Τι να κάνω; | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
7:41
1/10/2012

Τι να κάνω;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Μαργαρίτα

Εχει πιαστεί πάνω μου κ δεν με αφήνει να φύγω από κοντά του. Μια φορά που το πήρα απόφαση κ τον χώρισα πήγε κ τρακαρε κ τρέχαμε στα νοσοκομεία.

Γειά σου θειουλα μου... εχω ένα αισθηματικό πρόβλημα... Είμαι 17 χρονών κ εχω σχέση 2 χρόνια με ένα παιδί 6 χρόνια μεγαλύτερο μου. Είναι πολύ καλός αλλά κ πολύ ευαίσθητος σε σημείο που σου σπάει τα νεύρα... Εγώ δεν είμαι έτσι κ ορισμένα πράγματα τα θεωρώ υπερβολές... Εχει πιαστεί πάνω μου κ δεν με αφήνει να φύγω από κοντά του. Τον αγαπαω, αλλά δεν νιώθω ερωτευμένη κάθε φορά που του ανοίγω την κουβέντα ότι πλέον δεν νιώθω όπως παλιά κ ότι θέλω να χωρίσουμε, βάζει τα κλάματα κ με παρακαλάει. Μια φορά που το πήρα απόφαση κ τον χώρισα πήγε κ τρακαρε κ τρέχαμε στα νοσοκομεία. Ολοι οι δικοί του τα έριξαν σε εμένα κ με απειλούσαν ότι αν δεν ξαναγυρίσω κοντά του θα μου καταστρέψουν τη ζωή. Ξαναγύρισα, όχι για τις απειλές τους αλλά γτ λυπήθηκα εκείνον, όμως δεν μπορω να είμαι μαζί του επειδή τον λυπάμαι. Τι να κάνω; Πως να του πω να χωρίσουμε; Φοβάμαι μην κάνει πάλι κακό στον εαυτό του...
 
 
Τραβάτε με κι ας κλαίω... Μαργαρίτα μου, όπως καταλαβαίνεις και μόνη σου δεν είναι λογικό να παραμένεις όμηρος στον συναισθηματικό εκβιασμό κανενός. Κι εφόσον έχεις πάψει να ονειρεύεσαι το μέλλον σου μ' αυτό το αγόρι, τότε δεν υπάρχει άλλη λύση από το να χωρίσετε, έτσι απλά και ξεκάθαρα. 
Το τι θα κάνει εκείνος από εκεί και πέρα είναι καθαρά δική του επιλογή και ευθύνη και δεν σε αφορά. Επίσης, αν οι γονείς του τού έχουν μάθει να κρέμεται συναισθηματικά από τους άλλους και να μην μπορεί να δεχθεί την απόρριψη, είναι δικό του και δικό τους πρόβλημα και θα πρέπει να το αντιμετωπίσουν μόνοι τους κι όχι να κατηγορούν εσένα.
Γι' αυτό σταμάτα να το γυροφέρνεις και πολύ το όλο πράγμα και πες του ότι μπορεί να τον αγαπάς και να τον εκτιμάς γενικότερα, αλλά σε έχει κάνει πολύ δυστυχισμένη με τη συμπεριφορά του και ότι απλά δεν αντέχεις άλλο και να μην σε ξαναενοχλήσει, ούτε να διανοηθεί να κάνει άλλα καραγκιοζιλίκια όπως την προηγούμενη φορά. Ακόμα, μπορείς να του πεις ότι αν σε αγαπούσε έστω και λίγο, θα σε είχε αφήσει στην ησυχία σου εδώ και καιρό, γιατί δεν έχει νόημα να παραμένετε μαζί, τη στιγμή που ένας από τους δυο σας πνίγεται και καταπιέζεται. Άρα, αυτό που νιώθει δεν είναι αγάπη, αλλά καθαρή συναισθηματική εξάρτηση και τίποτα περισσότερο.
Από εκεί και πέρα, ανεξάρτητα από ποια παλαβομάρα θα κάνει εκείνος για να τραβήξει την προσοχή σου, εσύ θα πρέπει να κάνεις την καρδιά σου πέτρα και να μην ανταποκριθείς ξανά με κανένα τρόπο στα παρακάλια του και τις απειλές τις δικές του ή των συγγενών του. Επιπλέον, ειδοποίησε όλους τους δικούς σου συγγενείς, φίλους και γνωστούς να μην σου αναφέρουν ξανά λέξη για εκείνον και απλά εξαφανίσου από τη ζωή του, σαν να μην υπήρξατε ποτέ μαζί.
Μπορεί να σου φαίνεται σκληρό και δύσκολο στην αρχή, αλλά μετά από τις πρώτες μέρες και οι δυο σας θα συνηθίσετε σιγά-σιγά την όλη κατάσταση και να βρίσκετε τις ισορροπίες σας. Κι αν εκείνος δεν τα καταφέρει για τον εαυτό του, εσύ τουλάχιστον το οφείλεις στον δικό σου. Με το ζόρι παντρειά δεν γίνεται...
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ