Νεόπλουτο αγόρι | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
16:33
30/5/2014

Νεόπλουτο αγόρι

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Νικολέτα

Οι δικοί μου τα βγάζουν δύσκολα πέρα, αλλά δε θέλω  το αγόρι μου να πληρώνει διαρκώς και να μου κάνει τόσο ακριβά δώρα, από τώρα. 

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεία Λουκία, ονομάζομαι Νικολέτα, είμαι 18 ετών και εδώ και 3 μήνες έχω σχέση με ένα αγόρι, 1 χρόνο μεγαλύτερό μου. Είναι η πρώτη μου ολοκληρωμένη σχέση.

Με το αγόρι μου περνάμε πολύ καλά, με αγαπάει και προσέχει πάρα πολύ. Αλήθεια, είναι ότι δεν έχω κανένα παράπονα από αυτόν. Ωστόσο, κατάγεται από πλούσια οικογένεια και πολλές φορές συμπεριφέρεται αρκετά κακομαθημένα. Πήγα στο σπίτι των γονιών του μια μέρα, τους γνώρισα και μου φάνηκαν φυσιολογικοί. Πάντως η μαμά του, τον έχει απίστευτη αδυναμία και δε του χαλάει χατίρι. Από την πρώτη στιγμή που είμαστε μαζί μου κάνει διαρκώς πλούσια δώρα και δε με αφήνει να πληρώσω ποτέ. Οι δικοί μου τα βγάζουν δύσκολα πέρα, αλλά δε θέλω  το αγόρι μου να πληρώνει διαρκώς και να μου κάνει τόσο ακριβά δώρα, από τώρα. Δεν είμαι μαζί του για τα λεφτά! Δηλαδή, αύριο-μεθαύριο θα μου αγοράζει σπίτια και αυτοκίνητα; Εγώ από την μεριά μου, λόγο έλλειψης χρημάτων δεν είμαι σε θέση να του αγοράζω δώρα - και ιδίως τόσο ακριβά- και αισθάνομαι πολύ περίεργα. Αν και αυτός μου λέει συνεχώς ότι δεν θέλει να του κάνω τα ίδια, αρκεί που είμαι καλή μαζί του και τον αγαπάω. Βγαίνουμε έξω με τους φίλους του και απλά αγοράζουν περισσότερα μπουκάλια και φαγητά από όσα μπορούν να πιουν και να φάνε, απλά έτσι για να βρίσκονται. Αυτό εμένα δε μου αρέσει καθόλου, ιδίως επειδή τα λεφτά αυτά δεν είναι δικά του, δουλεμένα, αλλά της οικογένειάς του. Είναι σε μια πολύ καλή σχολή της Θεσσαλονίκης, δε πηγαίνει ποτέ για μάθημα και όταν των ρωτάω πώς θα περάσει κάποτε τα μαθήματα, μου απαντάει ''θα πάω να πληρώσω τους καθηγητές, σιγά το πράγμα, με ένα 500αρικο στον καθένα θα μου τα περάσουν''! Μιλάμε για τραγικά πράγματα, τόσα πάνω κάτω βγάζουν οι δικοί μου, που δουλεύουν νύχτα μέρα. Όπως καταλαβαίνεις, είναι εντελώς κακομαθημένο και ζει σε μια άλλη πραγματικότητα.
Παρόλο αυτά, μαζί μου είναι απίστευτα καλός, μου μαγειρεύει, με φροντίζει, με κάνει να αισθάνομαι μοναδική, δε κοιτάει ποτέ καμιά άλλη, είναι κούκλος και μου φέρεται απίστευτα (και όχι δεν εννοώ τα δώρα που μου αγοράζει). Αλλά όλη αυτήν η κατάσταση με νευριάζει αφάνταστα. Τι μου προτείνεις να κάνω για να τον φέρω στην πραγματικότητα; Πώς μπορώ να τον κάνω ν' αλλάξει; Τον αγαπάω και τον νοιάζομαι πολύ και δε θέλω να τον χάσω γιατί έμαθε να ζει έτσι. Καταλαβαίνω, ότι τα περισσότερα μηνύματα που σου έρχονται είναι πολύ πιο σοβαρά, αλλά θα εκτιμούσα αρκετά αν μου έδινες μια απάντηση. Ευχαριστώ.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Νικολέτα μου, σε όλα αυτά που μου λες μόνο ένα πράγμα είναι σίγουρο: μόνο τον εαυτό σου μπορείς ν' αλλάξεις και κανέναν άλλον. Φυσικά, δεν λέω ν' αλλάξεις τις αρχές σου, οι οποίες ομολογουμένως είναι πολύ υγιείς, μετρημένες κι ισορροπημένες, αλλά τον τρόπο που κρίνεις του άλλους.

Βλέπεις, όταν μπαίνεις σε μια οποιαδήποτε σχέση, φιλική, επαγγελματική ή ερωτική οφείλεις να δέχεσαι τους άλλους όπως ακριβώς είναι και να σέβεσαι τις ιδιαιτερότητες τους, όπως θα ήθελες να κάνουν κι εκείνοι μαζί σου. Διαφορετικά, αν προσπαθήσεις να φέρεις τους άλλους στα μέτρα σου, αντί να συμπορευτείς μαζί τους, το μόνο που θα πετύχεις είναι να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό κλίμα και τελικά θα απογοητευτείς.

Ιδιαίτερα μάλιστα όταν μιλάμε για μια ερωτική σχέση που έχει καλές προδιαγραφές για να εξελιχθεί σε μακροχρόνιο δεσμό, θα πρέπει να είσαι σε θέση να μπεις στη θέση του άλλου και να προσπαθήσεις να δεις τη ζωή μέσα από τις δικές του εμπειρίες και τα δικά του βιώματα, προκειμένου να μπορέσεις να τον καταλάβεις και να βελτιώσεις την επικοινωνία μεταξύ σας, αφού πάνω σ' αυτή στηρίζεται η μακροβιότητα κάθε ευτυχισμένης σχέσης.

Τώρα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να εκμεταλλεύεσαι τις μικρές ευκαιρίες που θα σου δίνονται κάθε τόσο για να δείχνεις στο αγόρι σου ότι οι περισσότερες και πιο σημαντικές χαρές της ζωής δεν εξαρτώνται από το χρήμα, αλλά από τους ειλικρινείς, ανθρώπινους δεσμούς που αναπτύσσουμε με τους άλλους και μαζί από την ικανότητα μας να ζούμε την κάθε μέρα με όλες τις αισθήσεις μας, βάζοντας στόχους και προσπαθώντας να γινόμαστε καλύτεροι κάθε φορά με ό,τι καταπιαστούμε.

Αν καταφέρεις να του περάσεις αυτό το μήνυμα και να τον εμπνεύσεις για να αναλάβει μια πιο ενεργητική στάση ζωής, ως νεαρός ενήλικας που διεκδικεί δυναμικά τη θέση του σ' αυτόν τον κόσμο, όχι με τη δύναμη του χρήματος σαν παθητικός καταναλωτής, αλλά με τη δύναμη του μυαλού του και των δεξιοτήτων του, θα του έχεις κάνει ένα δώρο που δύσκολα θα μπορέσει να στο ξεπληρώσει, όσα κι αν ξοδέψει για σένα.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ