Θεωρούν την εγκυμοσύνη... αρρώστια! | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
17:19
19/9/2012

Θεωρούν την εγκυμοσύνη... αρρώστια!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Σοφία

Από τη στιγμή που έμεινα έγκυος ο καλός μου άλλαξε στάση απέναντί μου! Δε με αγκαλιάζει, δεν κάνουμε έρωτα, έχουμε να κάνουμε πάνω από 1 μήνα!

Θεία Λουκία καλησπέρα. Εύχομαι να είσαι καλά. Σ' ευχαριστούμε για την τόσο πολύτιμη βοήθεια που μας δίνεις μέσα από τη στήλη σου!

Είμαι έγκυος στον 2ο μήνα και παντρεμένη μ' έναν υπέροχο άντρα δύο χρόνια τώρα. Είμαστε πολύ ερωτευμένοι. Όμως από τη στιγμή που έμεινα έγκυος ο καλός μου άλλαξε στάση απέναντί μου! Λες και είμαι καμία άρρωστη θειούλα μου! Δε με αγκαλιάζει, δεν κάνουμε έρωτα, έχουμε να κάνουμε πάνω από 1 μήνα!!! Εμείς που ήμασταν πολύ ερωτευμένοι και κάναμε έρωτα και δύο και τρεις φορές τη μέρα!

Όμως το πιο γελοίο της υπόθεσης θεία Λουκία είναι ότι έφερε στο σπίτι και τη μητέρα του να με προσέχει, μιας και η δική μου δυστυχώς δε ζει. Οπότε καταλαβαίνεις τι με περιμένει... Τί να κάνω θειούλα μου; Νιώθω καταπιεσμένη και "άχρηστη"! Όταν πάω να τον φιλήσω απομακρύνεται ή με τραβάει η μητέρα του. Δε θέλω να πιστέψω ότι συμβαίνει κάτι άλλο, όμως αυτή η αλλόκοτη στάση μ' έχει πληγώσει φοβερά. Όσο κι αν του εξηγώ ότι είμαι έγκυος κι όχι ανάπηρη, αυτός το βιολί του! Από την άλλη όσο κι αν προσπαθώ να τον "αποπλανήσω" για να γίνει κάτι ερωτικό μεταξύ μας, δυστυχώς "τρώω πόρτα"! Είμαι σε απόγνωση θειούλα μου! Τί να κάνω; Δεν περίμενα ότι υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν την εγκυμοσύνη αρρώστια. Να σημειώσω εδώ ότι ο γυναικολόγος μου του λέει ότι κακώς δεν κάνουμε έρωτα, αφού δεν έχω πρόβλημα με την εγκυμοσύνη μου. Είμαι απελπισμένη και φυσικά φοβισμένη. Δε θέλω να σκέφτομαι τί άλλο με περιμένει. Σε παρακαλώ βοήθησέ με! Τί να κάνω; Σ' ευχαριστώ και συγνώμη που σε κούρασα!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Σοφάκι μου πριν απ' όλα, χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα για τη γιορτούλα σου προχτές. Πέραν αυτού, οφείλω να ομολογήσω ότι δεν έχω καλά νέα για σένα. Όπως πολύ σωστά διαισθάνεσαι, η στάση του συζύγου σου προμηνύει πολλές και δυσάρεστες εξελίξεις στην οικογένεια σας κι αυτό όχι γιατί εκείνος βλέπει την εγκυμοσύνη σαν αρρώστια, όπως πολύ αθώα ερμηνεύεις, αλλά γιατί έχει τόσο συντηρητικές απόψεις για τη σεξουαλικότητα και γενικότερα για τον γάμο και τις σχέσεις που είναι βέβαιο ότι αυτό που αντιμετωπίζεις αυτή τη στιγμή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου (κυριολεκτικά και μεταφορικά).

Ήδη από τη στιγμή που έγινες (μέλλουσα) μητέρα, ο άντρας σου έπαψε να σε βλέπει ερωτικά και για να ενδυναμώσει αυτή του την πεποίθηση (και αντίθετα με τη γνώμη του γιατρού), σου κότσαρε από πάνω και την πεθερά σου για να του θυμίζει ανά πάσα ώρα και στιγμή και να σε συνηθίζει κι εσένα, στο πώς πρέπει να είναι η σχέση σας στο εξής.

Με άλλα λόγια, ο αντρούλης έχει ανατραφεί με την πεποίθηση ότι το σεξ είναι εξ ορισμού αμαρτωλή υπόθεση και ως εκ τούτου υπάρχουν δύο είδη γυναικών: οι αγίες και οι πόρνες. Τελεία και παύλα. Αυτό σημαίνει ότι από τη στιγμή που γίνεσαι η μητέρα των (έστω και αγέννητων) παιδιών του, γίνεσαι "αγία" και χάνεις κάθε ερωτική υπόσταση στον εγκέφαλο του. Το γεγονός αυτό μαρτυράει και η στάση της πεθεράς σου, η οποία αντί να κρατήσει τη θέση της και να κάνει ότι δεν βλέπει τις ερωτικές προκλήσεις σου απέναντι του όπως θα όφειλε, τον σιγοντάρει με τη στάση της.

Εννοείται, όπως κάθε ειδικός είναι σε θέση να σου επιβεβαιώσει, ότι αυτή η αντίληψη του ερωτισμού και των σχέσεων είναι εγγύηση για την καταστροφή του μέλλοντος σας ως ευτυχισμένης οικογένειας, αφού χωρίς καμιά αμφιβολία θα οδηγήσει στη σεξουαλική απιστία και στον κλονισμό του γάμου σας.

Συνεπώς, αν θέλεις να κάνει μια χάρη στον εαυτό σου, στο αγέννητο παιδί σας και σε εκείνον, θα πρέπει να οπλιστείς με θάρρος και υπομονή και αφού του θυμίσεις ότι δεν έχεις πάψει να είσαι γυναίκα, εκτός από σύζυγος σε περίοδο εγκυμοσύνης, να του ζητήσεις να απομακρύνει την πεθερά σου από το σπίτι σας, αφού σ' αυτή τη φάση δεν υπάρχει λόγος να την κουράζετε και (πιο δύσκολο αυτό) να πάτε μαζί σε έναν σύμβουλο γάμου (ή σεξολόγο ακόμη καλύτερα), για να χτυπήσετε το πρόβλημα τη ρίζα του, αφού η παρούσα κατάσταση δεν είναι βιώσιμη πρακτικά, ούτε για σένα, ούτε και για εκείνον.

Καταλαβαίνω ότι ένας τέτοιος χειρισμός θα χρειαστεί μεγάλο ψυχικό σθένος από εσένα, αλλά σου εγγυώμαι ότι αν αφήσεις τα πράγματα στην τύχη τους σ' αυτή τη φάση, θα το μετανιώσεις πικρά και πολλές φορές στο μέλλον, όπου θα έχεις να σκεφτείς και την τύχη του παιδιού σας, εκτός από τη δικιά σας.

Ουσιαστικά λοιπόν, είναι η τελευταία σου ευκαιρία να θέσεις τις βάσεις για μια ευτυχισμένη οικογένεια, αφού χωρίς σεξ δεν μπορεί να υπάρξει ευτυχισμένο ζευγάρι και χωρίς ευτυχισμένο ζευγάρι, δεν μπορεί να υπάρξουν ευτυχισμένοι γονείς.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ