ΣΥΜΒΟΥΛΗ | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
7:37
11/1/2011

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
ΑΝΝΑ
Να παραμείνω στην παράνομη σχέση ή να βγω ξανά με τον καινούριο και να δώσω στον εαυτό μου την ευκαιρία για μια υγιή σχέση;

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Αγαπητή Λουκία! Εδώ και 8 μήνες διατηρώ παράνομο δεσμό με κάποιον που όταν του ζήτησα κάτι περισσότερο, μου είπε ότι δεν πρόκειται να χωρίσει την κοπέλα του γιατί την αγαπάει και να κοιτάξω να φτιάξω τη ζωή μου με άλλον. Ξέρω πως κι εμένα με αγαπάει αλλά δεν τολμά να κάνει τίποτα παραπάνω. Μου λέει ότι είμαι κάτι ξεχωριστό γι' αυτόν αλλά αυτή δεν την αφήνει γιατί είναι χρόνια μαζί. 8 μήνες τώρα απολαμβάνω τον απόλυτο έρωτα, που συνοδεύεται από ώρες μοναξιάς και θλίψης που τον μοιράζομαι. Πάντα ήλπιζα να την άφηνε και να ήταν μαζί μου. Τώρα γνώρισα κάποιον άλλο που θέλει σοβαρή σχέση, είναι ευγενικός, όμορφος και ταιριάζουν τα ενδιαφέροντά μας. Να παραμείνω στην παράνομη σχέση ή να βγω ξανά με τον καινούριο και να δώσω στον εαυτό μου την ευκαιρία για μια υγιή σχέση;


Έτερον, εκάτερον, έκαστον και άλλον... Το αν θα παραμείνεις στην κρυφή σχέση δεν έχει σε τίποτα να κάνει με το αν θα προχωρήσεις σε μια καινούργια. Για να ξεκινήσουμε από την κρυφή σχέση, ο απόλυτος έρωτας που νομίζεις ότι ζεις δεν είναι καθόλου απόλυτος, αφού είναι μονόπλευρος από τη δική σου πλευρά. Από τη δική του είναι μια καθαρά σεξουαλική σχέση κι αυτό είναι το ξεχωριστό που έχει για εκείνον. Διαφορετικά εκείνος πράγματι θα άφηνε την φανερή σχέση που έχει και θα έκανε άλλη φανερή σχέση μαζί σου. Άλλωστε στο έχει ξεκαθαρίσει ότι αγαπάει την άλλη κι ότι εσύ έρχεσαι δεύτερη και καταϊδρωμένη.

Βέβαια, καταλαβαίνω ότι μαζί του εκτός από τη σεξουαλική έλξη υπάρχει και ψυχική επαφή, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την πραγματική αγάπη ή τον πραγματικό έρωτα. Οπότε μην παραμυθιάζεσαι και πιστεύεις ότι θα χάσεις κάτι αν τον αφήσεις. Αντίθετα, έτσι θα δώσεις στον εαυτό σου την ευκαιρία να γνωρίσει κάποιον που να μπορεί να καλύψει συνολικά τις συναισθηματικές σου ανάγκες κι όχι απλώς να σε χρησιμοποιεί για δεκανίκι στον επίσημο δεσμό του.

Τώρα για αν θα πρέπει να προχωρήσεις με αυτόν που θέλει πραγματική σχέση μαζί σου, εξαρτάται από το πόσο σ' ενδιαφέρει κι εσένα. Σ' αυτή την περίπτωση πρέπει να είσαι αποφασισμένη να ξεκόψεις εντελώς από τον άλλον και να τον διαγράψεις εντελώς από τη ζωή σου, γιατί όσο παραμένεις κολλημένη μαζί του (έστω και στο μυαλό σου) η καινούργια σχέση δεν πρόκειται να προχωρήσει, αφού συνεχώς θα κάνεις συγκρίσεις οι οποίες θα καταλήγουν εις βάρος του νέου υποψηφίου.

Το ιδανικό θα ήταν να καταλάβεις πόσο κακό σου έχει κάνει αυτή η κρυφή σχέση και από πόσα ωραία πράγματα σε έχει στερήσει και να αποφασίσεις να κάνεις ένα καινούργιο ξεκίνημα, αποκαθιστώντας την αυτοεκτίμηση και τον αυτοσεβασμό σου. Γιατί να ξέρεις ότι ένας άντρας που κάνει μαζί σου διπλή ζωή περισσότερο κι από τον πραγματικό έρωτα, αυτό που σου στερεί είναι το να πιστεύεις ότι αξίζεις μια πραγματικά ολοκληρωμένη σχέση και σε μαθαίνει στο να αρκείσαι στα ψίχουλα. Όμως σίγουρα αξίζεις κάτι πολύ περισσότερο, άσχετα αν θα το βρεις ή όχι στο καινούργιο σου φλερτ.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ