Πιέσεις από την οικογένεια για αρραβώνα | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
14:30
26/2/2014

Πιέσεις από την οικογένεια για αρραβώνα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Μένια

Oι γονείς μου με πιέζουν να προχωρήσουμε σε επισημοποίηση. Το θέμα είναι ότι εμείς δεν έχουμε συζητήσει κάτι τέτοιο... 

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεία Λουκία, είμαι 30 ετών και έχω σχέση εδώ και 1 χρόνο, αυτός είναι 32. Όλα καλά και όλα ωραία, έχω γνωρίσει τους γονείς του, έχει γνωρίσει τους δικούς μου, αλλά ως εκεί. Τον τελευταίο καιρό οι γονείς μου, που να σημειώσω ότι τον συμπαθούν πολύ,  με πιέζουν να προχωρήσουμε σε επισημοποίηση. Το θέμα είναι ότι εμείς δεν έχουμε συζητήσει ακόμα κάτι τέτοιο (να ανησυχήσω;) και να σου πώ την αλήθεια, επειδή δεν έχω ακόμα δουλειά, δεν θα θελα να μπώ έτσι απλά σε αυτή τη διαδικασία. Δεν ξέρω πλέον πως να αντιμετωπίσω τους γονείς μου, είναι καθημερινό θέμα συζήτησης... και ακόμη, δεν ξέρω αν θα έπρεπε να αναφέρω κάτι στον φίλο μου. Please help me! Δεν ξέρω τι να κάνω και ούτε και που να τα πω!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μένια μου, ολόκληρη γυναίκα είσαι πια και αφήνεις τους γονείς σου να σε καταπιέζουν; Έλεος! Ξέκοψε τους τη συζήτηση μια και καλή, χωρίς δικαιολογίες και υπεκφυγές. Πες τους ότι δεν είσαι έτοιμη ακόμα για μια τέτοια εξέλιξη και δεν έχεις κανένα σκοπό να βιαστείς και διαταράξεις την ισορροπία που υπάρχει στη σχέση σου για να τους κάνεις το χατήρι.

Όσο για τον φίλο σου, αν θέλεις, μπορείς ενημερωτικά να του πεις ότι οι γονείς σου σε έχουν πρήξει να παντρευτείς, αλλά ότι προσωπικά δεν σε απασχολεί το θέμα σ' αυτή τη φάση κι αν τυχόν του πετάξουν καμιά σπόντα να μην δώσει σημασία, γιατί αυτό είναι δικό τους πρόβλημα κι όχι δικό σας.

Βλέπεις, με το ζόρι παντρειά δεν γίνεται κι αν δεν σου κάνει εκείνος την πρόταση, για να προχωρήσετε στο παρασύνθημα -είτε συγκατοίκηση λέγεται αυτή, είτε γάμος- καλύτερα να μην αναλάβεις εσύ την πρωτοβουλία, ούτε και κανένας άλλος.

Βέβαια, αν περάσει ακόμα κανένα εξάμηνο κι εκείνος εξακολουθεί να τηρεί σιγήν ιχθύος ως προς το κοινό σας μέλλον -έστω και στο επίπεδο της ονειροφαντασίωσης- οφείλεις να τον ρωτήσεις πού θα ήθελε να βρίσκεται μετά από πέντε χρόνια. Έτσι, χωρίς να τον πιέσεις θα πάρεις μια εικόνα για το αν σε περιλαμβάνει στα σχέδια του ή όχι κι ανάλογα θα χαράξεις την πορεία σου. Γιατί βέβαια, αν δεν ακούσεις καθόλου τις λέξεις "εμείς", "μαζί", "σπίτι μας" κ.λπ., θα καταλάβεις ότι αυτό το αγόρι δεν έχει σκοπό να νοικοκυρευτεί στο άμεσο μέλλον...

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ