Σχέση στα χρόνια της κρίσης | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
14:28
11/11/2013

Σχέση στα χρόνια της κρίσης

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Φένια

Απέφευγε να βγούμε, νόμιζα πως απλά δεν με ήθελε και με είχε γραμμένη, τελικά όμως κατάλαβα πως απλά δεν είχε χρήματα να βγούμε και ντρεπόταν να μου το πει...

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεία Λουκία καλησπέρα! Είμαι 30 χρονών, οικονομικά ανεξάρτητη, εμφανίσιμη, σε μια δεμένη οικογένεια. Γενικά η ζωή μου δεν αντιμετωπίζει προβλήματα. Πριν 1 μήνα γνώρισα κάποιον στην ηλικία μου, μορφωμένο, έξυπνο, όμορφο, τον ερωτεύθηκα ακαριαία κι εκείνος έδειχνε το ίδιο. Σταδιακά όμως παρατήρησα κάποια πράγματα. Η οικονομική του κατάσταση δεν πρέπει να είναι καθόλου καλή, πράγμα που μου έκρυβε στην αρχή. Άρχισα όμως να παρατηρώ πως τα ρούχα του επαναλαμβάνονταν και άλλα είχαν ...φοβερές φθορές. Απέφευγε να βγούμε, νόμιζα πως απλά δεν με ήθελε και με είχε γραμμένη, τελικά όμως κατάλαβα πως απλά δεν είχε χρήματα να βγούμε και ντρεπόταν να μου το πει. Κ αυτό γιατί αν του πρότεινα να κάτσουμε σπίτι και να δούμε ταινία τότε έλεγε ναι.  Επίσης δεν έχω γνωρίσει κανέναν δικό του η φίλο. Και αναρωτιέμαι τι κύκλο έχει. Αυτό που με πειράζει όμως είναι πως ξαφνικά εκεί που ναι μαζί μου - εκεί απομακρύνεται και κλείνεται στον εαυτό του. Τότε εγώ του φωνάζω που εξαφανίζεται και τον πιέζω περισσότερο να μου εξηγήσει τι συμβαίνει και μήπως είναι καλύτερο για εκείνον να χωρίσουμε αν δεν μπορεί να έχουμε σχέση, και πάντα μου λέει πως δεν θέλει να χωρίσουμε αλλά δεν έχει τι να μου προσφέρει. Τελευταία μάλιστα τους έκαναν και έξωση (μένει με τον άρρωστο πατέρα του και δουλεύει και για τους 2, μ ένα μισθό 700 ευρώ πως να βγαίνουν άραγε;). Εγώ προσπαθώ συνεχεία να του δείξω πως δεν με νοιάζουν τα χρήματα, πως θα Μάι διπλά του και δεν με τρομάζει τίποτα. Επίσης όταν του πρότεινα να βοηθήσω οικονομικά έγινε θηρίο ανήμερο και προσβλήθηκε παρά πολύ. Δεν δέχεται ούτε καφέ να τον κεράσω. Δεν ξέρω πως να το χειριστώ. Πρέπει συνεχεία να τον πιέζω να μου ανοίγεται. Μόλις θέσω θέμα χωρισμού τότε μου αποκαλύπτει κάποια κουβάρια, είμαστε καλά και μετά ξανά πάλι... Πρέπει εκεί που πέφτει να τον σηκώνω ψυχολογικά και να του δείχνω πως δεν θα τον εγκαταλείψω τώρα που είναι δύσκολα; Από την άλλη σκάφτομαι μήπως  απλά δεν με θέλει και τόσο. Τι νομίζεις; Με θέλει και φοβάται τι μέλλον θα μου προσφέρει όταν εγώ είμαι καλομαθημένη; Είναι το οικονομικό τόσο ισχυρός παράγοντας που να του δημιουργεί αυτήν την τάση προς απομόνωση; Η μήπως είναι όλα αυτά δικαιολογίες και απλά δεν θέλει να δεθεί περισσότερο μαζί μου; Δεν θα προπό κανονικά το γεγονός ότι είμαι οικονομικά άνετη και με καλή δουλεία να τον τραβήξει περισσότερο κοντά μου; Σ ευχαριστώ πολύ.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Φένια μου, με το ζόρι "παντρειά" δεν γίνεται. Εκείνος σίγουρα ενδιαφέρεται για σένα, όμως το γεγονός ότι "έρχεται και φεύγει" σημαίνει ότι δεν είναι έτοιμος για οποιονδήποτε λόγο να προχωρήσει σε μια σχέση με τους όρους και τις συνθήκες που θα ήθελες. Μπορεί όντως η πηγή των δισταγμών του να είναι οι οικονομικές δυσχέρειες και η αντίθεση με τη δική σου οικονομική άνεση, καθώς για τους άντρες η οικονομική τους αυτάρκεια και επιτυχία είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την αυτοεκτίμηση και τον αυτοσεβασμό τους, αλλά μπορεί να συντρέχουν και άλλοι παράγοντες όπως μια πιθανή κατάθλιψη εξαιτίας αυτών των προβλημάτων.

Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα δεν έχει να κάνει μαζί σου, αλλά μαζί του και δεν έχει κανένα νόημα να τον πιέζεις και να του φωνάζεις, αφού όπως έχεις ήδη καταλάβει δεν πρόκειται να φέρουν αποτέλεσμα ή να τον αλλάξουν.

Συνεπώς, έχεις μόνο  δύο επιλογές: είτε θα δεχτείς τους όρους του, τύπου μια σχέση στο χαλαρό κι όπως και όταν κάτσει, είτε θα αφήσεις το όλο πακέτο εφόσον δεν σου κάνει. Άλλωστε, για μια γνωριμία του ενός μήνα μιλάμε. Δεν είσαι ούτε η μαμά του, ούτε η νοσοκόμα του για να προσπαθείς να τον στηρίζεις και να του βγάζεις τα συναισθήματα με το τσιγκέλι.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ