Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα; | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
18:21
7/11/2011

Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
sam

Την περίοδο που έμεινε έγκυος και μετά το σεξ στην ζωή μας έχει περιοριστεί στο ελάχιστο. Την πρώτη περίοδο είπα ένταξει είναι έγκυος. Μετά είπα ένταξη είναι οι πρώτοι μήνες με το παιδί. Όμως η συχνότητα πλέον περιορίζεται στο πολύ 3 φορές το μήνα

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

 

Γεια σου θεία Λουκία. Αν και δεν συνηθίζω να γράφω στα forum, το πρόβλημα μου με έκανε να ψάξω στο internet για ανάλογες ιστορίες και αναγνωρίζοντας τις πολύ σωστά τεκμηριωμένες απαντήσεις σου θα ήθελα πραγματικά να ακούσω την άποψη σου.

Είμαστε μαζί σχεδόν 10 χρόνια και παντρεμένοι 4, ενώ έχουμε ένα κοριτσάκι 3 χρόνων. Είμαι 36 και είναι 33. Τα χρόνια πριν το γάμο ήταν πάρα πολύ καλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και με πολύ έντονη σεξουαλική δραστηριότητα. Από την περίοδο που έμεινε έγκυος και μετά το σεξ στην ζωή μας έχει περιοριστεί στο ελάχιστο. Την πρώτη περίοδο είπα ένταξει είναι έγκυος. Μετά είπα ένταξει είναι οι πρώτοι μήνες με το παιδί. Όμως η συχνότητα πλέον περιορίζεται στο πολύ 3 φορές το μήνα και κατόπιν αρκετών προσπαθειών και πίεσης δικής μου. Από την πλευρά μου το πρόβλημα ξεκίνησε σαν σεξουαλικό αλλά πλέον νομίζω ότι έχω φτάσει στα όρια του χωρισμού μιας και τελικά το ένα φέρνει το άλλο.

Έχω κάνει κατά διαστήματα πολλές προσπάθειες να συζητήσω το θέμα και τις περισσότερες φορές οι απαντήσεις είναι του στυλ είμαι πάρα πολύ κουρασμένη, πιεσμένη με τις δουλειές του σπιτιού κλπ. Είναι αλήθεια ότι έχουμε ένα πάρα πολύ οργανωμένο και πάντα συγυρισμένο σπίτι. Αναγνωρίζω την φροντίδα της για το παιδί και για όλες τις δουλειές που συμμετέχω ενεργά σχεδόν καθημερινά. Όμως αυτό που έχει χαθεί είναι ότι πλέον δεν επικοινωνούμε, δεν θα κάτσουμε στον ίδιο καναπέ, δεν θα φιλήσει ο ένας τον άλλο και φυσικά δεν θα με προκαλέσει για σεξ.

Το να υπάρχει κάποιος άλλος στην ζωή της δεν μπορώ να το αποκλείσω όμως ουδέποτε έχει πέσει κάτι στην αντίληψη μου παρόλο που έχω γίνει ιδιαίτερα σχολαστικός με τις κινήσεις της. Επειδή για την συχνότητα του σεξ έχουμε κάνει πολλές φορές συζήτηση έχω κάνει άπειρες προσπάθειες να βοηθήσω.

Το αποτέλεσμα είναι για το πολύ ένα μήνα να λύνεται το πρόβλημα (δηλ το 3 γίνετε 5) και μετά πάλι τα ίδια. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι πλέον ακόμα και αυτές τις λίγες φορές που ερχόμαστε σε επαφή σε 3 λεπτά έχουμε τελειώσει μην μπορώντας πλέον να κρατηθώ. Πράγμα που δεν υπήρχε παλιά αλλά πλέον είναι κάτι που δεν μπορώ να ελέγξω και με κάνει να νιώθω ψυχολογικά άσχημα. Επίσης στο όλο αυτό διάστημα δεν υπάρχει καμία φαντασία στο σεξ ούτε και καμία προσπάθεια από την πλευράς της. Τι εσώρουχα της έχω αγοράσει, τι κεράκια στολίζω, τι τζάκι ανάβω τίποτα στο αποτέλεσμα.

Το τελευταίο διάστημα δεν κάνω καμία προσπάθεια να την προκαλέσω σεξουαλικά και έχουν περάσει 2 εβδομάδες. Επειδή έχω προσπαθήσει με την αποχή, με συζητήσεις, με αγάπες να βρω την καλύτερη λύση τελικά δεν τα καταφέρνω. Το πρόβλημα όμως επηρεάζει την δουλειά μου την διάθεση μου και γενικά έχω κουραστεί να προσπαθώ. Νιώθω και είμαι νέος και δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου ότι θα είναι έτσι και χειρότερα και δεν θα το κάνω. Ούτε μπορώ πλέον να λειτουργώ με σχέδιο τι θα πω τι θα κάνω για να έχω κάποιο αποτέλεσμα.

Ειλικρινά βρίσκομαι σε αδιέξοδο γιατί νιώθω ότι έχω κάνει πολλές προσπάθειες και σε διαφορετικές κατεύθυνσης κάθε φορά για να κρατηθεί αυτή η σχέση. Μετά από 10 χρόνια που είμαστε μαζί τουλάχιστον θα ήθελα κάποιες απαντήσεις. Δεν μπορεί να είναι όλα καλά και να είμαστε έτσι. Γιατί κάθε φορά που συζητάμε δεν βρίσκει κάποιο πρόβλημα. Και για την συχνότητα του σεξ η απάντηση της είναι ότι όταν είσαι παντρεμένος με την καθημερινότητα είναι φυσικό να μειώνεται η συχνότητα.

Τώρα αν δεν είχαμε παιδί την απάντηση την ξέρω! Επειδή όμως η ευθύνη είναι πολύ μεγαλύτερη θα ήθελα πραγματικά την γνώμη σου για το αν κάνω κάποιο λάθος. Συγνώμη για την πολυλογία αλλά προσπάθησα να σε ενημερώσω όσο πιο καλά μπορούσα για να έχεις μια σωστή εικόνα. Ευχαριστώ

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Καλέ μου Σαμ, είναι σαφές ότι έχεις απόλυτο δίκιο ν' αγανακτείς και βέβαια δεν μπορείς να εξακολουθήσεις να ζεις στερημένος από τη χαρά του σεξ. Επίσης είναι σαφές ότι η γυναίκα σου κάπου έχει σκαλώσει κι εφόσον θέλεις να δώσεις μια ευκαιρία ακόμη στον γάμο σας, πρέπει να εντοπίσεις το πού ακριβώς βρίσκεται το σκάλωμα και στη συνέχεια, να προσπαθήσεις να λύσεις τους κόμπους που την μπλοκάρουν και κοντεύουν να πνίξουν κι εσένα. Πιστεύω όμως ότι η αιτία δεν βρίσκεται στον γάμο καθεαυτό, αλλά στην απόκτηση παιδιού, αφού από τότε ξεκίνησε το πρόβλημα σας.

Εφόσον έχουμε αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας εξωσυζυγικής σχέσης -κάτι που θεωρώ αρκετά απίθανο, με δεδομένο αυτά που μου λες, αλλά και το υπερφορτωμένο πρόγραμμα μιας μαμάς πλήρους απασχόλησης, όπως καταλαβαίνω ότι είναι η γυναίκα σου- το μυαλό μου πάει αρχικώς στο ότι η γυναίκα σου δυσκολεύεται να συνδυάσει τη μητρότητα με τη σεξουαλικότητα της. Δηλαδή, μπορεί να της έχει εντυπωθεί η εικόνα από το περιβάλλον που έχει μεγαλώσει, ότι μια μητέρα δεν μπορεί να έχει ταυτόχρονα και σεξουαλικές ανάγκες, γι' αυτό και από την εγκυμοσύνη και μετά έχει κατά κάποιο τρόπο "απαγορεύσει" στον εαυτό της το σεξ.

Μια άλλη αιτία είναι να είναι για κάποιο λόγο θυμωμένη κι αυτός ο θυμός να έχει να κάνει είτε με κάποια σημαντική αλλαγή που έφερε στη ζωή της ο γάμος σας (π.χ. πολλές επιπλέον υποχρεώσεις στο σπίτι) ή η μητρότητα (π.χ. να αναγκάστηκε να σταματήσει τη δουλειά της, ή να κράτησε το παιδί χωρίς να θέλει) κι έτσι να "τιμωρεί" τον εαυτό της κι εσένα μαζί.

Ένα τρίτο -και χειρότερο- ενδεχόμενο είναι να ανήκει σε εκείνη την κατηγορία γυναικών που βλέπουν το σεξ σαν ένα είδος ανταμοιβής για τον άντρα τους το οποίο ανταλλάσσουν για να πετύχουν αυτό που θέλουν. Δηλαδή, όσο ήσασταν ανύπαντροι, μπορεί να ήταν πρόθυμη για σεξ μέχρι να σε "τυλίξει", αλλά από τη στιγμή που πέτυχε τον στόχο της και απέκτησε και το παιδί που σε δένει υποτίθεται περισσότερο κοντά της, αποφάσισε ν' αλλάξει σελίδα και να σου προσφέρει σεξ με το σταγονόμετρο. Αν ισχύει αυτό, σημαίνει ότι στην πραγματικότητα η ίδια δεν απολάμβανε ποτέ το σεξ με την ψυχή της, αλλά το χρησιμοποιούσε υποσυνείδητα σαν δέλεαρ για να σε κρατήσει κοντά της.

Όλες αυτές οι αιτίες που μπορεί να λειτουργούν ανεξάρτητα ή και σε συνδυασμό μεταξύ τους, έχουν τον κοινό παρονομαστή ότι δεν γίνονται απαραίτητα αντιληπτές σε συνειδητό επίπεδο από τη γυναίκα σου και γι' αυτό είναι πολύ δύσκολο να την κάνεις να δει το πρόβλημα και ακόμη πιο δύσκολο να την πείσεις να κάνει κάτι γι' αυτό. Έτσι, πιστεύω ότι η βοήθεια ενός καλού σεξοθεραπευτή (στον οποίο θα πρέπει να πάτε μαζί) θα ήταν πολύτιμη στην περίπτωση σας, αφού εκείνος -ή εκείνη- είναι ειδικευμένος στο να δείξει στη γυναίκα σου τις σωστές διαστάσεις του προβλήματος και να τη βοηθήσει να ξεπεράσει τους όποιους λόγους την κάνουν να απέχει από το σεξ.

Καταλαβαίνω ότι έχεις τους λόγους σου να είσαι επιφυλακτικός ως προς αυτή την επιλογή, αλλά επειδή έχεις ήδη κάνει πάρα πολλές προσπάθειες μέχρι τώρα προς κάθε άλλη κατεύθυνση, νομίζω ότι αξίζει να προσεγγίσεις το θέμα και από αυτή την πλευρά, η οποία ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα θα σου αποκαλύψει την αλήθεια και θα σε λυτρώσει μια ώρα αρχύτερα. Γιατί αν μεν η σεξοθεραπεία φέρει αποτέλεσμα, θα μπορέσεις να απολαύσεις αυτό που έχεις στερηθεί άδικα τόσο καιρό, ενώ αν δεν φέρει, θα ξέρεις ότι έκανες τα πάντα για να βρεις μια λύση και να σώσεις αυτόν τον γάμο, αλλά απλά δεν είχες την απαραίτητη... συναίνεση (για να χρησιμοποιήσω και μια λέξη της μόδας, τελευταία).

Φυσικά, μην περιμένεις εκείνη να ενθουσιαστεί με την ιδέα του σεξοθεραπευτή. Μάλιστα, όπως αντιλαμβάνομαι την κατάσταση, πιστεύω ότι θα πρέπει ουσιαστικά να την πειθαναγκάσεις να κινητοποιηθεί για το καλό και των δυο σας με την απειλή του χωρισμού, ο οποίος αν συνεχίσουν έτσι τα πράγματα δεν είναι και κάτι εντελώς απίθανο. Πιο συγκεκριμένα, πες της (έτσι, ως τελεσίγραφο όμως), ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι και ότι αν θέλει να συνεχίσετε μαζί θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν σεξολόγο, με το οποίον πράγματι θα κλείσεις άμεσα ένα ραντεβού μέσα στην εβδομάδα.

Το μυστικό της επιτυχίας αυτής της προσέγγισης είναι να την παρουσιάσεις ως ένα αναγκαίο βήμα για να μπορέσετε να συνεχίσετε και με κανέναν τρόπο σαν μια μορφή διαιτησίας που θα δώσει δίκιο ή άδικο σε κάποιον από τους δυο σας. Με άλλα λόγια, οι κατηγορίες του τύπου "πάμε στον θεραπευτή για να βρω το δίκιο μου και να καταλάβεις πόσο ζαβή είσαι", δεν έχουν καμιά θέση εδώ. Αντίθετα η θετική τοποθέτηση που προσφέρει ένα όραμα στο βάθος είναι προτιμότερη. Έτσι μπορείς να της πεις κάτι σαν, "δεν μπορώ να συνεχίσω να ζω έτσι και έχω ανάγκη να συμβουλευτούμε έναν ειδικό για να μας βοηθήσει να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα του σεξ που να μας ικανοποιεί και τους δύο".

Ακόμη κι αν εκείνη κλάψει και χτυπηθεί και προσβληθεί εσύ θα δείξεις μεν κατανόηση, αλλά θα επιμείνεις στην άποψη σου και θα πραγματοποιήσεις τουλάχιστον μια πρώτη συνεδρία σεξοθεραπείας μαζί της. Αν βέβαια μετά απ' αυτό εκείνη αντιδράσει έντονα και αρνηθεί να ξαναπάει, θα καταλάβεις ότι ο εγωισμός της είναι μεγαλύτερος από την αγάπη και το ενδιαφέρον της για σένα κι έτσι θα μπορέσεις να πάρεις τις αποφάσεις σου με ακόμη μεγαλύτερη άνεση. Αν όμως, όπως εύχομαι, εκείνη θορυβηθεί αρκούντως και μπει στον κόπο της εσωτερικής αναζήτησης, χωρίς να φοβάται ότι θα "τσαλακωθεί", έστω για λίγο, τότε όλα θα πάνε κατ' ευχήν και θα ζήσει εκείνη καλά κι εσύ ακόμα καλύτερα.

Για κάθε ενδεχόμενο λοιπόν, έχε πρόχειρο το τηλέφωνο της δωρεάν ανοιχτής γραμμής ενημέρωσης του Σεξολογικού Ινστιτούτου: 210 7233102 ( λειτουργεί καθημερινά 10 πμ - 3 μμ), από απ' όπου μπορείς να ζητήσεις όποια επιπλέον βοήθεια θελήσεις, με εγκυρότητα και εχεμύθεια. Καλή τύχη!

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ