Να προχωρήσω σε μια ελεύθερη σχέση μαζί του; | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
7:22
20/6/2011

Να προχωρήσω σε μια ελεύθερη σχέση μαζί του;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
DEPPI

Ενας πρώην μου είχε προτείνει ελεύθερη σχέση. Είναι καλή ιδέα ή επειδή νοιώθω πολλά για αυτόν, θα στεναχωριέμαι;

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Καλό καλοκαίρι! Αν και για μένα θα ναι δύσκολο αφού θα ξεκινήσω προετοιμασία για την Γ' λυκειου. Ξέρω οτι θα ναι δύσκολο να κάνεις μια σχέση διότι χρειάζεται χρόνο να αφιερώσεις! Ενας πρώην μου είχε προτείνει ελεύθερη σχέση. Είναι καλή ιδέα ή επειδή νοιώθω πολλά για αυτόν (4 μηνες μαζί και πρώτος μου) θα στεναχωριέμαι; Εεε και δεν είναι καιρός για στεναχώριες! *Να σημειώσω οτι δεν είχα καλή επικοινωνία μαζί του, όταν ήμασταν μαζί. Ακόμα να πω οτι θεωρώ οτι δεν σέβεσαι τον εαυτό σου αν κάνεις ελεύθερη σχέση γιατί ειναι σαν να είσαι μονο κρέας και εύκολη. Αν όμως οι περιστάσεις δεν σου επιτρέπουν να κάνεις σχέση με ένα συγκεκριμένο άτομο τότε παίρνεις ελαφρυντικό;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Ελαφρυντικό από ποιόν; Και ποιος είναι αυτός που θα σε κρίνει; Από τη στιγμή που καλύπτει κάποιες ανάγκες σου και είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και με τον άλλον, χωρίς να περιμένεις περισσότερα απ' όσο μπορεί να σου δώσει μια ελεύθερη σχέση, τότε δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην προχωρήσεις σ' αυτήν.

Αυτά που λες για "μόνο κρέας" και "εύκολη" δεν ισχύουν σ' αυτή την περίπτωση, άσε που ανήκουν σε άλλες εποχές. Στη ζωή σήμερα, άντρες και γυναίκες, έχουμε κάθε δικαίωμα να διαμορφώνουμε το είδος των σχέσεων που έχουμε ανάγκη κάθε φορά, με την προϋπόθεση ότι έχουμε ξεκαθαρίσει τι θέλουμε πρώτα με τον εαυτό μας κι έπειτα με τον άλλον. Αν λοιπόν αυτή τη στιγμή νιώθεις την ανάγκη ν'αποκτήσεις μια σεξουαλική διέξοδο, αλλά δεν θέλεις να επενδύσεις συναισθηματικά σε μια σοβαρή σχέση, τότε η λύση μιας ελεύθερης σχέσης με κάποιον που γνωρίζεις και εμπιστεύεσαι, μπορεί να λειτουργήσει πολύ καλά και δεν υπάρχει τίποτα το κακό σ' αυτό.

Αν όμως, αυτό που έχεις πραγματικά ανάγκη αυτή τη στιγμή είναι μια σοβαρή σχέση με κάποιον που να μπορεί να σε στηρίξει και συναισθηματικά στην περίοδο της προετοιμασίας σου για τις εξετάσεις, τότε μην προχωρήσεις. Αυτό όμως μόνο εσύ το ξέρεις ή αν δεν το ξέρεις πρέπει να το μάθεις, απαντώντας στον εαυτό σου με το χέρι στην καρδιά.

Σε κάθε περίπτωση, αν προχωρήσεις με το συγκεκριμένο αγόρι μην περιμένεις να δεις φως στο συναισθηματικό επίπεδο. Αν ήταν να έχει λειτουργήσει έτσι το πράγμα, θα είχε λειτουργήσει καλύτερα όταν ήσασταν μαζί. Πόσο μάλλον που μου λες ότι δεν είχες και καλή επικοινωνία μαζί του τότε.

Γι' αυτό πάψε να σκέφτεσαι τι θέλει εκείνος από εσένα και επικεντρώσου στο τι θέλεις εσύ από εκείνον και στο κατά πόσο μπορεί να στο προσφέρει. Άλλωστε αυτό πρέπει να είναι και το σημείο εκκίνησης για κάθε απόφαση που καλούμαστε να πάρουμε στην προσωπική μας ζωή και είναι το μόνο που μετράει πραγματικά. Από εκεί και πέρα, το τι λένε οι άλλοι είναι τουλάχιστον αδιάφορο.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ