Παλιά μεγάλη αγάπη | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
19:18
18/11/2011

Παλιά μεγάλη αγάπη

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Πασο

Είμαι άντρας μέσης ηλικίας και με δύο μεγάλα παιδιά. Πρόσφατα, μπήκε έντονα στη ζωή μου μια μεγάλη αγάπη από την εφηβεία. Δεν θέλω να χάσω αυτά που έχω, αλλά ούτε κι αυτή την αγάπη...

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Είμαι άντρας μέσης ηλικίας και με δύο μεγάλα παιδιά. Οι οικογενειακές σχέσεις είναι αρμονικές. Πρόσφατα, μπήκε έντονα στη ζωή μου μια μεγάλη αγάπη από την εφηβεία. Μια γυναίκα που αγαπώ τρελά, όπως κι αυτή. Ζούμε μακριά ο ένας από τον άλλο, αλλά ο έρωτας είναι έντονος. Η αγαπημένη μου είναι χήρα. Δεν θέλω να χάσω αυτά που έχω, αλλά ούτε κι αυτή την αγάπη. Τι να κάνω;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Υπάρχει ένα πράγμα που δεν καταλαβαίνω στο μήνυμα σου κι αυτό είναι αν έχετε συναντηθεί δια ζώσης μ' αυτή τη γυναίκα, ή αν απλά έχετε ξαναβρεθεί μέσω ίντερνετ ή ας πούμε τηλεφωνικά. Αυτό το ρωτάω επειδή λες ότι υπάρχει απόσταση μεταξύ σας κι αν η επικοινωνία σας δεν γίνεται ζωντανά, είναι πιο εύκολο να νιώσεις ξανά ερωτευμένος μαζί της, αφού στο μυαλό σου θα έχεις την εικόνα που είχες για εκείνη όταν την γνώρισες.

Βλέπεις, το πιο σημαντικό για να πάρεις μια απόφαση σε σχέση με το δίλημμα σου είναι να αναγνωρίσεις τα πραγματικά σου συναισθήματα γι' αυτόν τον άνθρωπο σήμερα, αλλά και τα βαθύτερα κίνητρα σου πίσω από το πάθος που νιώθεις.

Ήδη, ένα σίγουρο είναι ότι παρότι δεν έχεις οικογενειακά προβλήματα, νιώθεις ακάλυπτος στο ερωτικό επίπεδο, διαφορετικά δεν θα επέτρεπες σ' αυτά τα συναισθήματα να σε κατακλύσουν. Το άλλο, επίσης σίγουρο είναι ότι καθώς έφτασες στη μέση ηλικία κι έχεις δύο μεγάλα παιδιά είναι φυσικό η σχέση σου με τη σύζυγο σου να έχει φθαρεί και γενικότερα να νιώθεις κάπως εξαντλημένος από την προσπάθεια ν' ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις σου όλα αυτά τα χρόνια. Έτσι είναι εξίσου φυσικό -και δίκαιο- να θέλεις να διεκδικήσεις ξανά ένα μερίδιο ξενοιασιάς από τη ζωή.

Πιθανολογώ, από τον τρόπο που γράφεις, ότι γενικότερα είσαι σοβαρός και υπεύθυνος τύπος και όχι κάποιος που ψάχνεται για "περιπέτειες". Όμως με δεδομένες τις δύο παραπάνω συνθήκες γίνεται πολύ ευκολότερο να ερωτευτείς ένα πρόσωπο που έχεις εξιδανικεύσει και σου έχει μείνει απωθημένο από την εφηβεία. Επιπλέον, το συγκεκριμένο πρόσωπο σου θυμίζει και σ' επαναφέρει αυτόματα σ' εκείνη την εποχή της ξενοιασιάς και της ελπίδας, όπου όλα έμοιαζαν εφικτά και που τόσο έχεις ανάγκη αυτή τη στιγμή.

Άρα λοιπόν, το πρώτο πράγμα που πρέπει να διαλευκάνεις είναι το κατά πόσο η εικόνα που έχεις γι' αυτή τη γυναίκα ανταποκρίνεται σ' αυτό που είναι σήμερα και στις προτιμήσεις σου, τόσο ως εμφάνιση, όσο και ως προσωπικότητα, γιατί είναι πολύ πιθανόν να μην υπάρχει αντιστοιχία ανάμεσα σ' αυτό που έχεις στο μυαλό σου και σ' αυτό που πραγματικά συμβαίνει. Αυτό πρακτικά σημαίνει να τη συναντήσεις (χωρίς να προχωρήσεις περισσότερο μαζί της, αν δεν το έχεις κάνει ήδη), αλλά και να μάθεις όσα περισσότερα πράγματα μπορείς μέσα από συζητήσεις, για τον τρόπο που σκέφτεται και τον χώρο που κινείται, ώστε να καταλάβεις αν πράγματι θα μπορούσες να ταιριάξεις σήμερα μ' αυτόν τον άνθρωπο.

Από εκεί και πέρα το πράγμα είναι πιο απλό. Γιατί αν μεν καταλάβεις ότι τα συναισθήματα σου βασίζονται περισσότερο σε μια φαντασίωση και λιγότερο στην πραγματικότητα, απλά μπορείς να κόψεις τελείως αυτή την επαφή, ή να διατηρήσεις απλώς μια τρυφερή φιλία μαζί της και ταυτόχρονα να δώσεις το βάρος στο να ανανεώσεις τη σχέση σου με τη σύζυγο σου (κάτι που θα το άξιζε πιστεύω). Αν πάλι διαπιστώσεις ότι πρόκειται πράγματι για έναν μεγάλο έρωτα που θα σου δώσει ώθηση και θα ξυπνήσει μέσα σου ξανά τη χαρά της ζωής, τότε ίσως θα πρέπει να τολμήσεις να κάνεις το άλμα για μια καινούργια αρχή.

Πάντως, το να δημιουργήσεις μια παράλληλη σχέση μ' αυτόν τον άνθρωπο μπορεί να σου προσφέρει μια προσωρινή ανακούφιση και ανανέωση, αλλά σε βάθος χρόνου (έξι μήνες αργότερα, ας πούμε) θ' αρχίσει να σε πνίγει και μπορεί ακόμη και να εκτροχιάσει την οικογενειακή σου ισορροπία. Βλέπεις, το γεγονός ότι η συγκεκριμένη γυναίκα είναι χήρα σημαίνει ότι είναι έτοιμη να σε διεκδικήσει μαχητικά κι εφόσον δεν έχει τίποτα να ρισκάρει η ίδια, μπορεί να οδηγηθεί ακόμα και σε ακραίες συμπεριφορές. Μάλιστα, η πιθανότητα αυτή είναι ακόμα μεγαλύτερη αν η πρωτοβουλία της επανασύνδεσης σας προήλθε από εκείνη κι όχι από σένα...

Προχώρα λοιπόν πολύ-πολύ προσεκτικά μαζί της και φρόντισε να εκλογικεύσεις κάπως την κατάσταση, γιατί όπως σε βλέπω τώρα είσαι έτοιμος να φας το κεφάλι σου και να μην το ευχαριστηθείς κιόλας.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ