Πεθερά | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
7:45
24/8/2011

Πεθερά

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Απεγνωσμένη

Μου ξεκαθάρισε ότι θα φέρει τη μητέρα του να ζήσει μαζί μας στο ίδιο σπίτι. Νομίζει ότι απλά θέλω να γίνει το δικό μου και δεν έχω κατανόηση. Μου είπε επίσης να μην τον βάλω να διαλέξει ανάμεσα σε μένα και τη μητέρα του γιατί θα διαλέξει τη μητέρα του.

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Αγαπητή θεία Λουκία, σε παρακαλώ απάντησε μου γιατί είμαι σε μεγάλο δίλημμα. Έχω μια σχέση δύο χρόνια τώρα και σκεφτόμαστε να προχωρήσουμε σε γάμο. Το πρόβλημα είναι ότι χτες σε μια συζήτηση μου ξεκαθάρισε ότι αν χρειαστεί θα φέρει τη μητέρα του να ζήσει μαζί μας στο ίδιο σπίτι. Η μητέρα του είναι γύρω στα 55 και έχει κάποια προβλήματα με τον άντρα της, όποτε ίσως να χωρίσουν, και ο φίλος μου είναι ο μοναχογιός της (εχει και δυο κόρες παντρεμένες) οπότε θεωρεί ότι είναι ο μόνος που έχει η μαμά του να τη στηρίξει. Ως εδώ καλά. Το θεωρώ λογικό. Όμως του αντιπρότεινα να μείνει σε ενα ξεχωριστό διαμέρισμα στην ίδια πολυκατοικία και όχι μέσα στο σπίτι μαζί μας. Πιστεύω ότι δεν θα είναι καλό για μένα γιατί πρώτον είναι νέα γυναίκα που δεν θα μπορεί να μην ανακατεύεται στα θέματα του σπιτιού, του νοικοκυριού, στην ζωή μας γενικά και δεύτερον γιατί ούτε την ίδια γλώσσα δεν μιλάμε αφού εγώ και ο φίλος μου είμαστε από διαφορετικές χώρες και η μαμά του δεν μιλάει αγγλικά. Οπότε το ενδεχόμενο να συγκατοικήσουμε όλοι μαζί, μου φαντάζει κόλαση. Ο φίλος μου όμως δεν συμφωνεί να μείνει σε ξεχωριστό διαμέρισμα γιατί θα του στοιχίζει περισσότερο οικονομικά και δεύτερον δεν θέλει η μητέρα του να είναι μόνη της. Εγώ όμως δεν θα είμαι ευτυχισμένη με αυτήν την κατάσταση είμαι σίγουρη! Έχω μάθει να ζώ ανεξάρτητα και ούτε τη δική μου μητέρα δεν θα ήθελα να μένει μαζί μου και να κριτικάρει τι κάνω και τι δεν κάνω. Επίσης έχω κακή εμπειρία απο την δικιά μου οικογένεια γιατί η γιαγιά μου και η αδυναμία που της είχε ο πατέρας μου ήταν συχνή αιτία καυγάδων στο σπίτι και μόνιμη πηγή δυσαρέσκειας για την δική μου μητέρα. Ο φίλος μου όμως δεν το καταλαβαίνει και νομίζει ότι απλά θέλω να γίνει το δικό μου και δεν έχω κατανόηση για το δικό του πρόβλημα. Μου είπε επίσης να μην τον βάλω να διαλέξει ανάμεσα σε μένα και τη μητέρα του γιατί θα διαλέξει τη μητέρα του. Δεν ξέρω τι να κάνω. Είναι καλό παιδί και τον αγαπάω αλλά δεν μπορώ να ζήσω έτσι γιατί είμαι σίγουρη ότι θα είμαι δυστυχισμένη. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Να χωρίσω ή να μείνω με ένα άντρα που πάνω απο όλα βάζει τη μητέρα του; Δεν θέλω να έχω τα προβλήματα που έζησε η δική μου μητέρα. Είμαι παράλογη; Υπερβολική; Σε παρακαλώ θεία Λουκία, δώσε μου μια συμβουλή.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Δεν είσαι ούτε παράλογη, ούτε υπερβολική. Αντίθετα, η λύση με τα γειτονικά διαμερίσματα που έχεις προτείνει στον καλό σου είναι απολύτως λογική και δείχνει την απαραίτητη κατανόηση ως προς τις ανάγκες του και την ίδια τη μητέρα του, αλλά και μια υγιή αντίληψη των σχέσεων γενικότερα.

Όμως η δική του στάση δεν μαρτυρά εξίσου καλές διαθέσεις. Με άλλα λόγια έχεις δίκιο να σκέφτεσαι τον χωρισμό, πόσο μάλλον που σου έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι προτιμά να ικανοποιήσει τη μητέρα του παρά εσένα. Να είσαι σίγουρη λοιπόν, ότι αυτή τη στάση θα κρατήσει και στο μέλλον σε οποιαδήποτε σύγκρουση προκύψει μεταξύ σας, πόσο μάλλον όταν θα έχει περάσει η φλόγα του πρώτου έρωτα.

Καταλαβαίνω ότι τον αγαπάς, αλλά η αγάπη από μόνη της δεν φτάνει. Βλέπεις, ακόμη κι αν οι γονείς του ξεπεράσουν τα προβλήματά τους και παραμείνουν μαζί δεν αλλάζει κάτι, γιατί αυτό που σου είπε στην ουσία σημαίνει ότι δεν νιώθει έτοιμος να αποκολληθεί συναισθηματικά από τη μάνα του και να δημιουργήσει τη δική του οικογένεια. Δηλαδή, ο ίδιος νιώθει περισσότερο παιδί που έχει ανάγκη την έγκριση της μαμάς του, παρά άντρας που έχει ανάγκη για μια ισότιμη ερωτική σχέση αμοιβαίου σεβασμού με μια γυναίκα. Με άλλα λόγια, ο αγαπημένος σου είναι συναισθηματικά ανώριμος κι αυτός δεν είναι καλός οιωνός για να προχωρήσεις σε γάμο μαζί του, πόσο μάλλον αν μείνει κι η πεθερά μαζί σας.

Έτσι, καλύτερα να το λήξεις μια ώρα αρχύτερα, παρά να μετανιώσεις όταν μπορεί να έχεις κάνει και κανένα-δυο παιδιά και τα πράγματα θα έχουν γίνει πολύ πιο περίπλοκα.

Ξέρω ότι ο χωρισμός είναι μια δύσκολη απόφαση, ιδιαίτερα όταν τα συναισθήματα είναι τόσο ζωντανά, αλλά αυτή είναι μια από τις περιπτώσεις που οφείλεις ν' ακούσεις το ένστικτό σου και τη φωνή της λογικής που προσπαθούν να σε προστατέψουν από την παγίδα στην οποία σε σπρώχνει η καρδιά σου. Σου εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη και καλά ξεμπερδέματα!

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ