Σχεση με μαρτυρα του Ιεχωβα | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
14:31
6/6/2013

Σχεση με μαρτυρα του Ιεχωβα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Νικη

Αποφασισε να γινει μαρτυρας του Ιεχωβα -στο μελλον μου ειπε θα βαφτιστει κιολας. Μου αρεσει και δεν θα ηθελα να ειναι ο λογος αυτος να σταματησω να ειμαι μαζι του.

Δες απίθανα γυναικεία Sex Toys, μόνο για εσένα και μόνο στο LoveJoy!

Καλημερα Θεια μου! Δεν ξερω κατα ποσο μπορεις να με βοηθησεις αλλα δεν ξερω και σε ποιον αλλον να απευθυνθω. Ισως ειναι και αστειο το ερωτημα μου αλλα θα ηθελα να μου πεις την αποψη σου. Το αγορι μου με το οποιο ημαστε λιγο καιρο μαζι αποφασισε να γινει μαρτυρας του Ιεχωβα -στο μελλον μου ειπε θα βαφτιστει κιολας (προς το παρον το ψαχνει περισσοτερο με το να διαβαζει την Αγια Γραφη). Να τονισω οτι ημαστε και οι δυο 23 ετων. Εγω ειμαι Χριστιανη Ορθοδοξη. Μου εχει πει οτι δεν εχουμε και μεγαλες διαφορες αλλα οτι ναι μεν υπαρχουν καποιες. Θα ηθελα να μου πεις κατα ποσο μπορω να εχω σχεση μαζι του ή αν θα εχουμε προβληματα στο μελλον. Ειναι πολυ σημαντικο να ξερω Θειούλα μου. Πραγματικα δεν ξερω πως να το αντιμετωπισω. Μου φαινεται τρελο να βαφτιστει! Μου αρεσει και δεν θα ηθελα να ειναι ο λογος αυτος να σταματησω να ειμαι μαζι του.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Νίκη μου, καθώς το θέμα είναι λεπτό και δεν κατέχω και τόσο καλά τα θρησκευτικά από άποψη δόγματος, ας επικεντρωθούμε στην πρακτική πλευρά του προβλήματος. Βλέπεις, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ακολουθούν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο ζωής, με τον οποίο μόνο εσύ ξέρεις αν μπορείς να συμβιβαστείς, παραμένοντας παράλληλα ευτυχισμένη μέσα στη σχέση σου -το οποίο είναι και το ζητούμενο απ' όλες τις σχέσεις.

Ξεκινώντας από εκεί λοιπόν, οφείλω να σε ενημερώσω ότι οι Ιεχωβάδες απέχουν από πολλές καθημερινές δραστηριότητες οι οποίες είναι σημαντικές για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς. Για παράδειγμα δεν νηστεύουν, δεν κάνουν τον σταυρό τους και δεν γιορτάζουν καμιά γιορτή, εκτός της Πρωτοχρονιάς. Άρα θα πρέπει να διαγράψεις από το πρόγραμμα γενέθλια, Πάσχα, Χριστούγεννα και ονομαστικές εορτές και βέβαια, να μην περιμένεις ούτε τα αντίστοιχα δώρα.

Εκτός από τις γιορτές, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά απέχουν επίσης από το αλκοόλ, το κάπνισμα και τα ναρκωτικά, κάτι που μπορεί να είναι καλό γενικότερα, αλλά μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα αν τυχόν θελήσεις να το ρίξεις λίγο έξω κάποιες φορές.

Πολύ σημαντικό επίσης είναι ότι δεν δέχονται το προγαμιαίο σεξ και (εννοείται) ούτε τις αμβλώσεις. Άλλωστε, συνολικά ως προς τα ιατρικά θέματα έχουν μια πολύ ιδιαίτερη άποψη, καθώς αρνούνται κάθε πρακτική που έχει σχέση με αίμα, όπως μεταγγίσεις, μεταμοσχεύσεις αλλά και την πρακτική της αιμοδοσίας.

Ως προς τις πολιτικές πεποιθήσεις τώρα, δεν συμμετέχουν στις δημοκρατικές διαδικασίες, δεν αναλαμβάνουν πολιτικά αξιώματα, δεν αναγνωρίζουν την έννοια του έθνους-κράτους και είναι ενάντιοι σε κάθε είδους σύρραξη. Γι' αυτό αρνούνται να πάνε στον στρατό και να κρατήσουν όπλο (υπηρετούν εναλλακτική θητεία) και δεν χαιρετούν τη σημαία. Αυτά τα σημεία ίσως να μην σε επηρεάζουν προσωπικά, αλλά σίγουρα θα επηρεάσουν τις επαφές σας με άλλους ανθρώπους του κοινωνικού σας περίγυρου, καθώς είναι ιδιαίτερα φορτισμένα από συναισθηματική άποψη.

Για να μην έχεις ψευδαισθήσεις, πρέπει να ξέρεις πως όλα τα παραπάνω είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την πίστη των Μαρτύρων του Ιεχωβά και αν διατηρήσεις σχέση με κάποιον από αυτούς, θα πρέπει να δεχτείς ότι είναι αδιαπραγμάτευτα. Τέλος, θα πρέπει ξέρεις επίσης, ότι μέσα στα καθήκοντα τους είναι η συστηματική διάδοση της πίστης τους αλλά και η συμμετοχή τους σε τρίωρες συγκεντρώσεις δύο φορές την εβδομάδα, κάτι που σημαίνει ότι αφιερώνουν αρκετό χρόνο στις θρησκευτικές τους δραστηριότητες.

Συνοψίζοντας, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι εν γένει, εκ πεποιθήσεως ιδιαίτερα καλοπροαίρετοι, ειρηνικοί και ευγενικοί άνθρωποι, αλλά η συναναστροφή μαζί τους χρειάζεται αρκετές υποχωρήσεις από την πλευρά των μη-ιεχωβάδων.

Τώρα, αν εσύ θέλεις να κάνεις αυτές τις υποχωρήσεις κι αν νομίζεις ότι αξίζει για σένα την ίδια, μόνο εσύ μπορείς να σκεφτείς και να αποφασίσεις. Κάνε λοιπόν την προσευχή σου και διάλεξε με το χέρι στην καρδιά.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ