Να τον περιμένω; | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
6:28
16/7/2014

Να τον περιμένω;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Άννα

Ήρθαμε πολύ κοντά, αρχίσαμε να σκεφτόμαστε και το ενδεχόμενο να είμαστε μαζί. Κάναμε αρκετές συζητήσεις πάνω σε αυτό το θέμα...

Πριν από ένα χρόνο περίπου άρχισα να μπαίνω σε chat rooms μερικές φορές που βαριόμουν για να περάσει η ώρα. Ώσπου μια μέρα γνώρισα ένα πολύ αξιόλογο άτομο με το οποίο είχαμε πολλά κοινά στοιχεία και ταιριάζαμε σαν χαρακτήρες. Αρχίσαμε να μιλάμε σε καθημερινή βάση αρκετές ώρες την ημέρα, και με τον καιρό των ερωτεύτηκα. Κάποια στιγμή αποφασίσαμε να βρεθούμε, και έτσι κάναμε. Όταν βρεθήκαμε ήμασταν και οι δύο πολύ αμήχανοι και μαζεμένοι... Μετά από λίγο καιρό του είπα ότι μου άρεσε και τον ρώτησα άμα έχει και εκείνος αισθήματα για εμένα. Η απάντηση του ήταν θετική, παρόλα αυτά μου δήλωσε ότι θα προτιμούσε η σχέση μας να παραμείνει φιλική, λόγω της διαφοράς που είχαμε στην ηλικία. Είναι δώδεκα χρόνια μεγαλύτερος μου (19-31). Οπότε και η σχέση μας παρέμεινε σχεδόν η ίδια. Συνεχίσαμε να μιλάμε, όχι με την ίδια συχνότητα όμως. Τον ένιωθα πως ήταν πιο απόμακρος. Λίγο αργότερα άρχισε να βγαίνει με μια κοπέλα χωρίς να βγει τελικά κάτι. Βγήκα και εγώ μερικές φορές με ένα παιδί, αλλά δεν προέκυψε τίποτα. Όταν έμαθε πως σταμάτησα να βγαίνω με εκείνο το παιδί άρχισε να γίνεται πιο θερμός και να μου μιλάει πιο πολύ. Αποφασίσαμε να ξαναβγούμε και περάσαμε πολύ όμορφα και έτσι βγήκαμε μερικές φορές ακόμα. Μιλάγαμε ατελείωτες ώρες κάθε μέρα και ήρθαμε πολύ κοντά, αρχίσαμε να σκεφτόμαστε και το ενδεχόμενο να είμαστε μαζί. Κάναμε αρκετές συζητήσεις πάνω σε αυτό το θέμα, το αναλύσαμε πολύ -κυρίως τα αρνητικά μιας τέτοιας σχέσης- αλλά στο τέλος αποφασίσαμε να μην σκεφτόμαστε και να συνεχίσουμε να βγαίνουμε και ότι είναι να προκύψει θα προκύψει.

Είπαμε να κανονίσουμε την επόμενη μας έξοδο, και όποτε του πρότεινα δεν μπορούσε, λέγαμε να βγούμε κάποια μέρα και μετά τελικά πάλι δεν μπορούσε, ώσπου κανονίσαμε μια μέρα και μου το ακύρωσε λίγες ώρες πριν. Εκείνη την μέρα εκνευρίστηκα πολύ και όταν μιλήσαμε αργότερα ήμουν πολύ απότομη. Τον ρώτησα τι είναι αυτό που κάνουμε και μου απάντησε πως κάνουμε απλά παρεούλα και πως δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα άλλο γιατί δεν θα οδηγούσε πουθενά. Εκεί νευρίασα ακόμη περισσότερο και είπα πράγματα που δεν έπρεπε. Οτι έπαιζε μαζί μου τόσο καιρό κλπ... Την επόμενη φορά που μιλήσαμε του ζήτησα συγγνώμη για τις χοντράδες που είπα και ήμασταν και οι δύο πιο τυπικοί. Εγώ όμως δεν άντεχα να κάνω απλά παρέα μαζί του, τον αγαπούσα, και έτσι αποφάσισα να του ανοιχτώ για μια ακόμη φορά και αν δεν υπήρχε η επιθυμητή ανταπόκριση ήμουν αποφασισμένη να ξεκόψω μαζί του. Έτσι και έκανα. Εκείνος όμως είχε την ίδια στάση. Όταν του είπα ότι θα ήθελα να ξεκόψουμε έστω για λίγο καιρό γιατί θέλω να προχωρήσω και έτσι δεν μπορώ να τον ξεπεράσω, επέμενε πως είμαι υπερβολική, πώς είναι πολύ εγωιστικό από την πλευρά μου και ότι έτσι φαίνεται πως δεν τον εκτιμώ σαν άνθρωπο κλπ.  Άντεξα μόνο μια εβδομάδα. Μετά ξεκινήσαμε να μιλάμε πάλι σε φιλικό επίπεδο και μου είπε πως θα ήταν πολύ μεγάλη βλακεία άμα ξεκόβαμε. Εγώ μέσα μου προσπαθώ να αποδεχτώ αυτή τη φιλία και το ότι δεν θέλει τίποτα παραπάνω. Αλλά τώρα τελευταία μου φαίνεται πάλι πιο θερμός. Ισως είναι και ιδέα μου. Δεν ξέρω τι να κάνω. Τον αγαπάω, αξίζει να τον περιμένω; Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει άποψη;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Άννα μου, ο τύπος αυτός σε δουλεύει ψιλό γαζί, αλλά δεν φταίει αυτός, φταις εσύ που του δίνεις το δικαίωμα. Βλέπεις, όταν ένας άντρας θέλει μια γυναίκα κι εκείνη του έχει δείξει ότι είναι διαθέσιμη, δεν κάθεται να το συζητάει και να ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά. Απλά προχωράει στο παρασύνθημα κι ό,τι ήθελε προκύψει.

Πάρε λοιπόν απόφαση ότι εκείνος απλώς και μόνο κολακεύεται από το ενδιαφέρον σου και γι' αυτό θα συνεχίσει να σε τσιγκλάει όποτε νιώθει ότι απομακρύνεσαι και κάνε τους λογαριασμούς σου, χωρίς να υπολογίζεις επάνω του για τη συναισθηματική σου ευτυχία.

Ιδανικά, προσπάθησε να καταλάβεις ότι το να φλερτάρεις με κάποιον δεν σημαίνει ότι του χαρίζεις την αποκλειστικότητα του ενδιαφέροντος σου, ούτε του παραχωρείς "γη και ύδωρ" μέχρι να αποφασίσει αν του κάνεις ή όχι.

Το φλερτ είναι ένα παιχνίδι γοητείας κι αφού περάσει κάποιος καιρός, 1-2 μήνες ας πούμε και δούμε ότι αυτό το παιχνίδι δεν οδηγεί στο επιθυμητό αποτέλεσμα, προχωράμε στον επόμενο υποψήφιο, χωρίς μεγάλα λόγια και χωρίς δράματα.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ