Ψύχωση? | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
19:49
22/2/2010

Ψύχωση?

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Μιλτιάδης
Αμέσως μετά δημιούργησε δεσμό με άντρα παντρεμένο με δύο παιδιά 22 χρόνια μεγαλύτερό της

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Είμαι άντρας, συνδέομαι με γυναίκα 33 ετών εδώ και ένα χρόνο και σκεφτόμαστε να παντρευτούμε. 2 γεγονότα όμως της ως τώρα ζωής της " φρενάρουν" την απόφασή μου. Είχε δεσμό 10 χρόνια (από τα 18 ως τα 28), χώρισε λίγο πριν οδηγηθεί σε γάμο ενώ ήταν και έγκυος και προχώρησε σε έκτρωση. Αμέσως μετά δημιούργησε δεσμό με άντρα παντρεμένο με δύο παιδιά 22 χρόνια μεγαλύτερό της και κράτησε η παράνομη σχέση της 4 χρόνια. Μόλις χώρισε σε μία εβδομάδα δημιουργήσαμε τη δική μας σχέση. Όλα αυτά μου τα είπε η ίδια. Γυρίζουν κάθε μέρα στο μυαλό μου και κυρίως η ανάρμοστη σχέση της. Τι μπορεί να συμβαίνει στο βάθος της ψυχής της; ή μήπως απέκτησα εμμονές αδικαιολόγητες; Είμαι μπερδεμένος πολύ. Πραγματικά θα εκτιμούσα μια προσέγγισή σας. Ευχαριστώ.


Από αυτά που μου λες Μιλτιάδη, δεν ξέρω τον λόγο που χώρισε η αγαπημένη σου από τον αρχικό δεσμό της και γ' αυτό δεν μπορώ να είμαι απόλυτα σίγουρη για την απάντηση μου, αλλά εκεί βρίσκεται το κλειδί της ιστορίας. Σίγουρα πάντως, πρέπει να ήταν κάτι πολύ σοβαρό, αφού δεν χωρίζουμε για ψύλλου πήδημα μετά από δέκα χρόνια, όταν υπάρχει εγκυμοσύνη στη μέση και έχουμε βάλει πλώρη για γάμο. Την υπόθεση αυτή επιβεβαιώνει και το γεγονός της παράνομης σχέσης που δημιούργησε στη συνέχεια, η οποία προφανώς λειτούργησε προστατευτικά για εκείνη, για όσο διάστημα χρειαζόταν μέχρι να συνέλθει από το τραύμα του χωρισμού.

Βλέπεις, στις περισσότερες περιπτώσεις οι παράνομοι δεσμοί δημιουργούν την ψευδαίσθηση της οικειότητας, αλλά χωρίς να τον κίνδυνο της απογοήτευσης που ενέχει μια κλασική σχέση κι έτσι λειτουργούν προστατευτικά, ακόμη κι αν οι εμπλεκόμενοι σ' αυτούς δεν το συνειδητοποιούν.

Δηλαδή, η αγαπημένη σου μπορεί να ένιωθε μεγάλο πάθος για τον εραστή της, αφού η αίσθηση της συνενοχής αυξάνει την έκκριση αδρεναλίνης, κάνοντας όλα τα συναισθήματα να φαίνονται πιο έντονα απ' όσο είναι στην πραγματικότητα. Αλλά όταν έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, όταν το πρώτο πάθος ξεφούσκωσε κι εκείνη κατάλαβε ότι ο παράνομος δεσμός της δεν μπορούσε να καλύψει τις βαθύτερες ανάγκες της για συντροφικότητα και αμοιβαιότητα, όλα τελείωσαν.

Είτε ήταν εκείνη που πήρε την πρωτοβουλία του χωρισμού από τον παράνομο δεσμό, είτε όχι, αυτή είναι στην πλειονότητα τους η εξέλιξη αυτών των σχέσεων. Επίσης, πρέπει να ξέρεις ότι οι άνθρωποι που μπλέκονται σε τέτοιες καταστάσεις, παρά τον ενθουσιασμό και το πάθος τους, συνήθως ταυτόχρονα υποφέρουν από τον εξευτελισμό της παρανομίας, ιδιαίτερα όταν οι ίδιοι είναι ελεύθεροι αλλά αναγκάζονται να κρύβονται και να περνάνε μόνοι τους όλες τις γιορτές και τις αργίες, οπότε δεν είναι σωστό να το δίκαιο να κρίνουμε το πράγμα ξερά ηθικοπλαστικά.

Εν κατακλείδι, πιστεύω ότι δεν έχεις λόγους ν' ανησυχείς, τουλάχιστον όχι ως προς το παρελθόν της. Όμως, έχω μια υποψία ότι τώρα που το πάτε για γάμο, μπορεί ο ίδιος να μην νιώθεις τόσο σίγουρος μέσα σου γι' αυτή τη σχέση και να ρίχνεις το βάρος της ανασφάλειας σου στα παλιά. Φυσικά είναι ανθρώπινο κάτι τέτοιο, αλλά πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα και για τους δυο σας, να δώσετε έμφαση στο τι συμβαίνει μεταξύ σας τώρα κι όχι στο τι μπορεί να είχε συμβεί πριν.

Αν για κάποιο λόγο εκείνη σου δημιουργεί ανασφάλεια με τη συμπεριφορά της απέναντι σου ή αν νιώθεις ότι δεν σε καλύπτει πλήρως ως σύντροφος σου, συζητήστε το και βρείτε μια λύση που να είναι ικανοποιητική και για τους δύο.

Σ' αυτό το πνεύμα, μπορείς να είσαι ειλικρινής μαζί της και να της πεις ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που σε προβληματίζουν, όπως το γεγονός του χωρισμού της, όταν επρόκειτο να παντρευτεί την πρώτη φορά και ότι είναι σημαντικό για σένα να μάθεις ακριβώς τι συμβεί.

Το ζητούμενο εδώ δεν είναι να τη στήσεις στον τοίχο, σαν να της κάνεις ανάκριση και να την κρίνεις σαν δικαστής, αλλά να μπεις στη θέση της και να προσπαθήσεις να την καταλάβεις καλύτερα. Πιστεύω ότι η απάντηση της θα ταιριάζει λίγο πολύ με την κατάσταση που σου περιέγραψα παραπάνω κι ότι υπήρξε κάποιος πολύ σοβαρός λόγος που την οδήγησε σε εκείνο το χωρισμό. Όμως, ακόμη κι αν η απάντηση της δεν σε πείσει και διαπιστώσεις ότι είναι παρορμητική και ελαφρόμυαλη, είναι καλύτερο να αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα τώρα παρά να τρώγεσαι με τα ρούχα σου, ή να κάνεις ένα σημαντικό βήμα που θα μετανιώσεις αργότερα.

Ωστόσο, τις περισσότερες φορές, η ειλικρινής επικοινωνία μέσα από τη συζήτηση μας φέρνει πιο κοντά και ενισχύει την εμπιστοσύνη σε μια σχέση περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ