Γιατί να νιώθω έτσι? | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
15:28
19/8/2011

Γιατί να νιώθω έτσι?

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
lena athina

Είναι υπόδειγμα πατέρα και συζύγου και τα προβλήματά μας τα λύνουμε πάντα με συζήτηση. Εδώ και λίγο καιρό όμως δεν ξέρω τι μου συμβαίνει, νιώθω ότι δεν μπορώ να λειτουργήσω μαζί του ερωτικά, ότι δεν με ελκύει σαν άντρας, με λίγα λόγια σαν να τον βαρέθηκα σαν άντρα.

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Με τον άντρα μου είμαστε μαζί σύνολο 8 χρόνια και έχουμε 2 παιδάκια. Η σχέση μας ξεκίνησε χαλαρά, δεν θα έλεγα ότι ήταν ο μεγαλύτερος έρωτας της ζωής μου, όμως μαζί του πέρναγα άψογα και με στήριξε σε δύσκολες στιγμές της ζωής μου. Είναι ακόμη υπόδειγμα πατέρα και συζύγου και τα προβλήματά μας τα λύνουμε πάντα με συζήτηση. Εδώ και λίγο καιρό όμως δεν ξέρω τι μου συμβαίνει, νιώθω ότι δεν μπορώ να λειτουργήσω μαζί του ερωτικά, ότι δεν με ελκύει σαν άντρας (παρόλο που είναι εμφανίσιμος), με λίγα λόγια σαν να τον βαρέθηκα σαν άντρα. Μαζί με όλα αυτά, έτυχε να συναντήσω και πριν λίγο καιρό μια παλιά μου σχέση με τον οποίο ήμουνα τρελά ερωτευμένη αλλά με άφησε για κάποια άλλη, ο οποίος τώρα μου είπε ότι αν δεν ήμουνα παντρεμένη θα μου ζητούσε να είμαστε μαζί γιατί φέρθηκε τότε ανόητα αλλά ντρεπόταν να γυρίσει πίσω. Εγώ ξεσηκώθηκα με όλα αυτά, αλλά του είπα να μην με ξαναενοχλήσει γιατί δεν υπάρχει μέλλον για μας αφού είμαι παντρεμένη και δεν υπάρχει περίπτωση να απατήσω τον άντρα μου, συν το ότι τότε ένιωσα ότι δεν φέρθηκε σωστά. Το θέμα όμως είναι ότι τον σκέφτομαι από εκείνη την ημέρα και αυτός είναι και ένας λόγος παραπάνω που η απόσταση που νιώθω για τον άντρα μου μεγαλώνει. Γιατί να νιώθω έτσι; Ο άντρας μου είναι μακράν ανώτερος σαν άνθρωπος σε όλους τους τομείς από τον πρώην...

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Νομίζω ότι ο πρώην δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που νιώθεις κι ότι είναι απλά η αφορμή για απώλεια του ερωτικού σου ενδιαφέροντος για τον άντρα σου. Γι' αυτό και πιστεύω ότι έκανες πολύ καλά να τον αποτρέψεις και ν' αρχίσεις να προβληματίζεσαι για την ουσία του γάμου σου.

Φυσικά, όπως θα ξέρεις ήδη, σε όλες τις σχέσεις υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, αλλά εφόσον αυτή η κατάσταση διαρκεί περισσότερο από λίγες εβδομάδες, τότε θα πρέπει ν' αναρωτηθείς τι είναι αυτό που προκάλεσε την αλλαγή, ακόμη κι αν χρειαστεί να ανατρέξεις αρκετό καιρό, ίσως και χρόνια πίσω, όταν ίσως είχες πρωτονιώσει ανάλογα συναισθήματα.

Βλέπεις, όταν μιλάμε για τις ανθρώπινες σχέσεις τίποτα δεν συμβαίνει από τη μια στιγμή στην άλλη και κάποιες καταστάσεις μπορεί να πάρουν αρκετό χρόνο μέχρι να αναπτυχθούν και να εκδηλωθούν σε συνειδητό επίπεδο. Μπορεί για παράδειγμα σε ανύποπτο χρόνο να άρχισες να μην παίρνεις επαρκή ερωτική επιβεβαίωση από τον άντρα σου, οπότε, σταδιακά και το δικό σου ερωτικό ενδιαφέρον να άρχισε να ατονεί. Ή πάλι μπορεί εκείνος ή κι εσύ να είσαστε πολύ κουρασμένοι κι αγχωμένοι με τις λεπτομέρειες της καθημερινής ζωή, οπότε να μην σας μένει χρόνος κι ενεργητικότητα για να κρατήσετε ζωντανή τη φλόγα του έρωτα σας.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει ψάξεις με το χέρι στην καρδιά για να βρεις πότε και πού άρχισε να σκαλώνει το πράγμα μεταξύ σας, ώστε να μπορέσεις να εκτιμήσεις κατά πόσο μπορείς και πώς θα επαναφέρεις τα πράγματα στην προηγούμενη κατάσταση. Όσο διαρκεί αυτή η διαδικασία, θα πρέπει να θυμάσαι ότι όπως μια σχέση δημιουργείται από δύο ανθρώπους, με τον ίδιο τρόπο ακριβώς καταστρέφεται κι εφόσον υπάρχει διάθεση αυτή η σχέση να μείνει ζωντανή, πρέπει και οι δύο να αναλάβουν το δικό τους μερίδιο για την διάσωση της.

Έτσι, αφού συνειδητοποιήσεις πλήρως τι έχει συμβεί καλό θα ήταν να μοιραστείς τους προβληματισμούς σου με τον άντρα σου και στη συνέχεια να αποφασίσετε από κοινού το πώς θα κινηθείτε. Μπορεί η "θεραπεία" να είναι πολύ απλή, όπως το να πάτε μερικές μέρες διακοπές οι δυο σας, μακριά από τα παιδιά και τις υποχρεώσεις τις καθημερινότητας. Ή πάλι μπορεί να μην βγάζετε άκρη και να αναζητήσετε τη υποστήριξη από κάποιον σύμβουλο γάμου, ο οποίος θα μπορέσει να σας διαφωτίσει και να σας καθοδηγήσει συστηματικά και υπεύθυνα.

Όπου κι αν καταλήξετε πάντως, πιστεύω ότι αξίζει να κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να επαναφέρετε τη σχέση σας σε μια κατάσταση πραγματικά ικανοποιητική και για τους δυο σας, όχι γιατί υπάρχουν τα παιδιά μεταξύ σας, αλλά για εσάς τους ίδιους, δεδομένου σύμφωνα με όσα μου λες, ότι φαίνεται να έχετε έναν δεσμό με πολύ γερές βάσεις και είναι κρίμα να μην τον απολαμβάνετε όσο μπορείτε περισσότερο. 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ