Μήπως πρέπει να φύγω τελικά; | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
6:29
12/12/2013

Μήπως πρέπει να φύγω τελικά;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Λινακι

Με αναζήτησε ο πρώτος μου έρωτας. Ξαναβρεθηκαμε και έχουμε μια φοβερή σεξουαλικη και ψυχική έλξη. Ειναι παντρεμένος και αυτός. 

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Είμαι 57 ετών. Ειμαι παντρεμένη 32 χρόνια και εχω δυο αγόρια 28 και 22 ετών. Με τον άντρα μου δεν έχουμε εδώ και 3 χρόνια καμμιά σεξουαλικη επαφή. Πριν 6 μήνες με αναζήτησε ο πρώτος μου έρωτας (όταν ήμουν 17 ετών). Ξαναβρεθηκαμε και έχουμε μια φοβερή σεξουαλικη και ψυχική έλξη και οι δυο. Ειναι παντρεμένος με 2 παιδια και αυτός. SOS! Τι να κάνω; Να χαρούμε απλά τον έρωτα μας και όπου παει η μου προτείνεις κάτι άλλο; Ευχαριστω.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Λινάκι μου, παρότι γενικότερα δεν συμφωνώ καθόλου με το θέμα της απιστίας, καταλαβαίνω ότι έχεις πήξει άσχημα από τον γάμο σου και χρειάζεσαι μια ανάσα -έστω και αποσπασματικής- ευτυχίας για να πάρεις δύναμη. Ωστόσο, αφού ξεχαρμανιάσεις (που λογικά μετά από έξι μήνες θα έχεις ήδη ξεχαρμανιάσει) από τη στέρηση του έρωτα και του πάθους, θα πρέπει να εκλογικεύσεις την κατάσταση και να δεις πρώτα απ' όλα τι θα κάνεις με τον γάμο σου.

Δηλαδή, πρέπει να αντιμετωπίσεις και να λύσεις το πολύ σημαντικό ερώτημα: αν δεν βρισκόταν στη μέση ο εραστής σου, πώς θα ήθελες να εξελιχθεί ο γάμος σου; Θα μπορούσες να φανταστείς τον εαυτό σου ευτυχισμένο μέσα σ' αυτή τη σχέση, αν υποθέσουμε ότι θα μπορούσες να διορθώσεις κάποια πράγματα; Γιατί αν δεν μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου ευτυχισμένο δίπλα στον σύζυγο σου και τα πράγματα μεταξύ σας δεν παίρνουν βελτιώσεις, τότε ούτως ή άλλως θα πρέπει να χωρίσεις και να δώσεις την ευκαιρία στον εαυτό σου για μια καλύτερη ζωή, είτε βρεις αντικαταστάτη, είτε όχι -και πίστεψε με, η μοναξιά είναι προτιμότερη από τον λάθος σύντροφο. Σ' αυτό τον προβληματισμό θα πρέπει ν' αφήσεις στην άκρη τα παιδιά σου -που δεν είναι παιδιά πλέον αλλά άντρες- και να κοιτάξεις με ειλικρίνεια τον εαυτό σου. Στο κάτω-κάτω το δικαιούσαι απόλυτα μετά από τόσα χρόνια αφοσίωσης στη μητρότητα.

Εφόσον ξεκαθαρίσεις λοιπόν, αυτό το βασικό ερώτημα, τότε θα πρέπει να δεις τι θα κάνεις με τον εραστή σου. Γιατί αν καταλήξεις ότι δεν έχεις δώσει όλες τις ευκαιρίες στον γάμο σου και μια σοβαρή -εκατέρωθεν- προσπάθεια μπορεί να σώσει την κατάσταση, τότε θα πρέπει να διακόψεις άμεσα με τον εραστή σου και να επικεντρωθείς πλήρως στη βελτίωση της σχέσης σου με τον άντρα σου.

Αν όμως καταλήξεις ότι δεν υπάρχει καμιά ελπίδα εκεί και είσαι αποφασισμένη να χωρίσεις, θα πρέπει να ενημερώσεις τον εραστή σου και να προετοιμαστείς αναλόγως. Γιατί, μπορεί εσύ να είσαι διατεθειμένη συνεχίσεις μαζί του και μετά τον χωρισμό σου, αλλά εκείνος μπορεί να τρομάξει από το γεγονός ότι θα έχεις περισσότερες απαιτήσεις από εκείνον και να μην είναι σε θέση να ανταποκριθεί.  

Βλέπεις, πολλοί άντρες χρησιμοποιούν την απιστία σαν δεκανίκι σε έναν αρρωστημένο γάμο, ακριβώς για να στηρίξουν τον γάμο τους, χωρίς να έχουν καμιά πρόθεση να αλλάξουν κάτι ουσιαστικό στη ζωή τους.
 

Συνοψίζοντας, το μόνο που δεν πρέπει να κάνεις είναι να περιμένεις από τον εραστή σου να σε σώσει από τον δυστυχισμένο γάμο σου. Σύζυγος και εραστής είναι δύο άσχετα θέματα μεταξύ τους και θα πρέπει να τα αντιμετωπίσεις ξεχωριστά. Ξεκίνα την ενδοσκόπηση λοιπόν και παράλληλα κάνε και μια κουβέντα στον εραστή για το πώς φαντάζεται το μέλλον σας, μήπως και σε διευκολύνει σ' αυτή την αναζήτηση. Γιατί να θυμάσαι ότι αν αρχίσει τα "ναι μεν, αλλά και δεν είμαι έτοιμος ακόμα" και τα συναφή, δεν μπορείς να βασίζεσαι πάνω του για κάτι περισσότερο από την ερωτική σου ικανοποίηση, ούτε τώρα ούτε και ποτέ στο μέλλον.
 

Καλό κουράγιο, καλά ξεμπερδέματα και καλή τύχη!

Υ.Γ.: Διάβασε και το διαφωτιστικό άρθρο μας "Σχέση με παντρεμένο: ανατομία ενός εγκλήματος" για να ξέρεις καλύτερα τι να περιμένεις.

 

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ