ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
6:54
26/5/2011

ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
mata

Είμαι άνεργη εδώ και 2 χρόνια. Τον τελευταίο χρόνο με έχουν πιάσει τα ψυχολογικά μου. Που και που ανεβάζω παλμούς και τρέμω... Τι λέτε να φταίει; Η σχέση μου δεν με καλύπτει απόλυτα και ήδη έχω κάνει μία γνωριμία αλλά δεν έχει μέλλον

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Είμαι άνεργη εδώ και 2 χρόνια. Έχω μία σχέση που συζώ τα τελευταία 3 μίση χρόνια. Έχουμε διαφορά ηλικίας περίπου 15 χρόνια. Τον τελευταίο χρόνο με έχουν πιάσει τα ψυχολογικά μου. Πήγα σε διάφορους γιατρούς και μου είπανε ότι δεν έχω τίποτα παθολογικό. Που και που ανεβάζω παλμούς και τρέμω....λόγω κακής ψυχολογίας. Τι λέτε να φταίει; Η σχέση μου δεν με καλύπτει απόλυτα και ήδη έχω κάνει μία γνωριμία αλλά δεν έχει μέλλον, λόγου ότι είναι χωρισμένος και δεν θέλω να μπλέξω σε άρρωστες καταστάσεις. Όταν μιλάω μαζί του πάντως η διάθεση μου είναι στα ύψη... και φυσικά όταν βγαίνουμε δεν παθαίνω τίποτα. Ούτε τρέμουλα ούτε ταχυπαλμίες. Θα ήθελα την γνώμη σας. Ευχαριστώ 

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Αφού καταλαβαίνεις και μόνη σου τι συμβαίνει, τι με ρωτάς εμένα; Προφανώς φταίνε τα νευράκια σου. Το στρες που περνάς λόγω ανεργίας δεν σ' αφήνει να δεις καθαρά τα πράγματα και να κάνεις τις σωστές επιλογές κι έτσι νιώθεις εγκλωβισμένη σε μια κατάσταση με αποτέλεσμα να παθαίνεις αυτές τις κρίσεις πανικού, όπως λέγονται τα συμπτώματα που έχεις.

Λες ότι η σχέση σου δεν σε καλύπτει απόλυτα, αλλά όπως μου περιγράφεις τα πράγματα καταλαβαίνω ότι θα είναι πολύ δύσκολο να χωρίσεις και να μπορέσεις να στηρίξεις μόνη σου τον εαυτό σου. Άλλωστε, ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι χωρίζεις και προχωράς σε σχέση με τη νέα σου γνωριμία, θα ήταν παράτολμο να συγκατοικήσεις μαζί του, ακόμη κι αν εκείνος θα ήταν θετικός σ' αυτή την εξέλιξη. Και θα ήταν παράτολμο όχι μόνο γιατί δεν θα τον ήξερες αρκετά για να τον εμπιστευτείς σε κάτι τέτοιο, αλλά και γιατί οι σχέσεις που ακολουθούν άλλες μακροχρόνιες σχέσεις είναι πολύ δύσκολο να πετύχουν.

Πάντως, από μόνο του το γεγονός ότι ο άνθρωπος αυτός είναι χωρισμένος, δεν προαναγγέλει κάποια άρρωστη κατάσταση ούτε προδικάζει το όποιο μέλλον μιας σχέσης μαζί του. Αντίθετα, εκείνος είναι που θα έπρεπε να προβληματίζεται για τη σχέση του μαζί σου, αφού εσύ είσαι σε μια αρρωστημένη κατάσταση με πολύ δύσκολες επιλογές μπροστά σου.

Οπωσδήποτε έχεις ανάγκη για μια αλλαγή και να νιώσεις κάποιου είδους ελπίδα στη ζωή σου. Όμως, πριν προχωρήσεις σε οποιαδήποτε κίνηση, θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις κατά πόσο αυτό που νομίζεις ότι θέλεις, είναι αυτό που θέλεις πραγματικά σαν να μην υπήρχε καθόλου στο τοπίο η καινούργια γνωριμία σου. Βλέπεις, ο λόγος που νιώθεις ανικανοποίητη από την επίσημη σχέση σου μπορεί να μην έχει να κάνει με τον σύντροφο σου, αλλά με το γεγονός ότι λόγω των συνθηκών νιώθεις καθηλωμένη μαζί του από ανάγκη κι όχι από επιλογή κι αυτό σε κάνει να επαναστατείς μέσα σου.

 

Σ' αυτή την περίπτωση πιστεύω ότι θα πρέπει πρώτα απ' όλα να συγκεντρωθείς στην προσπάθεια να βρεις μια δουλειά, οποιαδήποτε, έστω και μερικής απασχόλησης, ακόμη κι αν δεν είναι στον τομέα που ήσουνα πριν. Αυτό θα σου δώσει μια μεγαλύτερη αίσθηση ελέγχου στη ζωή σου και θα σου επιτρέψει να βάλεις τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις. Κι έπειτα θα πρέπει να προσπαθήσεις να αναζωογονήσεις τη σχέση σου, να εκτιμήσεις ξανά τα θετικά της στοιχεία και να της ξαναδώσεις έστω λίγη από την αρχική της φλόγα.

Αν πάλι ζυγίζοντας όλες τις παραμέτρους δεις ότι η σχέση σου δεν έχει καμιά ελπίδα επιβίωσης, τότε για να γλιτώσεις από τις ταχυκαρδίες θα πρέπει να βρεις έναν τρόπο να χωρίσεις και να στηρίξεις τον εαυτό σου οικονομικά, είτε μόνη σου είτε αναζητώντας βοήθεια από τους συγγενείς σου και τους φίλους σου.

Βλέπεις, όπως πάντα, ο οικονομικός παράγοντας και η οικονομική αυτονομία είναι βασικά στοιχεία για να λήψη σωστών αποφάσεων κάθε είδους και δυστυχώς οι δύσκολες εποχές που περνάμε έχουν αντίκτυπο και στην προσωπική μας ζωή. Όμως σε κάθε περίπτωση πρέπει να κάνουμε πάντα το καλύτερο που μπορούμε με βάση τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας και να μην αφήνουμε απλά τον εαυτό μας να παρασύρεται από τις διαθέσεις της στιγμής, γιατί τότε διακινδυνεύουμε να χάσουμε έστω και τα λίγα που έχουμε, αλλά τα οποία μπορεί να είναι πιο πολύτιμα απ' αυτό που φανταζόμασταν αρχικά.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ