Σχέση με μεγαλύτερο | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
8:03
2/3/2014

Σχέση με μεγαλύτερο

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Προβληματισμένη

Είναι 10 χρόνια μεγαλύτερος και δεν έχει καμία σχέση με τον κόσμο των σπουδών και της μόρφωσης όπως εγω. Οι δικοί μου πιστεύουν πως θα χαραμίσω το μέλλον μου μαζί του...

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Καλησπέρα θεία Λουκία. Θα ήθελα να σου ζητήσω τη γνώμη σου για κάτι που με προβληματίζει εδώ και καιρό. Είμαι 23 ετών και τελειόφοιτη σε ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας μας. Οι καθηγητές μου και ο περίγυρος μου θεωρούν πως είμαι αρκετά καλλιεργημένη. Υπάρχει ένας άνθρωπος ο οποίος είναι 10 χρόνια μεγαλύτερος και δεν έχει καμία σχέση με τον κόσμο των σπουδών και της μόρφωσης όπως εγω. Παρά τη διαφορά της ηλικίας και το ότι δεν έχουμε αρκετά κοινά, μου αρέσει αρκετα και δείχνει πως με σέβεται και εκτιμά τα όσα κάνω στα επαγγελματικά μου. Έχουμε επικοινωνία, μιλάμε και φαίνεται πως με βλέπει σοβαρά και  ενδιαφέρεται. Ωστόσο, οι δικοί μου πιστεύουν πως θα χαραμίσω το μέλλον μου και θα γίνω μια χαρωπή νοικοκυρά που θα μένω σε ένα χωριό και θα ασχολούμαι με την επιχείρηση του άνδρα μου. Εγώ έχω σκοπό μόλις τελειώσω με τις σπουδές μου να επιστρέψω στο πατρικό μου και να δω τις προοπτικές μου για κάποιο μεταπτυχιακό. Όλα αυτά που μου λένε οι γύρω μου όμως για τη σχέση μου με αυτόν τον άνθρωπο και με έχουν μπλοκάρει, όσο κι αν μου αρέσει. Τι με συμβουλεύεις αν κάνω; Να ξεκινήσω μια σχέση μαζί του ή  κάτι τέτοιο θα σήμαινε αυτόματα και το τέλος του μέλλοντός μου;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Έλα βρε κοπέλα μου τώρα... Ακόμη δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε! Γιατί να μην προχωρήσεις σε σχέση μαζί του;

Πρώτα απ' όλα δεν ξέρεις καν αν αυτό το φλερτ που καταλαβαίνω πως υπάρχει, πρόκειται να ευοδωθεί και να μεταμορφωθεί σε μακροχρόνια σχέση. Έπειτα δεν ξέρεις, ούτε και θα μάθεις ποτέ αν δεν του δώσεις την ευκαιρία, τι περιμένει ο ίδιος από τη μελλοντική γυναίκα του, αν υποθέσουμε ότι θα ήσουν εσύ αυτή -γιατί κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα σου κάνει και πρόταση γάμου. Επίσης, εκείνος μπορεί να μην έχει τη δική σου ακαδημαϊκή εκπαίδευση, αλλά να είναι πιο έξυπνος από εσένα, πιο ικανός στα πρακτικά ζητήματα και πιο ψημένος στη ζωή, ιδιότητες εξίσου σημαντικές και χρήσιμες σε μια συμβίωση όσο και τα πτυχία.

Άλλωστε, κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα ταίριαζες καλύτερα με κάποιον σπουδασμένο, γιατί οι σχέσεις δεν κρίνονται σ' αυτή τη βάση. Καλύτερα να μην ψωνίζεσαι λοιπόν και θεωρείς τον εαυτό σου "ανώτερο" από εκείνον, γιατί αν ξεκινάς από αυτή τη βάση, καλύτερα να μην ξεκινήσεις καθόλου.

Αντίθετα, δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να δοκιμάσει και να δοκιμαστεί από αυτή την εμπειρία κι ανάλογα με την εξέλιξη της, θα δεις τι θα κάνεις. Στο κάτω-κάτω δεν χρειάζεται, ούτε και πρέπει να παραδώσεις "γη και ύδωρ" με το να παραιτηθείς από τα όνειρα σου και τις φιλοδοξίες σου, απλά επειδή -μπορεί να- κάνεις μια σοβαρή σχέση μ' αυτόν ή με άλλον.

Κάνε αυτό που σου λέει η καρδιά σου λοιπόν και κλείσε τ' αυτιά σου στις Σειρήνες που προσπαθούν να σε αποξενώσουν από τον εαυτό σου και να σου υποβάλλουν τα δικά τους θέλω.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ