Περιεργα γουστα | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
9:17
19/2/2013

Περιεργα γουστα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Μαρια

Πως "μεταφραζονται" οι σεξουαλικες διαστροφες ενος αντρα. Τι υποδηλωνουν για το ψυχισμο του, οταν προκειται για ενα καθολα γοητευτικο, επιτυχημενο, μορφωμενο και ωριμο...

Καλησπερα. Θα ηθελα να μαθω πως "μεταφραζονται" οι σεξουαλικες διαστροφες ενος αντρα. Τι υποδηλωνουν για το ψυχισμο του, οταν προκειται για ενα καθολα γοητευτικο, επιτυχημενο, μορφωμενο και ωριμο αντρα που διανυει την πεμπτη δεκαετια της ζωης του; Το να εχει μεν σταθερο δεσμο με συνομηλικη κυρια αλλα να διατηρει παραλληλες σχεσεις με πολυ μικροτερες γυναικες, να εχει ερωτικες επαφες με συνοδους πολυτελειας, να θέλει να επιδιδεται σε επαφες με περισσοτερες απο μια γυναικες ταυτοχρονα, να βρίζει και να θελει να τον χτυπα και να τον βριζει η συντροφος του την ωρα του ερωτικου κομματιου κτλ κτλ. Τι υποδηλωνουν αυτα για το χαρακτηρα/προφιλ ενος τετοιου ανθρωπου; Σας ευχαριστω.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μαρία μου, αυτή η γενικότερη εμμονή με το σεξ και τις παράλληλες σχέσεις υποδηλώνουν ότι παρά την κοινωνική επιφάνεια του, σε προσωπικό επίπεδο αυτός ο άντρας έχει πολύ χαμηλή αυτοπεποίθηση και χρειάζεται διαρκή επιβεβαίωση του ανδρισμού του.

Επίσης, οι κατά συρροήν παράλληλες σχέσεις μαρτυρούν ότι ο ίδιος δεν μπορεί να δημιουργήσει έναν βαθύ, ουσιαστικό και ειλικρινή δεσμό με ένα άτομο, αφού έτσι ρισκάρει περισσότερο να πληγωθεί, γι' αυτό και προτιμά τον συνδυασμό περισσότερων, αλλά επιφανειακών σχέσεων προκειμένου να συμπληρώσει τα εσωτερικά του κενά.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις σαδομαζοχιστικές πρακτικές στο σεξ, οι οποίες όταν ξεπερνούν το απλό παιχνίδι για χάριν ποικιλίας και γίνονται φετίχ -όπως λέμε όταν ένας άνθρωπος δεν μπορεί να λειτουργήσει ερωτικά χωρίς να υποδύεται έναν ρόλο, ή να μεσολαβεί κάποιο αντικείμενο- δείχνουν ότι το άτομο δεν μπορεί βιώσει την πλήρη συναισθηματική ένωση με τη σύντροφο του, γι' αυτό και χρειάζεται τη διαμεσολάβηση μια άλλης συμβολικής διαδικασίας προκειμένου να αφεθεί και να κορυφώσει.

Με άλλα λόγια, μπορείς να πεις ότι κάτω από τη φαινομενική του ωριμότητα και γοητεία, αυτός ο άντρας είναι βαθιά ανασφαλής, ανώριμος και συναισθηματικά ανάπηρος, καθώς δεν μπορεί να γευτεί τις απολαύσεις μιας αφοσιωμένης  και αποκλειστικής σχέσης, αλλά χρειάζεται τα δεκανίκια των παράλληλων δεσμών. Έτσι όμως, εξακολουθεί να αισθάνεται πάντα τα ίδια εσωτερικά κενά και θα συνεχίζει να ταλανίζεται στον ίδιο φαύλο κύκλο, πληγώνοντας παράλληλα όσες γυναίκες έχουν την ατυχία να τον ερωτευτούν.

Για να το πούμε διαφορετικά, πρόκειται για έναν "τοξικό" εραστή, που θα  δηλητηριάσει τον αυτοσεβασμό όποια κάνει το λάθος να πιστέψει σε κάτι περισσότερο μεταξύ τους και καλό θα ήταν για σένα να τον κρατήσεις σε απόσταση.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ