Συμβουλή | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
19:39
12/10/2012

Συμβουλή

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Ασημινα

Νιώθω περίεργα γιατί καταλαβαίνω πως έχει κάνει πολύ υπομονή, θέλω και εγώ να προχωρήσουμε γιατί τον αγαπαω πολύ αλλά φοβάμαι λίγο γιατί η μητέρα μου δεν εγκρίνει τη σχέση μας...

Θεία λουκία παω δευτέρα λυκείου και εχω δύο χρόνια σχέση με ένα παιδί 21 χρονών. 2 χρόνια που είμαστε μαζί δεν με έχει πιέσει ποτέ για τίποτα, πρόσφατα όμως μου είπε πως θέλει να προχωρήσουμε και πως αν δεν είμαι έτοιμη ή δεν θέλω για κάποιο λόγο να το αφήσουμε γιατί δεν θέλει να με πιέσει, απλά το πρότεινε γιατί του είναι δύσκολο να κρατιέται άλλο, επίσης μου είπε πως αυτό δεν σημαίνει ότι θα χωρίσουμε ή θα πάει με άλλη γιατί πάνω από όλα μ'αγαπάει. Νιώθω περίεργα γιατί καταλαβαίνω πως έχει κάνει πολύ υπομονή, θέλω και εγώ να προχωρήσουμε γιατί τον αγαπαω πολύ, θέλω να είναι ο πρώτος μου και πιστεύω πως θα δεθούμε περισσότερο αλλά φοβάμαι λίγο γιατί η μητέρα μου δεν εγκρίνει τη σχέση μας λόγω της διαφοράς ηλικίας που έχουμε, ξέρει ότι είμαστε δύο χρόνια μαζί αλλά δεν θέλει να ακούει για εκείνον. Δεν θέλει να εχω ολοκληρωμένες σχέσεις απ'αυτή την ηλικία. Θέλω να προχωρήσω μαζί του αλλά απ'την άλλη σκέφτομαι ότι θα κάνω αυτό που φοβάται η μητέρα μου. Αν μάθει ότι ολοκλήρωσα μαζί του δεν θα με αφήσει να τον ξανά δω και αυτό δεν θα το αντέξω. Ξέρω πως αν δεν της το πω εγώ δεν πρόκειται να το μάθει,αλλά φοβάμαι μην συμβεί τίποτα άλλο, π.χ. αν όταν σπάσει ο παρθενικός υμένας εχω αιμοραγία λίγες μέρες ή να μου δημιουργηθεί κανένα γυναικολογικό πρόβλημα. Υπάρχει τέτοια περίπτωση; Ξέρω ότι σε κούρασα αλλά δεν εχω κανέναν να συμβουλευτώ. Εσυ τι μου προτείνεις να κάνω; Να προχωρήσω; Μήπως είμαι μικρή και πρέπει να περιμένω; Θεία μου συγνωμη για τις πολλές ερωτήσεις και ευχαριστώ για τον χρόνο σου!!!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Ασημίνα μου, το θέμα δεν είναι τι θέλει η μητέρα σου, ή το αγόρι σου, αλλά το τι θέλεις εσύ για τον εαυτό σου. Αν θέλεις να προχωρήσεις μαζί του δεν έχεις κανένα λόγο να μην το κάνεις.

Η μητέρα σου δεν έχει κανένα τρόπο να το μάθει, αν δεν της το πεις εσύ. Όση αιμορραγία κι αν έχεις, δεν πρόκειται να κρατήσει για πολύ, ούτε και χρειάζεται να κάνεις κάτι γι' αυτό (το πολύ να χρειαστείς μια-δυο σερβιέτες).

Επίσης, εφόσον λάβεις τις κατάλληλες προφυλάξεις για το ενδεχόμενο μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και τηρείς τους κανόνες υγιεινής (βασικά, πλύσιμο χεριών και γεννητικών οργάνων εξωτερικά, με νερό και σαπούνι) δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείς ότι θα σου δημιουργηθεί κάποιο γυναικολογικό πρόβλημα.

Τέλος, όχι δεν είσαι και τόσο μικρή, αφού βρίσκεσαι ακριβώς στην ηλικία που ο μέσος όρος των κοριτσιών προχωρούν στην πρώτη τους ολοκληρωμένη επαφή. Άρα τίποτα από αυτά που σε προβληματίζουν δεν ευσταθεί. Δική σου είναι η ζωή και μόνο εσύ μπορείς να αποφασίσεις πώς θέλεις να τη ζήσεις. Το πώς θα ήθελαν ή πιστεύουν οι άλλοι ότι πρέπει να κάνεις, δεν αφορά.

Σκέψου λοιπόν καλά τι πραγματικά θέλεις, βαθιά μέσα σου κι αποφάσισε. Όσο για τη "μεγάλη" διαφορά ηλικίας σας, δεν είναι καθόλου μεγάλη. Αντίθετα, θα έλεγα ότι είναι απολύτως φυσιολογική, απλά η μητέρα σου τη φοβάται, γιατί υποψιάζεται ότι ο καλός σου θα ήθελε να προχωρήσετε και φοβάται μήπως ξεμυαλιστείς ή μείνεις έγκυος. Φρόντισε απλά να μην συμβεί τίποτα από τα δύο και όλα θα πάνε καλά.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ