Μπορεί μια σχέση σεξ να καταλήξει σε σχέση; | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
7:35
14/11/2011

Μπορεί μια σχέση σεξ να καταλήξει σε σχέση;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
kika

Δε μπορώ να δεχτώ μία σύμβαση που να βολεύει. Επίσης, δε θα του κάνω τη χάρη να αφήνω την παρέα μου ή νέες γνωριμίες. Θα είχε νόημα να του κάνω κουβέντα για σχέση παρότι βλέπω πως δεν είναι έτοιμος;

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θ.Λουκία καλησπέρα και συγχαρητήρια για τη στήλη σου! Πριν κάποιους μήνες είχα μία σχέση εξ αποστάσεως με ένα αγόρι, η οποία κράτησε μόνο 2,5 μήνες περίπου. Στους μήνες αυτούς όλο έδειχναν αρκετά καλά, αν και η σχέση δεν ολοκληρώθηκε σεξουαλικά (και λόγω των συνθηκών, και λόγω κυρίως της δικής του άποψης να γνωριστούμε και να προχωρήσουμε χαλαρά). Εν τέλει με χώρισε λέγοντας πως δε μπορεί να κρατήσει η σχέση από μακρυά γιατί δε νιώθει κάτι δυνατό, πως ήταν ίσως ένας ενθουσιασμός και πως δεν έχει προκύψει κάποια άλλη, απλά αυτό που θέλει είναι να είναι μόνος, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε καμιά. Ως αντίλογο σου μεταφέρω πως δεν υπήρχε καμία πίεση και έλεγχος από μένα και σου σημειώνω πως είμαι πεπεισμένη ότι ο τύπος είναι κολλημένος με την πρώην του ή έστω με τις καταστάσεις που με εκείνη ζούσε (είχαν σχέση 5 ετών και όταν γνωριστήκαμε ήταν μόνος γύρω στους 9 μήνες). Από το δικό μας χωρισμό και μετά τον συνάντησα 3 φορές. Διέκρινα πως με παρατηρεί, έρχεται, μου μιλά και την τελευταία φορά που με είδε σε παρέα αντρών «έσκασε»! Καθώς λοιπόν φεύγαμε, ήρθε και με τράβηξε. Είχα καταλάβει πως ζήλεψε και επιβεβαιωνόμουν γιατί το είχα στεναχωρηθεί που με άφησε άδοξα; Έτσι έμεινα για να δώ τι θα μου'λεγε. Είπε πως δε μπορεί να με βλέπει να μιλώ με τον καθένα, πως με σκέφτεται, αλλά είναι χαρούμενος που είναι μόνος, πως με γουστάρει και ξέρει πως τον θέλω αλλά δεν μπορεί να μου υποσχεθεί τίποτα περισσότερο από τον να τον έχω όταν έρχεται. Το επόμενο βράδυ τον συνάντησα πάλι και τελικά καταλήξαμε να το κάνουμε; Ήταν κάτι που έκανα συνειδητά καθώς και το ήθελα πολύ και ήξερα και ποιον έχω απέναντι μου. Γι' αυτό όμως που θέλω τη γνώμη σου είναι αυτό που ρωτάω και στον τίτλο, επειδή όντως το σκέφτομαι. Υπάρχει περίπτωση να γίνει μαζί του μια σχέση σεξ ξανά σχέση; Το ρωτάω με αφορμή ότι είπε πως με πολλές μπορεί να έχει βρεθεί σεξουαλικά, αλλά δεν τον καλύπτουν, όμως με σένα είναι αλλιώς γιατί έχεις αισθήματα. Επίσης, δήλωσε πως ξέρει ότι τον χαρακτήρα του καμία δεν θα τον ανεχτεί (όπως η πρώην!) και πως μια μέρα το ξέρει ήδη πως θα γυρίσει σε μένα. Με βλέπει δηλαδή σα μια καλή... καβάτζα! Δε μπορώ να δεχτώ όμως μία σύμβαση που να τον βολεύει να περνά καλά όταν μόνο αυτός έρχεται. Επίσης, δε θα του κάνω τη χάρη να αφήνω την παρέα μου ή νέες γνωριμίες επειδή αυτός προκλητικά εκδηλώνει μόνο ένα εγωιστικό ενδιαφέρον. Συνεπώς, επόμενη φορά τι κάνω; Θα είχε νόημα να του κάνω κουβέντα για σχέση παρότι βλέπω πως δεν είναι έτοιμος; Προσωπικά, διακρίνω πως έχει θέμα με τον εαυτό του, με τη δέσμευση, με το παρελθόν του και πως δεν μπορεί να αναπτύξει αισθήματα γιατί είναι ερωτευμένος ή δεν έχει ξεπεράσει την άλλη; Θ. Λουκία θα περιμένω με χαρά τις συμβουλές και τη γνώμη σου για το θέμα! Σ’ ευχαριστώ που με «διάβασες»!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook 

Κίκα μου, σκέφτεσαι πάρα πολύ σωστά: δεν χρειάζεται να κάνεις καμιά παραχώρηση απέναντι σ' αυτόν τον τύπο, ούτε να νιώθεις δεσμευμένη μαζί του με οποιοδήποτε τρόπο. Όσο είσαι μόνη σου συνέχισε να βρίσκεσαι μαζί του όποτε και αν έχεις όρεξη, χωρίς υποχρέωση και χωρίς να περιορίζεις τον ορίζοντα σου ή τις ευκαιρίες που σου δίνονται για κάτι πιο σοβαρό με κάποιον άλλον.

Τώρα ως προς το πού μπορεί να οδηγήσει η συγκεκριμένη γνωριμία, ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις, γιατί όλα είναι σε εξέλιξη. Σίγουρα εκείνος είναι γοητευμένος από σένα, αλλά κάτι τον κρατάει. Μπορεί να είναι η απόσταση, μπορεί να είναι ακόμα πληγωμένος από την προηγούμενη σχέση του, μπορεί να έχει θέμα με τη δέσμευση γενικότερα, ή και όλα αυτά μαζί. Το καθένα απ' αυτά όμως, είναι δικά του προβλήματα και μόνο ο ίδιος, από μόνος του, μπορεί να τα ξεπεράσει.

Το να του κάνεις κουβέντα λοιπόν, δεν έχει κανένα νόημα αφού δεν θα πετύχεις τίποτα παρά μόνο να δείξεις απελπισμένη και κολλημένη μαζί του. Αντί γι' αυτό κάνε κι εσύ το κέφι σου, όπως κι αυτός, χωρίς πρόγραμμα και χωρίς προσδοκίες από εκείνον. Βλέπεις, μερικά παιχνίδια χρειάζονται υπομονή και ούτε χρειάζεται να κερδίζεις πάντα όλες τις παρτίδες για να νικήσεις.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ