Πόθος και Πάθος | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
14:30
7/4/2014

Πόθος και Πάθος

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Φοιτήτρια Νομικής

Εχω καταλάβει πως με θέλει μόνο για το κρεβάτι... Θεωρώ πως ταιριάζουμε πάρα πολύ σεξουαλικά αλλά δεν θέλω να του κάνω αυτή τη χάρη. 

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεία μου, είναι ένα παιδί στα 24. Τον θέλω πάρα πολύ, με ανάβει, τρέμω κοντά του και ζηλεύω αφόρητα αν τον δω να εκφράζει ενδιαφέρον για κάποια άλλη. Κι εκείνος με θέλει. Το βλέπω, το νιώθω... Έχει κάνει αρκετές προσπάθειες να με κατακτήσει και ζηλεύει εξίσου... Δεν του έχω επιτρέψει όμως πολλά. Δεν τα έχουμε κ πλέον έχω καταλάβει πως με θέλει μόνο για το κρεβάτι... Θεωρώ πως ταιριάζουμε πάρα πολύ σεξουαλικά αλλά δεν θέλω να του κάνω αυτή τη χάρη. Ξέρω τι ζητάει και πως μόνο εγώ μπορώ να του το προσφέρω καλύτερα από τις άλλες αφού γενικά δεν είναι "πέφτουλας". Αλλά δε θέλω να του κάνω αυτή τη χάρη. Όχι μόνο το θεωρώ ανήθικο αλλά και υποβιβαστικό... Όμως τον ποθώ...

Φοιτητριούλα μου, είναι καιρός να ξεμπλέξεις δύο βασικά συναισθήματα: υπάρχει ο σεξουαλικός πόθος και υπάρχει και ο έρωτας. Ο πόθος έχει να κάνει με τις σεξουαλικές ανάγκες μας και ο έρωτας με τις συναισθηματικές ανάγκες μας. Αυτές οι ανάγκες είναι ισότιμες και ισάξιες και στα δύο φύλα, χωρίς νικητές και ηττημένους. Επίσης, όταν οι δύο αυτές ανάγκες βρίσκουν την ικανοποίηση τους στο ίδιο πρόσωπο, μιλάμε για έναν ιδανικό συνδυασμό.

Όμως, υπάρχει περίπτωση να νιώθουμε έντονη σεξουαλική έλξη για κάποιον χωρίς το κατάλληλο έδαφος για ερωτική έλξη. Κι αυτό δημιουργεί διάφορα μπερδέματα στην ψυχή των κοριτσιών, αφού οι περισσότερες έχουμε διδαχθεί ότι το σεξ είναι αλληλένδετο με τον έρωτα και το ένα δεν πρέπει να υπάρχει χωρίς το άλλο, ή ακόμη χειρότερα ότι το σεξ μπορεί να "εκβιάσει" τον έρωτα, λες και το σεξ είναι κάποιον ανταλλάξιμο είδος, κάτι που είναι γνωστό και με τη μορφή επαγγέλματος...

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εσύ ποθείς αυτό το αγόρι κι απ' ότι καταλαβαίνω σε ποθεί κι εκείνος. Αν δεν είχες όλες αυτές τις κάπως διαστρεβλωμένες ιδέες στο κεφάλι σου, θα μπορούσατε και οι δύο να ικανοποιήσετε τον πόθο σας, χωρίς κανένας να ρίξει κανέναν, ή να κάνει χάρη σε κάποιον και μετά ο καθένας σας να πάει στο καλό, ευχαριστημένος από τη συγκεκριμένη εμπειρία του.

Όμως εσύ, για να μην νιώθεις "ανήθικη" προσπαθείς να δώσεις μια ερωτική υπόσταση σ' αυτή την ιστορία, νομίζοντας ότι με την άρνηση σου να προσφέρεις το προφανές, θα εξωραΐσεις το "ζωώδες" ένστικτο του σεξ, σε κάτι "ανώτερο", "εξαναγκάζοντας" το αγόρι αυτό να σε ερωτευτεί -κάτι που δεν αποκλείεται, αλλά όχι υπό αυτές τις συνθήκες εξαναγκασμού.

Το αποτέλεσμα είναι ότι υποφέρετε και οι δύο άνευ λόγου. Καθώς, αν ενδώσεις στον σαρκικό πειρασμό, θα ικανοποιηθείτε και οι δύο, ενώ αν όντως αποδειχτεί ότι υπάρχει έδαφος και για ερωτική συνέχεια της ιστορίας (κάτι καθόλου απίθανο, αφού λες ότι δεν είναι "πέφτουλας") και πάλι θα ικανοποιηθείτε και οι δύο.

Συνεπώς, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, ούτε και κάποια "χάρη" που πρέπει να του κάνεις. Μόνο μια χάρη μπορείς να κάνεις κι αυτή είναι απέναντι στον εαυτό σου, αν καταφέρεις να αναγνωρίσεις και να ξεχωρίσεις τις σεξουαλικές/σωματικές ανάγκες σου από το συναίσθημα. Πάντα θα έχεις την επιλογή αν και ποιες από αυτές θα ικανοποιήσεις, αλλά τότε θα ξέρεις ακριβώς τι κάνεις και γιατί το κάνεις, χωρίς να μπλέκεσαι σε ψευτοδιλήμματα.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ