Η μαμά μου και αυτός που μου αρέσει | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
6:53
25/8/2011

Η μαμά μου και αυτός που μου αρέσει

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Στελλίτσα

Πρόσφατα γνώρισα ένα αγόρι, 6 χρόνια μεγαλύτερό μου, με το οποίο έχουμε βγει μια φορά για καφέ, αλλά η διαίσθησή μου μου λέει πως του αρέσω! Έτυχε να αναφέρω το όνομά του στη μαμά μου και μου είπε ότι θεωρεί πως για μια κοπέλα με τόσο υψηλούς στόχους ο πήχης είναι πολύ χαμηλά

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Αγαπημένη μου Θεία Λουκία, ελπίζω να περνάς καλά στις διακοπές σου! Διαβάζω τη στήλη σου και τη βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα :) Είμαι 16 και θα πάω στη Β' Λυκείου, και με ενδιαφέρουν σχολές όπως η ιατρική. Πρόσφατα γνώρισα ένα αγόρι, 6 χρόνια μεγαλύτερό μου, με το οποίο μιλάμε στο facebook και έχουμε βγει μια φορά για καφέ. Ωστόσο, δεν έχουμε ανταλλάξει τηλέφωνα, αλλά η διαίσθησή μου μου λέει πως του αρέσω! Μερικές φορές έτυχε να αναφέρω το όνομά του στη μαμά μου και σε συζήτηση που έκανα μαζί της με ρώτησε αν μου αρέσει αυτός και της απάντησα καταφατικά. (Να σημειώσω ότι εγώ δεν κάνω τέτοιου είδους συζητήσεις με τη μαμά μου γιατί φοβάμαι ιδιαίτερα την αντίδραση της.) Στη συνέχεια με ρώτησε πόσων χρονών είναι το παιδί αυτό και με τι ασχολείται. Της εξήγησα ότι δουλεύει με τον πατέρα του και επιδιορθώνουν διάφορες συσκευές, όπως μεγάλα πλυντήρια ξενοδοχείων ή λέβητες και τέτοια. Αυτή με τη σειρά της μου είπε ότι θεωρεί πως για μια κοπέλα με τόσο υψηλούς στόχους ο πήχης είναι πολύ χαμηλά και πως δεν θα έπρεπε να κοιτάω παιδιά με τέτοιες ενασχολήσεις. Δεν ξέρω πως να χειριστώ την κατάσταση. Μου αρέσει πολύ αυτό το αγόρι και τον εκτιμώ.

Συγγνώμη για την έκταση του μηνύματος. Θα ήθελα την απάντηση σου όταν επιστρέψεις από τις διακοπές σου, γιατί είμαι πολύ μπερδεμένη! Σ' ευχαριστώ προκαταβολικά!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Στελλίτσα μου σ' ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τα καλά σου λόγια. Όντως πέρασα πολύ όμορφα στις διακοπές μου και τώρα προσπαθώ να απαντήσω σε όσα περισσότερα μηνύματα έλαβα τότε και ταυτόχρονα σε όσα εξακολουθούν να καταφθάνουν καθημερινά.

Το πρόβλημα με το αγόρι που σε ενδιαφέρει και την αποδοκιμασία της μητέρας σου είναι πολύ συνηθισμένο, καθώς οι περισσότεροι γονείς προβάλουν στα παιδιά τους τόσο τις προσδοκίες τους όσο και τους φόβους τους για το μέλλον, κάτι πολύ ανθρώπινο από τη μια, αλλά και εξίσου αμήχανο από την άλλη.

Γι' αυτό το λόγο, όπως διαπιστώνεις ήδη με αυτή την εμπειρία σου, κάποια στιγμή στην εφηβεία τα περισσότερα παιδιά αναγκάζονται να έρθουν σε σύγκρουση με τις προσδοκίες των γονιών τους και να διεκδικήσουν αυτό που επιθυμούν, προκειμένου να αποκτήσουν προσωπική εμπειρία της ζωής και σταδιακά να κατακτήσουν την ωριμότητα.

Μιλάμε δηλαδή για μια αναπόφευκτη όσο και υγιή διαδικασία, η οποία είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση της προσωπικότητας του καθενός από εμάς. Ωστόσο, το ευτύχημα θα ήταν να μπορέσεις να αντιληφθείς την οπτική γωνία της μητέρας σου και ταυτόχρονα να ικανοποιήσεις τις ανησυχίες σου, χωρίς να έρθεις σε σύγκρουση μαζί της.

Αυτό που φοβάται η μητέρα σου λοιπόν, είναι να μην ξεμυαλιστείς από τη γνωριμία σου μ' αυτό το αγόρι και τελικά χάσεις τους στόχους σου και μαζί την ελπίδα για μια πιο άνετη και ενδιαφέρουσα ζωή. Βλέπεις, όταν είμαστε στην εφηβεία και κάνουμε παρέα με μεγαλύτερους ανθρώπους που έχουν διαφορετικό προσανατολισμό από εμάς, μπορεί να παρασυρθούμε και να παραιτηθούμε από τα όνειρα μας, ιδιαίτερα όταν αυτός ο δρόμος φαίνεται πιο εύκολος.

Από τα λεγόμενα σου καταλαβαίνω ότι είσαι σοβαρή κοπέλα και δεν κινδυνεύεις από κάτι τέτοιο, γι' αυτό και θα σου πρότεινα να προχωρήσεις προσεκτικά σε σχέση με αυτό το αγόρι και ταυτόχρονα να εξηγήσεις στη μητέρα σου ότι αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να τον γνωρίσεις καλύτερα σαν άνθρωπο ακριβώς γιατί είναι διαφορετικός από τις γνωστές και αναμενόμενες παρέες, στις οποίες έχεις συνηθίσει μέχρι τώρα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι βάζεις κάπου τον πήχη.

Στο κάτω-κάτω δεν μιλάμε για μια σχέση ζωής, αλλά για μια περιστασιακή γνωριμία, που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον σου. Άλλωστε, μην εκπλαγείς αν σύντομα διαπιστώσεις ότι, παρά την ψυχική έλξη και την εκτίμηση που μπορεί να νιώθεις για εκείνον αυτή τη στιγμή, η συναναστροφή μαζί του δεν σε καλύπτει σε άλλους σημαντικούς τομείς με αποτέλεσμα σύντομα να χάσει τη λάμψη του στα μάτια σου.

Όμως αυτό οφείλεις να το αντιληφθείς από μόνη σου, όχι γιατί στο λέει η μαμά σου, αλλά γιατί θα το έχεις ζήσει η ίδια και έτσι θα ξέρεις ακριβώς τις συμβαίνει. Αντίθετα, αν κάποιος προσπαθήσει να σε αποτρέψει από ανάλογες εμπειρίες, τόσο πιο προκλητικές θα σου φαίνονται όσο περνάει ο καιρός κι έτσι διακινδυνεύεις πράγματι να παρασυρθείς μακριά από τους στόχους σου.

Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν, το ιδανικό θα ήταν να διατηρήσεις την επαφή σου με το συγκεκριμένο αγόρι σε φιλικά επίπεδα, προσπαθώντας να τον γνωρίσεις όσο πιο σφαιρικά γίνεται πριν αποφασίσεις αν μπορεί να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον σου κι αν συνεχίσει να σου αρέσει, όχι μόνο από ερωτική άποψη, αλλά συνολικά στον τρόπο ζωής του, τα χόμπι του, τα οράματα του και τις προσδοκίες του από τη ζωή.

Έτσι δεν θα εκτεθείς σε περιττές συναισθηματικές περιπέτειες και θα αποδείξεις στη μητέρα σου ότι έχει έναν επιπλέον λόγο να σε εμπιστεύεται, αφού θα καταλάβει ότι μπορείς να αντιμετωπίζεις ανάλογες προκλήσεις με σύνεση και ωριμότητα. 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ