γκρινια... (2) | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
6:54
28/12/2010

γκρινια... (2)

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
emily87
Με ενοχλεί το γεγονός ότι δε θέλει να γνωστοποιήσει τη σχέση του στο περιβάλλον όπου εργάζεται και δεν το έχει κάνει ποτέ, διότι δε θέλει να δίνει λαβές για σχόλια

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Γεια σου Θεία Λουκία!! Καταρχάς να σε ευχαριστήσω για την άμεση απάντηση σου, η οποία με βοήθησε πολύ να βρω έναν τρόπο επικοινωνίας με το φίλο μου και να αλλάξουμε πολλά πράγματα στη συμπεριφορά και των 2 μας! Η αλήθεια είναι ότι έπρεπε να φτάσουμε στα πρόθυρα του χωρισμού μέχρι να με ακούσει ουσιαστικά, ευτυχώς όμως, ακολουθώντας τις συμβουλές σου φάνηκε ότι και ο ίδιος ήθελε να επικοινωνήσει και βλέπω ότι αρχίζει να αλλάζει προς το καλύτερο.

Τώρα σε ο,τι αφορά τα παράπονα μου. Δυστυχώς η σχέση μας είναι από απόσταση έτσι δεν μπορούμε να είμαστε μαζί καθημερινά. Αυτό που ζητάω είναι να μου δείχνει ότι πραγματικά ενδιαφέρεται για μένα δηλαδή να μιλάμε στο τηλέφωνο πιο συχνά κι όχι μόνο μία φορά τη μέρα (πράγμα δύσκολο λόγω δικού του φόρτου εργασίας, όχι όμως και ακατόρθωτο) και κυρίως να είναι πιο γλυκός μαζί μου...Ο ίδιος λέει ότι δεν είναι καλός στα λόγια και προτιμά να μου δείχνει από κοντά τα συναισθήματά του. Επιπλέον με ενοχλεί το γεγονός ότι δε θέλει να γνωστοποιήσει τη σχέση του στο περιβάλλον όπου εργάζεται και δεν το έχει κάνει ποτέ, διότι δε θέλει να δίνει λαβές για σχόλια για την προσωπική του ζωή (αυτός είναι χειρούργος σε μεγάλο νοσοκομείο της πόλης μας). Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να γίνει αυτό που ζητάω γιατί όμως τέτοια μυστικοπάθεια? Αυτό εμένα μου δείχνει ότι ίσως ντρέπεται για μένα ή ότι δε με θέλει και τόσο(?). Ή μήπως όντως κάνω εγώ το λάθος και δεν μπορώ να καταλάβω τις απαιτήσεις του επαγγέλματος του καθότι φοιτήτρια?? Έχει να κάνει καθόλου με το γεγονός ότι είμαστε μόνο 4 μήνες μαζί? Ευχαριστώ εκ των προτέρων κι ελπίζω να μην σε κούρασα..!


Χαίρομαι ιδιαίτερα που μπόρεσα να σε βοηθήσω. Ελπίζω να τα καταφέρω και αυτή τη φορά και θ' αρχίσω ανάποδα... Ως προς τη κοινοποίηση της σχέσης σας, πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι ο καλός σου, ως χειρουργός κινείται σε έναν χώρο αρκετά αυστηρό και ανταγωνιστικό, όπου οι περισσότεροι συνάδελφοί του είναι μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ εκείνος βρίσκεται στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και πρέπει να αποδείξει τον εαυτό του, έχοντας παράλληλα καθημερινά -κυριολεκτικά- στα χέρια του τεράστια ευθύνη. Κάτω από αυτές τις συνθήκες τα περιθώρια για επιπολαιότητες και συναισθηματισμούς είναι εξαιρετικά στενά και πολύ περισσότερο όταν εκείνος έχει οπωσδήποτε αυξημένο φόρτο εργασίας από τις εφημερίες. Επιπλέον, είσαστε σχετικά λίγο καιρό μαζί, ενώ μέχρι πρόσφατα είχατε και προβλήματα συνεννόησης και είναι λογικό να μην ήθελε να εκτεθεί στους συναδέλφους του, στην περίπτωση που χωρίζατε πρόωρα.

Οπωσδήποτε με προβληματίζει λίγο αυτό που λες, ότι μπορεί να ντρέπεται για σένα ή ότι δεν σε θέλει αρκετά γιατί δείχνει είτε ότι έχεις κάποια ανασφάλεια για τον εαυτό σου και για την αξία σου, είτε ότι εκείνος σου τονίζει συχνά πόσο άπειρη ή "άμυαλη" θεωρεί ότι είσαι, είτε και τα δύο μαζί. Στην πρώτη περίπτωση, καλά θα κάνεις να βγάλεις από το μυαλό σου τις αρνητικές σκέψεις και να αρχίσεις να τονώνεις την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση σου, θυμίζοντας καθημερινά στον εαυτό σου τις κατακτήσεις σου και τα δυνατά σου σημεία, μαζί με το γεγονός ότι είσαι το πιο σημαντικό πρόσωπο της ζωής σου (και σοβαρολογώ απόλυτα μ' αυτό). Στη δεύτερη περίπτωση, θα άρχιζα να έχω επιφυλάξεις για τις προθέσεις του αγαπημένου σου, γιατί η υποτίμηση του συντρόφου μας σημαίνει ταυτόχρονα και προσωπική μας υποτίμηση και παράλληλα φανερώνει έναν ανασφαλή και ανταγωνιστικό χαρακτήρα.

Όμως, δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετωπίσατε στη επικοινωνία σας και των ιδιαιτεροτήτων του επαγγέλματος του, πιστεύω ότι πριν καταλήξεις σε οποιαδήποτε αξιολόγηση αυτής της σχέσης πρέπει να της δώσεις λίγο τράτο ακόμα. Δηλαδή, περίμενε δυο-τρεις μήνες για να δεις πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση και κατά πόσο αρχίζετε να ισορροπείτε μεταξύ σας και μετά βγάζεις τα συμπεράσματα σου.

Πιστεύω όμως, εφόσον εκείνος σε θέλει -κατά πώς φαίνεται- και είσαστε πιο ήρεμα μαζί,  ότι σιγά-σιγά θ' αρχίσει να χαλαρώνει και να είναι πιο ανοιχτός στο να σε συστήσει, έστω και στον φιλικό του κύκλο.

Τέλος, ως προς το ότι θα ήθελες να μιλάτε πιο συχνά στο τηλέφωνο πιστεύω ότι πρέπει και πάλι να λάβεις υπόψη σου όσα είπαμε για το επαγγελματικό περιβάλλον του καλού σου και να ρίξεις λίγο νερό στο κρασί σου. Χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία, δεν είναι ανάγκη να τηλεφωνηθούμε για να δείξουμε στον άλλο ότι τον σκεφτόμαστε, αφού το ίδιο μπορεί να γίνει ανταλλάσσοντας κι ένα-δυο γραπτά μηνύματα. Αντί λοιπόν να τον παίρνεις, θα μπορούσες να του στείλεις ένα γραπτό μήνυμα με μια απλή καλημέρα, ή και λίγα γλυκόλογα που σίγουρα θα φωτίσουν τη μέρα του και θα του δώσουν το περιθώριο -ίσως- να σου απαντήσει ανάλογα αλλά διακριτικά, χωρίς να φανεί στο περιβάλλον του ότι σαλιαρίζει στο τηλέφωνο με το κορίτσι του.

Εν κατακλείδι, θα έλεγα ότι αν είσαι ευχαριστημένη από το γενικό πλαίσιο αυτής της σχέσης και θέλεις να εξελιχθεί σε κάτι πιο βαθύ και ουσιαστικό, θα πρέπει να αφήσεις τα πράγματα να κυλήσουν λίγο από μόνα τους χωρίς να πιέζεις διαρκώς για επιβεβαίωση. Εφόσον περνάτε καλά μεταξύ σας όταν είσαστε μαζί, άσε τον για λίγο στην ησυχία του, ακολουθώντας τους δικούς του ρυθμούς, επιτρέποντας του να είναι ο εαυτός του και τότε θα μάθεις ποια είναι τα πραγματικά συναισθήματα του για σένα. Μόνο αυτά θα έπρεπε να σ' ενδιαφέρουν άλλωστε και μόνον έτσι θα τ' αφήσεις ν' αναπτυχθούν. Φέρσου έξυπνα λοιπόν και δεν αποκλείεται το αποτέλεσμα να σε εκπλήξει ευχάριστα.

Καλή Χρονιά!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ