Οταν ενας φιλος δε σε βλεπει πια φιλικα! | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
16:52
5/9/2012

Οταν ενας φιλος δε σε βλεπει πια φιλικα!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Μαριαλενα

Δεν υπάρχει καμια περίπτωση να κάνω κατι  γιατι δεν μου αρέσει και μου αρεσει και καποιος άλλος, άλλα το θεμα μου είναι πως να του το φέρω με τρόπο...

Θεία μου γεια σου! Θα χρειαστεί να επιστρατεύσω παλι την πολύτιμη βοηθειά σου! Είναι ένα παιδι με το οποίο γνωριζόμαστε χρόνια αλλα αρχισαμε να κανουμε πιο πολύ παρεα σχετικά προσφατα λόγω καποιου κοινού χομπι. Το θέμα μου όμως είναι οτι έχω καταλαβει οτι δεν με βλέπει μονο φιλικά πλεον (και δυστυχως μαλλον σκοπευει να μου το ξεφουρνισει συντομα)! Απο την πλευρα μου δεν υπάρχει καμια περίπτωση να κάνω κατι  γιατι δεν μου αρέσει και μου αρεσει και καποιος άλλος, άλλα το θεμα μου είναι πως να του το φέρω με τρόπο χωρίς να τον πληγώσω και να του δώσω ψευτικες ελπίδες και χωρίς να χρειαστεί να κόψω τις επαφές μου τόσο με εκείνον όσο και με μερικα παιδια ακομα που γνώρισα! Ελπίζω να μην ζητάω πολλά! Ευχαριστώ θεία! Ελπιζω να μου απαντησεις πριν με πιάσει να μου μιλήσει σχετικά με αυτο!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μαριαλένα μου, η απόρριψη είναι πάντοτε απόρριψη και όσο διακριτικά κι αν σερβίρεται, αυτός που την εισπράττει σίγουρα θα νιώσει ένα τσιμπηματάκι πόνου, το οποίο θα χειριστεί ψύχραιμα ή λιγότερο ψύχραιμα, ανάλογα με τον χαρακτήρα του. Αυτό, για να είσαι προετοιμασμένη στην περίπτωση που ο φίλος σου δεν αντιδράσει και τόσο καλά στη χυλόπιτα που ετοιμάζεσαι να ρίξεις και αρχίσει τα μούτρα ή άλλες εχθρικές συμπεριφορές.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά παρά μόνο υπομονή για να του περάσει, αλλά εφόσον έχεις φερθεί όσο πιο γλυκά μπορείς, θα ξέρεις ότι έχεις κάνει το καλύτερο που μπορούσες από την πλευρά σου για να το αποτρέψεις.

Πρακτικά μιλώντας τώρα, αν -και μόνο αν- εκείνος σου τα ζητήσει ευθέως, θα πρέπει να απαντήσεις αμέσως, δηλαδή χωρίς να τον βάλεις καθόλου στην αναμονή, ότι πιστεύεις πως είναι ωραίος τύπος (κι ας μην είναι στ' αλήθεια) κι ότι εκτιμάς πολύ τη φιλία σας, αλλά δεν νιώθεις το ίδιο μ' εκείνον απέναντι του και προτιμάς να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν μεταξύ σας.

Προσοχή: αν σε ρωτήσει μήπως σου αρέσει κάποιος άλλος, είναι καλύτερα να μην απαντήσεις, γιατί κάτι τέτοιο θα στρέψει την εχθρότητα του προς το άτομο αυτό και μπορεί να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις ιδιαίτερα αν αυτός ο άλλος που σου αρέσει είναι στην ίδια παρέα. Έτσι μπορείς να πεις ότι συμπαθείς ιδιαίτερα κάποια αγόρια (έτσι γενικά, χωρίς ονόματα) αλλά ότι δεν έχεις ξεχωρίσει κάποιον αυτή τη στιγμή και δεν έχει νόημα να το συζητάτε περισσότερο.

Μετά από αυτή την αναπόφευκτα αμήχανη στιγμή, συνέχισε να φέρεσαι στον φίλο σου όπως πάντα, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα και μην αναφερθείς ποτέ ξανά σ' αυτό το περιστατικό. Αν εκείνος είναι στοιχειωδώς ισορροπημένο άτομο, θα δεχτεί την εξήγηση σου με αξιοπρέπεια χωρίς να επηρεάσει τη φιλία σας, ακόμη κι αν στην αρχή-αρχή δείξει κάπως πειραγμένος. Διαφορετικά, αν δεν αντιδράσει με αξιοπρέπεια θα ξέρεις ότι είναι κάπως ανώριμος και απροετοίμαστος από την αγωγή που έχει πάρει για χειρίζεται τις δυσκολίες της ζωής. Όμως, όπως είπαμε και παραπάνω δεν μπορείς να κάνεις και πολλά γι' αυτό παρά μόνο υπομονή.

Προετοιμάσου κατάλληλα λοιπόν και για κάθε ενδεχόμενο και... καλή τύχη!

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ