Θέμα σχέσης! | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
8:23
25/1/2014

Θέμα σχέσης!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Μανίνα

Γνώρισα ένα παιδί που μου άρεσε και με θέλει, είναι παρα πολύ καλός μαζί μου. Αλλά τώρα νιώθω ότι πνίγομαι... 

Θεία Λουκία συγγνώμη που σου ξαναγράφω αλλά έχω μεγάλη ανάγκη τη συμβουλή σου! Είχα 2 σχέσεις που δε πέρασα καλά. Ουσιαστικά δε με υπολόγιζαν, ας το πω έτσι. Ξέρω έκανα λάθος επιλογές, το δύσκολο είναι ότι τώρα δε θέλω να κάνω σχέση. Δε ξέρω αν φταίνε οι προηγούμενες σχέσεις μου που μου άφησαν τόσο άσχημα σημάδια. Έχω σκεφτεί τι έγινε και το έχω συνειδητοποιήσει. Το πρόβλημα είναι ότι γνώρισα ένα παιδί που μου άρεσε και μιλάμε και με θέλει, είναι παρα πολύ καλός και τέλειος μαζί μου. Αλλά τώρα νιώθω ότι πνίγομαι... Ότι δε θέλω να κάνω σχέση. Ότι θα μου "σκλαβωθεί" η ζωή... Λες να μην είναι ο κατάλληλος; Ή επειδή είμαι πληγωμένη φοβάμαι να αφεθώ; Μπορείς να με βοηθήσεις; Έχω σκεφτεί και του έχω δώσει ευκαιρία. Συναντιόμαστε, μιλάμε κάθε μέρα, έχουμε φιληθεί κιόλας. Δε μπορώ να πω ότι δε τον θέλω όταν είμαστε μαζί, αλλά δε θέλω να με παίρνει τηλέφωνο συνέχεια (δε το κάνει, αλλά τον κόβω κιόλας). Σε παρακαλώ... Βοήθησε με!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μανίνα μου, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο να μην θες να κάνεις σχέση αλλά να συνεχίζεις να βγαίνεις με αυτόν τον τύπο -ακόμα και να κάνεις έρωτα μαζί του- αρκεί να του ξεκαθαρίσεις τη θέση από τώρα που είναι νωρίς, ώστε να ξέρει κι εκείνος πού βαδίζει.

Εννοείται ότι δεν θα του ξεκόψεις το ενδεχόμενο της σχέσης (αφού δεν είσαι και σίγουρη πως δεν θέλεις), αλλά θα του εξηγήσεις ότι οι προηγούμενες εμπειρίες σου δεν σου άφησαν ευχάριστη επίγευση και δεν ξέρεις ακόμα αν μπορείς να δεσμευτείς απέναντι του σε κάτι πιο μακροπρόθεσμο.

Βλέπεις, οι σχέσεις δεν έχουν όλες το ίδιο καλούπι ή τον ίδιο βαθμό δέσμευσης, ούτε και μένουν στάσιμες στον χρόνο, αλλά εξελίσσονται καθώς επηρεάζονται τόσο από την προσωπική πορεία κάθε μέλους του ζευγαριού, όσο και από εξωγενείς παράγοντες. Ακόμη και ο ίδιος άνθρωπος μπορεί να αλλάζει  συμπεριφορά, ανάλογα με το ταίρι που έχει κοντά του.

Για να στο πω αλλιώς, κάθε ερωτική γνωριμία μοιάζει με έναν χορό για δύο που για να εξελιχθεί σε σχέση πρέπει οι δύο παρτενέρ να μπορούν να συντονιστούν στον ίδιο ρυθμό, προσαρμόζοντας τα βήματα και την απόσταση μεταξύ τους ανάλογα με το είδος του χορού και τη ροή της μουσικής.

Εφόσον λοιπόν σ' αρέσει αυτός ο άντρας, ψήνεσαι να χορέψεις μαζί του, αλλά ταυτόχρονα φοβάσαι μήπως τον πληγώσεις ή μήπως πληγωθείς ξανά, ακολούθησε έναν πιο χαλαρό ρυθμό κι ένα πιο αποστασιοποιημένο είδος χορού κι άσε το πράγμα να δείξει πώς θα εξελιχθεί, αν είναι να εξελιχθεί.

Άλλωστε, το ζητούμενο στην παρούσα φάση, δεν είναι να αποφασίσεις αν αυτός θα γίνει ο άντρας της ζωής σου κι αν θέλεις να γεράσετε παρέα, αλλά το να περάσεις καλά μαζί του για όσο κρατήσει, ανεξάρτητα το πού θα οδηγήσει αυτή η εμπειρία.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ