S.O.S - Ψάχνει για άλλες | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
7:11
28/1/2015

S.O.S - Ψάχνει για άλλες

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Μυρτώ

Τον τελευταίο καιρό αισθάνομαι ότι κάτι έχει αλλάξει. Μπήκα σήμερα στο facebook του και κοίταξα τις αναζητήσεις που έχει κάνει και ήταν γεμάτο στα κορίτσια...

Θεία Λουκία χρειάζομαι την συμβούλη σου. Με το αγόρι μου είμαστε μαζί 10 μηνες! Είναι η 1η μου σχέση, Είμαι 18 και είναι 24. Τα πηγαιναμε μια χαρά, μόνο που τον τελευταίο καιρό αισθάνομαι ότι κάτι έχει αλλάξει. Σαν να έχει χαλαρώσει πολύ η σχέση μας... Του το είπα και μου είπε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα από την πλευρά του και φυσικά δεν έχει αλλάξει τίποτα και από την πλευρά μου. Λοιπόν, μπήκα σήμερα στο facebook του και κοίταξα τις αναζητήσεις που έχει κάνει και ήταν γεμάτο στα κορίτσια. Κάποιες από αυτές ήταν και η πρώην του, μια που τον γούσταρε πάρα πολύ και μια σερβιτόρα από την καφετέρια που συχνάζει. Δεν ξέρω πως να αντιδράσω, στεναχωριέμαι πολύ. Εσύ τι λες να κάνω;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μυρτώ μου, φυσικά και στεναχωριέσαι πολύ αφού είναι ξεκάθαρο ότι το αγόρι σου είναι ένα βήμα πριν την απιστία. Το γεγονός ότι ψάχνει διάφορες, γενικά κι αόριστα και όχι μία συγκεκριμένη σημαίνει ότι δεν την έχει διαπράξει ακόμα, αλλά είναι έτοιμος να το κάνει, ακόμα κι αν δεν το συνειδητοποιεί ο ίδιος. Εν ολίγοις, το ένστικτο σου σε προειδοποιεί σωστά και πράγματι θα πρέπει να αναλάβεις δράση.

Φυσικά, δεν μπορείς να τον υποχρεώσεις να μην κοιτάει άλλες όταν νιώθει την ανάγκη να κοιτάει άλλες. Μπορείς όμως να τον αναγκάσεις να συνειδητοποιήσει τι κάνει, να σκεφτεί πώς αισθάνεται πραγματικά για σένα και να κάνει τις επιλογές του.

Εννοείται ότι θα προτιμούσες να μην συνέβαιναν όλα αυτά, αλλά από τη στιγμή που συμβαίνουν φαντάζομαι ότι δεν είσαι διατεθειμένη να μείνεις με κάποιον που δεν είναι αφοσιωμένος σε σένα με τον τρόπο που θα ήθελες. Πες του λοιπόν ότι μπορεί για εκείνον να μην έχει σημασία αλλά εσένα σε πειράζει που δεν είσαστε όπως παλιά και που εκείνος έχει αρχίσει να ψάχνεται και γι' αυτό δεν μπορείς να μείνεις κοντά του υπό αυτούς του όρους.

Σ' αυτό το πλαίσιο ζήτησε του να σου εκφράσει τα παράπονα του –αν έχει κάποια παράπονα από σένα- και στο τέλος πες του ότι είναι καλύτερα να μείνετε για λίγο καιρό χωριστά για να τα σκεφτείτε όλα αυτά και να αποφασίσετε τι θέλετε να κάνετε στη συνέχεια ο καθένας από την πλευρά του.

Μετά από αυτή τη συζήτηση είναι πιθανό εκείνος να καταλάβει ότι δεν θέλει να σε χάσει, να μετανιώσει που κοιτούσε άλλες και να αφοσιωθεί περισσότερο σε σένα. Μπορεί βέβαια και να καταλάβει ότι δεν έχει ανάγκη μια σχέση σαν κι αυτή που έχετε και να αποφασίσει να χωρίσετε.
Σε κάθε περίπτωση, εσύ μην δεχτείς εύκολες αποφάσεις και δικαιολογίες που μπορεί να σου προβάλει. Αντίθετα, κράτα τη θέση σου ότι είναι ανάγκη να μείνετε χωριστά και χρησιμοποίησε τον χρόνο σου για να σκεφτείς αν πράγματι σου κάνει αυτός ο άνθρωπος κι αν όντως αξίζει να του δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία.

Αν αφού περάσουν μια-δυο εβδομάδες που δεν θα μιλάτε και καταλήξετε ότι θέλετε και οι δύο εξίσου να συνεχίσετε μαζί σε μια αποκλειστική και αφοσιωμένη σχέση, έχει καλώς. Αν πάλι ένας από τους δυο σας έχει επιφυλάξεις ή καταλήξει ότι δεν θέλει να μείνει με τον άλλον, δεν αλλάζει κάτι αφού αυτή είναι η απόλυτη αλήθεια –η οποία ισχύει ήδη από τώρα- και χάρη στην παρέμβαση σου απλά θα έχετε γλιτώσει τους εαυτούς σας από την ταλαιπωρία να ζήσετε μέσα σε μια σχέση που ξεφτίζει σιγά-σιγά μέχρι να γίνετε και οι δύο κουρέλια και να μισήσετε ο ένας τον άλλον.

Αντιμετώπισε λοιπόν την κατάσταση με θάρρος και σοφία και μην μετανιώνεις όποιο αποτέλεσμα κι αν προκύψει. Μια σχέση για να είναι ευτυχισμένη πρέπει πρώτα απ' όλα να είναι ειλικρινής κι αυτή τη στιγμή η δική σου δεν είναι γι' αυτό και δεν υπάρχει νόημα να τη διατηρείς με τις παρούσες συνθήκες.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ