Θάρρος ή αλήθεια; | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
9:13
11/5/2013

Θάρρος ή αλήθεια;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Ο έρωτας άργησε μια μέρα

Πάντα λειτουργούσα με το γράμμα του νόμου και έλεγα στον εαυτό μου πως είναι δυνατόν να ερωτευτείς κάποιον μικρότερο όντας παντρεμένη με παιδιά;

Είμαι γυναίκα, 39 ετών. Αυτό που μου συμβαίνει είναι περίπλοκο. Είμαι παντρεμένη και έχω 2 υπέροχα παιδιά που λατρεύω. Η ζωή μου ήταν ήσυχη αφοσιωμένη στα παιδιά. Με τον σύζυγό μου δεν ήμουν ποτέ ερωτευμένη. Είναι ένα πολύ καλό παιδί  αλλά δεν τον ερωτεύτηκα ποτέ. Η σχέση μου μαζί του προέκυψε όταν ήμουν απογοητευμένη από μια προηγούμενη σχέση πολύ δυνατή που με πλήγωσε βαθιά, σχεδόν αρρώστησα και πίστεψα πως ποτέ δεν επρόκειτο να ξαναερωτευτώ κανέναν. Παντρεύτηκα, αφού αναγκάστηκα διότι έμεινα έγκυος. Όλα αυτά ήρθαν τόσο καταιγιστικά που δεν πρόλαβα να καταλάβω και πολλά...Τώρα ζω μέσα σε μια σχέση που δεν υπάρχει ουσιαστική επικοινωνία και η αγάπη βασίζεται στα καθημερινά διεκπεραιωτικά της οικογένειας. Προκειμένου να διατηρώ τις ισορροπίες μου θα έλεγα ότι είμαι και κάπως ψυχρή απέναντί του. Ίσως να μην ήθελα να δεθώ και από φόβο... Αλλά σίγουρα δεν ένιωσα ποτέ αυτό που ονομάζουμε έρωτα.. Μου λείπουν πολλά από συναισθηματικής άποψης και πολλές φορές κλαίω για αυτό. Έχω προσπαθήσει στο παρελθόν να έρθω πιο κοντά με τον σύζυγο αλλά η αλήθεια είναι ότι ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους και ο κάθε ένας μας έχει τα δικά του ενδιαφέροντα! Εξάλλου δεν ήταν δυνατόν να συζητήσουμε για πολύ... κατέληγε σε τσακωμό, οπότε προκειμένου να υπάρχει ηρεμία στο σπίτι σταμάτησε και αυτό. Είμαι μια αρκετά εμφανίσιμη γυναίκα και πάντα γελαστή όπως λένε όλοι... Που να ήξεραν! Μέσα σε αυτά τα δεδομένα εμφανίστηκε από το πουθενά ένας μικρότερος άνδρας από μένα τον οποίο ερωτεύτηκα κεραυνοβόλα και ένοιωσα πάλι την καρδιά μου να χτυπά δυνατά! Δεν το πίστευα, απίστευτο! Πρώτα από όλα γιατί πάντα λειτουργούσα με το γράμμα του νόμου και μετά πως είναι δυνατόν έλεγα στον εαυτό μου να ερωτευτείς κάποιον μικρότερο και μάλιστα όντας παντρεμένη με παιδιά; Όχι, αυτό δεν στο επιτρέπω έλεγα στον εαυτό μου... είναι σκάνδαλο! Από ότι έχω καταλάβει έχει και αυτός τα ίδια συναισθήματα για μένα. Υπάρχει μια ανεξήγητη φυσική έλξη. Μια συνεννόηση ψυχική; Δεν ξέρω πως να το πω. Φυσικά δεν έχει προχωρήσει τίποτα γιατί δεν το επιτρέπω... Αλλά βρίσκομαι σε μια βαθιά συναισθηματική και ψυχολογική κρίση που δεν αντέχω. Όχι πάλι... Όλη η καθημερινότητά μου έχει γίνει δύσκολη. Είμαι ερωτευμένη σχεδόν ένα χρόνο. Πολύ δεν κρατάει; Θέλω την συμβουλή σας για να το χειριστώ και να πάψω να νιώθω έτσι γι αυτό το άτομο κι ας ξαναγυρίσω στη μίζερη ζωή μου (από συναισθηματικής άποψης γιατί κατά τα άλλα είμαι ένα πολύ δραστήριο άτομο) να βρω τις ισορροπίες μου. Να σημειωθεί ότι ποτέ δεν το επεδίωξα να νιώσω έτσι μαζί του... Ούτε έκανα καμία κίνηση για να τον προκαλέσω! Είχα δεχτεί τη ζωή έτσι όπως ήρθε γιατί δυστυχώς πολλές φορές δεν είμαστε πάντοτε στην κατάλληλη ή στην πιο ώριμη φάση να κάνουμε επιλογές και τότε την πατάμε..

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Καλή μου κοπέλα, ο έρωτας που νιώθεις είναι άσχετος με το συγκεκριμένο πρόσωπο, δηλαδή είναι περισσότερο ένα κόλλημα παρά κάτι πιο ουσιαστικό αφού απ' ότι καταλαβαίνω δεν έχει υπάρξει μεταξύ σας κάποια βαθύτερη διαπροσωπική επαφή. Βέβαια, όπως μου περιγράφεις τα πράγματα κάτι τέτοιο ήταν αναπόφευκτο να σου συμβεί, καθώς όλοι έχουμε ανάγκη από την έξαρση, τον ενθουσιασμό και το πάθος που συνοδεύουν έναν καινούργιο έρωτα και  αυτές οι συναισθηματικές ανάγκες δεν μπορούν να καταπιεστούν για πολύ.

Μέχρι τώρα εσύ είχες επιλέξει να αγνοήσεις αυτές τις ανάγκες προτιμώντας να βολευτείς σε μια "ελεγχόμενη" σχέση. Όμως τώρα η πραγματικότητα σου χτυπάει την πόρτα και για ακόμα μια φορά σε βρίσκει απροετοίμαστη. Ωστόσο, το ζητούμενο δεν είναι αν θα υποκύψεις στον πειρασμό μιας ερωτικής περιπέτειας, αλλά αν θα αποφασίσεις επιτέλους να κοιτάξεις στα μάτια τον εαυτό σου και να του προσφέρεις όσα του έχεις στερήσει μέχρι τώρα, από τον φόβο της απόρριψης.

Γιατί, μην γελιόμαστε, δεν είναι η ωριμότητα που σε έχει οδηγήσει να επιλέξεις αυτόν τον συμβιβασμένο τρόπο ζωής, αλλά αντίθετα η ανωριμότητα και η ανασφάλεια μπροστά στις αναπόφευκτες προκλήσεις που πάνε χέρι-χέρι με τον έρωτα. Βλέπεις, στη συναισθηματική ζωή των ανθρώπων δεν υπάρχουν εγγυήσεις και όλοι παίρνουμε τα ρίσκα μας, με κίνδυνο να πληγωθούμε αλλά και με την ελπίδα να θριαμβεύσουμε στην αρένα της καρδιάς. Φυσικά κάποιοι υποχωρούν μπροστά σ' αυτό το ρίσκο και επιλέγουν να μείνουν θεατές στο παιχνίδι, καθησυχάζοντας τον εαυτό τους ότι ακούν τη φωνή της λογικής και δεν παρασύρονται από συναισθήματα.

Όμως, εφόσον δεν μιλάμε για μπίζνες, αλλά για θέματα καρδιάς αυτή η επιλογή είναι μόνο μια πλάνη που χρειάζεται θάρρος, αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση για να ξεπεράσεις.
Το αν διαθέτεις αυτά τα χαρακτηριστικά ώστε να μπορέσεις να πάρεις τα ρίσκα σου και να αναζητήσεις έναν διαφορετικό, πιο αληθινό τρόπο ζωής, όχι απαραίτητα με το σημερινό αντικείμενο του έρωτα σου, μόνο εσύ το γνωρίζεις και κανένας δεν μπορεί να σε υποκαταστήσει και να αναλάβει τις ευθύνες σου αντί για σένα.

Σκέψου λοιπόν πώς θέλεις να ζήσεις το υπόλοιπο της ζωής σου κι αποφάσισε με το χέρι στην καρδιά και μάρτυρα τον εαυτό σου. Μόνο που αν αποφασίσεις τελικά να συνεχίσεις τον ίδιο συμβιβασμένο και νεκρωμένο συναισθηματικά τρόπο ζωής, μην φτάσεις στο σημείο να κατηγορείς τα παιδιά σου, ή τον άντρα σου για το ότι θυσιάστηκες για την οικογένεια, γιατί αυτό θα είναι άδικο για όλους και πρώτα απ' όλους για σένα την ίδια.

Αν καταλήξεις σ' αυτή την απόφαση, δέξου απλά ότι δεν είχες το θάρρος ν' ακολουθήσεις την καρδιά σου κι ανάλαβε την προσωπική ευθύνη αυτής της επιλογής. Τουλάχιστον έτσι, θα γλιτώσεις την αυτολύπηση και την πικρία που σε ακολουθεί και είναι διάχυτη στο μήνυμα σου. Καλό κουράγιο!

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ