονο στο φιλικό... Επίσης δεν έχω καταλάβει ακριβώς αν ενοχλεί συγκεκριμένα  εκείνον η ηλικία ή φοβάται ότι θα ενοχλήσει κάποιον άλλο (δεν εννοώ τους δικούς μου γονείς πάντως γιατί η μητέρα μου πιστεύει ότι είμαστε μαζί άσχετα που δεν είμαστε). Τι θα ήταν σωστότερο να κάνω και πώς να του πω να είμαστε μαζί χωρίς να τον φέρω σε δύσκολη

θέση; Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και ελπίζω να μου απαντήσετε σύντομα...

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κοριτσάκι μου, δεν τίθεται θέμα σωστού και λάθους σ' αυτή την περίπτωση, αφού καλά-καλά δεν είσαι σίγουρη για το τι είδους σχέση είναι αυτή που έχετε κι αν εκείνος πράγματι νιώθει περίεργα για τη διαφορά ηλικίας σας. Άρα το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να ξεκαθαρίσεις τι σκέφτεται εκείνος για σένα κι ο ευκολότερος τρόπος για να το επιτύχεις αυτό είναι να του εμπιστευτείς το γεγονός ότι η μητέρα σου πιστεύει πως είσαστε ζευγάρι και δεν έχει πρόβλημα. Έτσι θα μπορέσεις να του ανοίξεις κουβέντα για το ενδεχόμενο αυτό και αναλόγως να του εκφράσεις τα δικά σου συναισθήματα.

Αν δηλαδή, εκείνος αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο για τους όποιους δικούς του λόγους, τότε δεν έχει νόημα να επιμείνεις, ή να ανοιχτείς περισσότερο από το να του πεις ότι κι εσένα σε προβληματίζει η διαφορά ηλικίας σας, παρότι τον βρίσκεις πολύ του γούστου σου.
Αν πάλι εκείνος δείξει ανακουφισμένος από τη στάση της μητέρας σου, θα μπορούσες να τον ρωτήσεις τι σκέφτεται εκείνος για εσάς τους δύο -γιατί το ότι κάτι σκέφτεται είναι δεδομένο.

Γενικότερα, η ιδέα είναι να προχωράς με ένα βήμα τη φορά, ώστε να μην εκτίθεσαι περισσότερο απ' όσο θα μπορούσες να αντέξεις, αλλά ταυτόχρονα να είσαι ειλικρινής και να δείχνεις τα συναισθήματα σου ως έναν βαθμό για να δίνεις και στον άλλον το απαραίτητο θάρρος.

Πρακτικά μιλώντας και πάλι, αν μετά το άνοιγμα σου, εκείνος αλλάξει στάση και γίνει πιο εκδηλωτικός, θετικός και συγκεκριμένος απέναντι σου, τότε δεν έχεις κανένα λόγο να μην ακολουθήσεις κι εσύ την ίδια τακτική.

Αν όμως εκείνος διατηρήσει την ίδια αμφίσημη στάση, τότε καλύτερα να περιορίσεις τις επαφές σας σε καθαρά φιλικό στυλ και να μην χτίζεις παλάτια στην άμμο, γιατί αυτό θα σημαίνει ότι δεν είναι πολύ σίγουρος για τα συναισθήματα του και δεν μπορείς να τον εμπιστευτείς για κάτι περισσότερο.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ