Τι να κάνω; | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
6:33
7/3/2014

Τι να κάνω;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Μαρίζα

Δείχνει να ενδιαφέρεται. Το θέμα είναι ότι γνωριζόμαστε μόνο 1,5 μήνα και μου έχει ζητήσει το κινητό μου... 

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Γεια σου θεια Λουκία. Με λένε Μαρίζα και είμαι 16,5 ετών. Μίλησα στο internet με ένα παιδί 23 ετών που είναι πάρα πολύ καλό και με καταλαβαίνει. Μου έχει σταθεί σε πολλά προβλήματα και δείχνει να ενδιαφέρεται. Το θέμα είναι ότι γνωριζόμαστε μόνο 1,5 μήνα και μου έχει ζητήσει το κινητό μου. Είπε πως μόνο έτσι θα έχει νόημα να συνεχίσουμε να μιλάμε και θέλει να μιλάμε μόνο αν έχει προοπτική για κάτι παραπάνω η σχέση μας. Δεν ξέρω τι να κάνω. Να του δώσω το κινητό μου ή να σταματήσω να μιλάω μαζί του; Πράγμα που δε θέλω.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μαρίζα μου, καλύτερα να μην του δώσεις το κινητό σου ακόμα, τουλάχιστον όχι μέχρι να διπλοτσεκάρεις την ταυτότητα του, αλλά και να σου εξηγήσει το πώς ακριβώς εννοεί την "προοπτική" της γνωριμίας σας.

Μπορεί το ενδιαφέρον ενός μεγαλύτερου αγοριού να είναι κολακευτικό για σένα, όμως μια τέτοια γνωριμία κρύβει τον κίνδυνο να πληγωθείς άσχημα, ιδιαίτερα αν δεν έχεις προηγούμενες εμπειρίες από ερωτικές σχέσεις.

Βλέπεις για εκείνον είσαι ένας "εύκολος" στόχος και δεν χρειάζεται να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να σε εντυπωσιάσει και να σου προσφέρει την κατανόηση που μπορεί να χρειάζεσαι. Με την ίδια ευκολία όμως, μπορεί και να εξαφανιστεί από τη ζωή σου.

Φρόντισε λοιπόν να συγκεντρώσεις σιγά-σιγά όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για εκείνον, όπως το πού μένει, με τι ασχολείται, πού συχνάζει, πώς περνάει τον ελεύθερο χρόνο του, αν έχει κολλητούς φίλους, αν είχε μακροχρόνιες σχέσεις κι αν βρίσκεται σε σχέση αυτόν τον καιρό, αν έχει αδέλφια, τι σχέση έχει με τους γονείς του, αν ήταν καλός μαθητής στο σχολείο, ποια είναι η γνώμη του για τα ναρκωτικά, αν είχε ποτέ προβλήματα με την αστυνομία και ό,τι άλλο θέλεις ξέρεις για εκείνον, προκειμένου να σχηματίσεις μια ολοκληρωμένη εικόνα για το άτομο του. Επίσης, μην διστάσεις να διασταυρώσεις τις πληροφορίες που σου δίνει μέσω του προφίλ του στο φέισμπουκ ή όπου αλλού γίνεται αναφορά για εκείνον στο ίντερνετ.

Σε αυτή τη φάση λοιπόν, πες του ότι θα του δώσεις το τηλέφωνο σου, αλλά δεν νιώθεις ακόμη άνετα γι' αυτό το βήμα καθώς θα ήθελες να μάθεις περισσότερα πράγματα για τον ίδιον. Να θυμάσαι ότι αν το αγόρι αυτό ενδιαφέρεται πραγματικά για σένα και έχει όντως καλές προθέσεις, θα κάνει την υπομονή που χρειάζεται και δεν θα διστάσει να σου απαντήσει με ειλικρίνεια, ευθύτητα και άνεση σε κάθε προσωπική ερώτηση που θα του κάνεις. Άλλωστε, το να θέλεις να μάθεις λεπτομέρειες για τη ζωή του είναι το πιο φυσιολογικό και αναμενόμενο πράγμα του κόσμου.

Αν όμως νιώσεις ότι δυσανασχετεί, διστάζει να σου απαντήσει, σου απαντάει με μισόλογα, ή χειρότερα ακόμα, οι απαντήσεις του δεν κολλάνε μεταξύ τους και γενικότερα σου δίνει την αίσθηση ότι κάτι κρύβει ή ότι ψεύδεται, καλύτερα να αραιώνεις σιγά-σιγά τις επαφές σας, γιατί κάθε περαιτέρω ανάμειξη μαζί του μόνο σε κακό θα σου βγει.  Το ίδιο ισχύει κι αν καταλάβεις ότι ο τρόπος ζωής του και οι αντιλήψεις του δεν κολλάνε με τις δικές σου, όπως κι αν υποψιαστείς οποιαδήποτε βιαιότητα στον χαρακτήρα του, ή υποτίμηση για τις γυναίκες του περιβάλλοντος του.

Επίσης, να θυμάσαι ότι η συγκέντρωση και το ζύγισμα όλων αυτών των πληροφοριών είναι απαραίτητα για κάθε νέο άτομο που γνωρίζεις -ιδιαίτερα μέσω ίντερνετ- ώστε να μπορείς να εκτιμήσεις εγκαίρως κατά πόσο αξίζει να επενδύσεις τον χρόνο σου και την εμπιστοσύνη σου σε αυτή τη γνωριμία.

Εννοείται βέβαια, ότι αυτές τις ερωτήσεις δεν θα τις θέσεις μία-μία στη σειρά σαν να υποβάλλεις τον άλλον σε ανάκριση, αλλά θα τις εκφράσεις φυσικά, πάνω στην εξέλιξη της κουβέντας σας. Κι εφόσον θα σου έχουν λυθεί όλες οι απορίες και θα εξακολουθείς να νιώθεις άνετα και να ενδιαφέρεσαι για το άτομο αυτό, τότε και μόνο τότε αξίζει να κάνεις ένα βηματάκι παραπάνω και δώσεις τον αριθμό του κινητού σου, ή να συμφωνήσεις να τον συναντήσεις με την προϋπόθεση να είναι σε δημόσιο χώρο, με πολύ κόσμο γύρω σας κι αφού θα έχεις ενημερώσει τα άτομα της εμπιστοσύνης σου για αυτή τη συνάντηση.

Καλύτερα να είσαι επιφυλακτική και να προστατεύεις τον εαυτό σου ώστε να είσαι ασφαλής, παρά να διακινδυνέψεις τη συναισθηματική και σωματική σου ακεραιότητα από αφέλεια και ρομαντισμό. Δυστυχώς, δεν είναι λίγα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας αυτόν τον καιρό...

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ