Πως να χειριστώ το θέμα της τριχόπτωσης; | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
6:18
10/1/2013

Πως να χειριστώ το θέμα της τριχόπτωσης;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Fay

Εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο παρατηρώ ότι όσο πάνε κι αραιώνουν. Ισως τώρα να 'ναι η κατάλληλη στιγμή για να αντιμετωπίσει και να προλάβει το πρόβλημα

Θεία μου, καταρχάς συγχαρητήρια για την εξαιρετική σου στήλη και τις τόσο χρήσιμες συμβουλές που δίνεις. Ο καλός μου είναι 26 χρονών, πολύ ξανθός με πολύ λεπτά μαλλιά. Εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο παρατηρώ ότι όσο πάνε κι αραιώνουν. Βέβαια, κι επειδή είναι τόσο ξανθός, δε νομίζω ότι η αραίωση είναι ακόμα ιδιαίτερα αισθητή ως συνολική εικόνα και γι αυτό όποτε πετάει καμια ανησυχία για το θέμα δεν την ενισχύω για να μην τον στενοχωρώ. Από την άλλη όμως ίσως τώρα να ναι η κατάλληλη στιγμή για να αντιμετωπίσει και να προλάβει το πρόβλημα, κάτι που δύσκολα θα πάρει μόνος του την πρωτοβουλία να κάνει, δεδομένου ότι αποφεύγει γενικά μπλεξίματα με γιατρούς και θεραπείες. Απ την πλευρά μου, αν και δεν το θεωρώ τραγικό να αποκτήσει καραφλίτσα στο μέλλον, θα μπορούσα ίσως να τον κάνω ν' ασχοληθεί με το θέμα αλλά δεν ξέρω πώς. 1ον είναι ευαίσθητος και στενοχωριέται εύκολα οπότε δεν ξέρω πως να του μιλήσω και 2ον δεν έχω ιδέα τι να προτείνω (υπάρχουν εξειδικευμένοι δερματολόγοι ή αισθητικοί; -υπάρχουν αξιόπιστα προϊόντα που μπορούμε να δοκιμάσουμε χωρίς παρακολούθηση;). Πώς θα μου πρότεινες να το χειριστώ; Περιμένω τη συμβουλή σου!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Φαίη μου, νομίζω ότι δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι για το "πρόβλημα" του καλού σου, γιατί απλά δεν είναι πρόβλημα. Η αντρική τριχόπτωση είναι μια φυσική εξέλιξη που σε κάποιους εμφανίζεται σε πολύ νεαρή ηλικία όπως στον καλό σου, ενώ σε άλλους πολύ αργότερα ή και ποτέ, η οποία εξαρτάται από ορμονικούς, δηλαδή κυρίως κληρονομικούς παράγοντες. Οι στεναχώριες και το άγχος βέβαια, μπορεί να επιταχύνουν το φαινόμενο, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κάτι για να το σταματήσει.

Γι' αυτό πιστεύω ότι το να δώσεις περισσότερη βαρύτητα στο όλο ζήτημα δεν έχει κανένα νόημα, αφού το μόνο που θα καταφέρεις είναι να επιβαρύνεις την ψυχολογία του αγαπημένου σου και τίποτα παραπάνω.

Ωστόσο, αν εκείνος κάποια στιγμή ζητήσει τη γνώμη σου –και μόνο τότε, υπογραμμίζω- μπορείς να του προτείνεις να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό δερματολόγο, ο οποίος είναι ο πλέον κατάλληλος για να σας δώσει τις απαραίτητες κατευθύνσεις.

Μέχρι τότε όμως, εφόσον πραγματικά αγαπάς τον σύντροφο σου περισσότερο από τις τρίχες που έχει στο κεφάλι του, νομίζω ότι είναι καλύτερα να υποβαθμίσεις το γεγονός, όπως θα ήθελες να κάνει εκείνος για σένα σε περίπτωση που εμφάνιζες κυτταρίτιδα, ή το στήθος σου είχε αρχίσει να παίρνει τον κατήφορο. Στο κάτω-κάτω αν παραβλέψουμε την αυστηρή αισθητική αντίληψη που μας θέλει όλους μοντέλα, η φαλάκρα είναι δείγμα του ανδρισμού, όπως η τριχοφυΐα στο υπόλοιπο σώμα και η, επίσης αναπόφευκτη για τους περισσότερους κοιλίτσα, ή (αργότερα) κοιλάρα.

Όλα αυτά μπορεί να θεωρούνται "ατέλειες", αλλά είναι ανθρώπινα, φυσιολογικά χαρακτηριστικά που κάνουν τον καθένα μας ακόμη πιο μοναδικό και αξιαγάπητο, τουλάχιστον για εκείνους που είναι διατεθειμένοι να κοιτάξουν κάτω από την επιφάνεια και που είναι εκείνοι που μένουν και αξίζουν τελικά.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ