προδομένη... | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
7:03
24/12/2010

προδομένη...

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
πραλίνα
Τα έμπλεξα με το αφεντικό μου... Ήμουν διστακτική γι' αυτή τη σχέση... Τέλος πάντων, είχαμε μια λεκτική παρεξήγηση και δεν μου απαντούσε 4 μέρες στο τηλέφωνο...

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Λουκία μου, περιμένω μια εξήγηση και από σένα. Δούλευα 3 χρόνια ως γραμματέας σε μικρή επιχείρηση και δυστυχώς τα έμπλεξα με το αφεντικό μου που είναι ελεύθερος, 40 ετών, εγώ 30. Ήμουν διστακτική γι' αυτή τη σχέση γιατί φοβόμουν μην χάσω την δουλειά μου. Εκείνος με διαβεβαίωσε ότι δεν θα επηρέαζε το ένα το άλλο. Τέλος πάντων, είχαμε μια λεκτική παρεξήγηση και δεν μου απαντούσε 4 μέρες στο τηλέφωνο. Καταλαβαίνεις, είχα ανησυχήσει, θυμώσει, λίγο απ' όλα... Μέχρι που απάντησε κάποια στιγμή, μου είπε ότι τον απογοήτευσα με αυτό που του είπα κι εγώ απλά του ανέφερα κάτι χωρίς να τον πληγώσω και με έβγαλε και παθολογικά ζηλιάρα. Εγώ τα πήρα, του είπα ότι ήταν λάθος ό,τι έγινε μεταξύ μας, μέχρι που κάποια μέρα του ζήτησα άδεια πριν ανοίξουμε στη δουλειά, μου μιλούσε λίγο απόμακρα και στην τελική μου είπε ότι μπορεί να μου κάνει περικοπή μισθού λόγω κρίσης και έμεινα άφωνη. Μετά απ' όλα αυτά ένιωσα, κορόιδο, χαζή και το αποτελειωτικό ήταν που είπε να πάρει άλλη γραμματέα, ίσως λέει να είναι καλύτερα έτσι και για τους 2 μας! Γιατί λέει μπορεί να του έβαζα τα 2 πόδια σε ένα παπούτσι! Όλα αυτά με μηνύματα, ούτε να βρεθούμε από κοντά σαν ενήλικες. Και τελικά όταν του είπα να με πάρει τη δουλειά, μου το έπαιζε κινέζος, ότι τώρα που το θυμήθηκα, είναι αργά εξαιτίας του ξεροκεφαλιού μου έμεινα άνεργη, έτσι λέει αυτός. Με αποτέλεσμα να νιώθω τόσο άσχημα, έμεινα και χωρίς δουλειά. Αυτός δεν ξέρω τι σκέφτεται. Δεν έχουμε καμιά επικοινωνία και είμαι στα μαύρα μου τα χάλια. Δεν έχω διάθεση για τίποτα. Μου λείπει η δουλίτσα μου και αυτός κατά κάποιο τρόπο. Γιατί εκεί που ήμασταν καλά να γίνει έτσι η δουλειά, γιατί; Γιατί μου φέρθηκε έτσι; Ωραία, πήρε αυτό που ήθελε και...;


Έχεις καταλάβει ότι έκανες μεγάλη βλακεία με το να ενδώσεις σ' αυτή τη σχέση και ακόμα μεγαλύτερη αν είχες πραγματική ανάγκη αυτή τη δουλειά. Βέβαια, δεν ξέρω πόσο διήρκεσε ο δεσμός σας και πόσο στενός ήταν πέραν του σεξουαλικού, όμως μπορώ να πω ότι η συμπεριφορά του αφεντικού σου στην τελευταία φάση που μου περιγράφεις ήταν απαράδεκτη απέναντι σου τόσο ως ερωμένη, όσο και ως υπάλληλος του και μαρτυρά έναν εγωκεντρικό και άσπλαχνο άνθρωπο.

Ωστόσο, τολμώ να πω ότι στο διάστημα των τριών ετών που ήσουν στη δούλεψη του σίγουρα θα είχες αντιληφθεί αυτά τα στοιχεία του χαρακτήρα του, αλλά επέλεξες να τα αγνοήσεις. Οπότε η συναίνεση σου στο να δημιουργήσεις σχέση μαζί του, δεν είναι άμοιρη ευθυνών, αφού όφειλες να είχες προστατέψει τον εαυτό σου. Βλέπεις, κάθε φορά που δημιουργούμε μια ερωτική σχέση με κάποιον ο οποίος έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει τη ζωή μας και σε άλλους τομείς, πέραν του προσωπικού, συμβάλλουμε στη δημιουργία μιας ανισόβαρης κατάστασης που το πιθανότερο είναι ότι κάποια στιγμή θα στραφεί εναντίον μας και θα μας εκθέσει σε κινδύνους. Κι αυτό ήταν που σου συνέβη.

Επιπλέον, η συμπεριφορά σου απέναντι στο αφεντικό σου μετά την παρεξήγηση σας ήταν τουλάχιστον αφελής, αφού όχι μόνο συνέχισες να τον πιέζεις, αλλά του ζήτησες και άδεια κι αυτό του έδωσε πάτημα για να σε απολύσει με συνοπτικές διαδικασίες.

Γι' αυτό δεν θα έπρεπε ν' απορείς γιατί έγιναν όλα αυτά, αφού έχεις μεγάλο μερίδιο ευθύνης στις εξελίξεις. Όσο εκείνος σ' εκμεταλλεύτηκε, άλλο τόσο κι εσύ έδειξες σοβαρή έλλειψη αυτοσεβασμού και του επέτρεψες να σε εκμεταλλευτεί. Από συναισθηματική άποψη λοιπόν, το μόνο που μπορείς να κάνεις τώρα είναι να μαζέψεις τα κομμάτια σου, να μάθεις από την εμπειρία σου και στο εξής ν' αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου απέναντι στον εαυτό σου.

Από πρακτική άποψη, δεδομένου ότι δούλευες εκεί για τρία χρόνια, σίγουρα δικαιούσαι κάποια αποζημίωση, την οποία αν δεν έχεις πάρει, αξίζει τον κόπο να διεκδικήσεις, έστω κι αν δεν είχες προσληφθεί επισήμως. Ακόμη κι αν δεν μπορείς να συγκεντρώσεις πολλές αποδείξεις για την προϋπηρεσία σου εκεί, να ξέρεις ότι οι πιθανότητες να δικαιωθείς είναι μεγάλες καθώς η επιθεώρηση εργασίας είναι πολύ αυστηρή σ' αυτά τα θέματα απέναντι στους εργοδότες.

Επίσης, να μην ξεχνάς ότι αυτό που συνέβη εμπίπτει στη νομοθεσία περί σεξουαλικής παρενόχλησης και εκμετάλλευσης, όποτε καλά θα κάνεις -αν δεν το έχεις κάνει ήδη- να απευθυνθείς σε έναν έμπειρο δικηγόρο και να δεις τι μπορείς να διεκδικήσεις και από αυτή την πλευρά. Τουλάχιστον έτσι, έστω κι αν δεν καταφέρεις να αποκομίσεις κάτι πρακτικό μ' αυτή την ενέργεια, θα αποκαταστήσεις ένα μέρος της αυτοεκτίμησης σου, ενώ θα δείξεις σ' αυτόν τον τύπο ότι δεν μπορεί να παίζει με τα δικαιώματα των εργαζομένων του. Κι από εδώ και πέρα να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι για να απολαμβάνεις τον σεβασμό των άλλων πρέπει πρώτα να σέβεσαι η ίδια τον εαυτό σου.

Καλά Χριστούγεννα!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ