Προβληματική σχέση-απιστία | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
6:39
4/9/2014

Προβληματική σχέση-απιστία

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
No name

Έχω παράπονα από τον σύντροφο μου, δεν έχει σταθερή δουλειά και συντηρεί την άνεργη ψυχωτικη αδερφή του. Σε συνδυασμό με όλη την πίεση...

Θεία Λουκια καλησπέρα! Σου έχω στείλει ξανά, αλλά δυστυχώς δεν μου απαντησες. Βοηθάς τόσους πολλούς, σε παρακαλώ συμβούλεψε και εμένα! Σε παρακαλώ πολύ..

Είμαι 25 ετών, αρχιτέκτονας με μεταπτυχιακό και πολύ όμορφη. Αλλά πληγωμένη και ανασφαλής. Είχα μια πολύ έντονη σχέση με έναν συνάδελφο. Κράτησε 5 χρόνια αυτή η ιστορία. Από τα 17 μου και δικά του 23. Με πολλούς χωρισμους, πολύ πάθος και έρωτα. Λίγο πριν επισημοποιησουμε  τη σχέση μας και αρραβωνιαστουμε εκείνος δείλιασε, με χώρισε και τα έφτιαξε με άλλη. Ήμουν έγκυος, απέβαλα πριν κάν προλάβω να του το πω και έκανα απόπειρα αυτοκτονίας. Τελικά με πρόλαβαν και μετά από πολύ φροντίδα και προσπάθεια στάθηκα ξανά στα πόδια μου. Την αποβολή την ήξερε μόνο η κολλητή μου, ούτε κάν η μητέρα μου.
Γνώρισα έναν άλλο συνάδελφο, δουλεύαμε στο ίδιο γραφείο. Για να μην λέω πολλά, κάναμε σχέση. Όμως ήμουν η ερωμένη ένα άγνοια μου. Εκείνη που μου παρουσίαζε ως πρώην ήταν τελικά η νύν και επίσημη. Όλο αυτό κράτησε 6μηνες όπου βρήκα το θάρρος να το λήξω. Έμεινα για λίγο μονη μου, γνώρισα κάποιους αλλά όλοι ήταν προβληματικοί. Δεν λέω πως φταίνε, εγώ τους διάλεγα.
Τελικά μετά από πολύ κυνήγι υπέκυψα στον τωρινό μου σύντροφο. Είναι ηλεκτρολόγος τεχνικής εκπαίδευσης και συνεργαζόταν με το γραφείο μας. Με διεκδίκησε πολύ, με φρόντισε πολύ, αλλά συγχρόνως με πίεσε και πολύ. Όχι μόνο να κάνουμε κανονική σχέση, αλλά να φύγω από το γραφείο και να μην δουλεύω με τον πρώην μου, να μην πηγαίνω σε σεμινάρια, να αλλάξω τον τροπο μου. Εκείνος έφυγε από το γραφείο γιατί δεν άντεχε λέει να δουλεύει με τον πρώην μου. Τελικά έφυγα κι εγώ. Έψαχνε το προφίλ μου, το κινητό μου. Κοιμόταν κάθε βράδυ σπίτι μου, χωρίς να μπορώ να πω κάτι.
Μόλις ζήτησα να χαλαρώσουμε λίγο, με κατηγόρησε πως θέλω χρόνο για να ψάχνω ερωτικά! Με τόση πίεση, ξέσπασα. Με λάθος τροπο, αλλά τον απάτησα με τον πρώτο φίλο μου. Βρεθήκαμε τυχαία, πήγαμε για καφέ και κάναμε έρωτα. Δεν κρατιομασταν αλήθεια! Συνέχιζα να τον βλέπω για 5μηνες. Μόλις του είπα για την αποβολή, έπαψε να μου μιλάει πια. Ίσως να μην με πίστεψε, ίσως τον πλήγωσα όπως είπε. Τον αγαπάω, δεν το αρνούμαι.
Έχω παράπονα από τον σύντροφο μου, δεν έχει σταθερή δουλειά και συντηρεί την άνεργη ψυχωτικη αδερφή του. Σε συνδυασμό με όλη την πίεση που δεχόμουν αντέδρασα άσχημα. Δεν ξέρω τι να κάνω, φοβάμαι μην μάθει την απιστία μου. Ζούμε στην επαρχία και είναι πολύ συντηρητικος, ενώ εγώ είμαι πιο ανοιχτόμυαλη. Δεν ξέρω αν θα ήμουν ζωντανή σήμερα χωρίς εκείνον, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ κάποια πράγματα όπως την αδερφή του και να την φορτωθω μια ζωή. Δέχομαι πως έχει κάποια ιδιαίτερη ασθένεια. Αλλά πρέπει να την έχω μια ζωή εγώ από κοντά; Χρειάζομαι εγώ φροντίδα. Αλλά ούτε να με συγχώρησω που τον απάτησα και ρίσκαρα να τον χάσω. Τα σκέφτομαι κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ και υποφέρω. Έχω δεχθεί πλέον και ξέρω πως τον κάνω παραπάνω από ευτυχισμένο. Δεν θα έπρεπε αυτό να μου αρκεί; Είμαι ο,τι καλύτερο, όπως εκείνος λέει, για εκείνον.
Με συγχωρείς για το μεγάλο γράμμα μου.. Σε ευχαριστώ που με ακούσες. Σε παρακαλώ από τα βάθη της καρδιάς μου, απάντησε μου.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Με τόσα που μου λες δεν ξέρω σε τι να σου απαντήσω. Στο αν πρέπει να μείνεις με τον ηλεκτρολόγο ή στο αν πρέπει και πώς να ξεφορτωθείς την αδελφή του; Αν μιλάμε για το δεύτερο, καλύτερα να το βγάλεις από το κεφάλι σου και να δεχτείς ότι αυτός ο άνθρωπος έχει αυτό το χρέος στη ζωή και έχει ανάγκη τη συμπαράσταση σου.

Αν δεν μπορείς να δεχτείς κάτι τέτοιο και η μόνη σου έννοια είναι η δική σου καλοπέραση, τότε το πρόβλημα σου είναι αλλού και συγκεκριμένα στο ότι πάσχεις από ένα παραφουσκωμένο Εγώ και αδυνατείς να συνδεθείς ψυχικά με έναν άνθρωπο, να τον αγαπήσεις πραγματικά και να τον συμπονέσεις -ιδιότητα απαραίτητη σε μια σοβαρή και ουσιαστική μακροχρόνια σχέση.

Σε μια τέτοια περίπτωση, αν δεν χαλιναγωγήσεις τον εγωισμό σου, θα σου είναι πολύ δύσκολο γενικότερα να ευτυχίσεις στην προσωπική σου ζωή καθώς δεν ενδιαφέρεσαι πραγματικά για τον άλλον, αλλά μόνο για ό,τι έχει να σου προσφέρει, υλικά και συναισθηματικά, χωρίς εσύ να προσθέτεις στη σχέση κάτι περισσότερο από την παρουσία σου και τις απαιτήσεις σου.

Χαρακτηριστικά, ως προς τον ηλεκτρολόγο μου δίνεις την εντύπωση ότι μένεις μαζί του από υποχρέωση, γιατί "σου έσωσε τη ζωή" –το πώς δεν το κατάλαβα είναι αλήθεια- και τον κάνεις ευτυχισμένο, αλλά δεν αναφέρεις πουθενά τα δικά σου συναισθήματα για εκείνον, εκτός του ότι έχεις "πολλά παράπονα" εξαιτίας της επαγγελματικής του αβεβαιότητας και της υποχρέωσης που έχει στην αδελφή του.

Επίσης δίνεις την εντύπωση ότι όλες σου οι σχέσεις δημιουργήθηκαν από καθαρή σύμπτωση, λες κι οι άντρες αυτοί βρέθηκαν στη ζωή σου τυχαία, σαν να σκόνταψαν επάνω σου κι όχι από δική σου συνειδητή επιλογή, λες κι εσύ δεν έχεις καμιά ευθύνη για τις συγκεκριμένες σχέσεις.

Όμως, όσο κι αν το αρνείσαι ήταν επιλογή σου να μείνεις με τον ηλεκτρολόγο και να παρατήσεις τη θέση σου και τον τρόπο ζωής που είχες μέχρι τότε και δεν μπορείς να κατηγορείς εκείνον γι' αυτές τις επιλογές, όπως και για το γεγονός ότι τον απάτησες επειδή δήθεν πιέστηκες. Αν αυτές οι επιλογές δεν σου ταίριαζαν, θα έπρεπε να αναλάβεις την ευθύνη του εαυτού και να μην τις ακολουθήσεις –μπορείς να ζήσεις και χωρίς άντρα κοντά σου, πίστεψε με- κι όχι να του προβάλεις νέες απαιτήσεις και να προσπαθείς να τον υποτιμήσεις, ως "τεχνικής εκπαίδευσης".

Εκείνος αυτό που είναι, είναι, το ήξερες από την αρχή κι αν πιστεύεις ότι δεν σου αρκεί γιατί βασίζεται στο μεροκάματο κι έχει να φροντίσει μια άρρωστη αδελφή, τότε καλύτερα να τον αφήσεις παρά να τον κρατάς για δεκανίκι μέχρι να βρεις κάποιον "καλύτερο", της ανωτάτης εκπαιδεύσεως κατά προτίμηση και πιο "ανοιχτόμυαλο". Αν πάλι αυτό που είναι ο ηλεκτρολόγος σού κάνει, τότε είναι περιττό να προσπαθείς να τον αλλάξεις και να ξεφορτωθείς την αδελφή του, η οποία δεν φταίει και σε τίποτα στην όλη ιστορία.

Βλέπεις, οι καλές σχέσεις κρίνονται με βάση τι προσφέρει ο καθένας στον άλλον και όχι τι παίρνει από αυτόν και αν δεν μπορέσεις να το κατανοήσεις αυτό και να το ακολουθήσεις, τότε μόνο τον εαυτό σου θα μένει να κατηγορείς.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ