Γιατί δεν με πλησιάζει κανείς; | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
7:30
12/2/2013

Γιατί δεν με πλησιάζει κανείς;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Μαρία

Εχει 2 χρόνια που είμαστε εδω πέρα αλλά δεν έχω αποκτήσει ούτε ιδιαίτερους φίλους και φυσικά δεν έχω κάνει ακόμη καμία σχέση. Είμαι ανοιχτή καλόκαρδη και ευγενική δεν έχω πειράξει κανέναν!

Αγαπητή μου θεία Λουκία, έχω ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα τα τελευταία 2 χρόνια, αλλά τώρα πήρα το θάρρος να σου γράψω. Είμαι μια κοπέλα 22 χρονών. Ζω σε μια επαρχιακή πόλη της Γερμανίας. Οι γονείς μου μετακόμισαν εδώ λόγω οικονομικής κρίσης και εγώ ήρθα  αναγκαστικά προσπαθώντας να συνεχίσω τις σπουδές μου και την ζωή μου σε αυτόν τον ξένο τόπο. Το θέμα μου είναι οτι έχει 2 χρόνια που είμαστε εδω πέρα αλλά δεν έχω αποκτήσει ούτε ιδιαίτερους φίλους και φυσικά δεν έχω κάνει ακόμη καμία σχέση. Είμαι ανοιχτή καλόκαρδη και ευγενική δεν έχω πειράξει κανέναν! Η αδερφή μου μου λέει να μην το παίρνω τόσο κατάκαρδα και πως κάτι θα βρεθεί αλλά εδώ και 2 χρόνια δεν με πλησιαζει απολύτως κανένας και έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι τι συμβαίνει με εμένα όταν στην Ελλάδα είχα ένα σωρό φίλους και αρκετές σχέσεις και εδώ κάνω για να μιλήσω με άνθρωπο μέρες! Θα εκτιμούσα πολύ την απάντησή σου. Φιλάκια.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μαράκι μου, θα συμφωνήσω με την αδελφή σου: μην απελπίζεσαι! Σίγουρα, θα βρεθεί κάποιος και για σένα, απλά πρέπει να βοηθήσεις λίγο την κατάσταση. Βλέπεις, οι Γερμανοί είναι αρκετά διαφορετικοί από τους Έλληνες στον τρόπο προσέγγισης τους και όσο τσιμπημένοι κι αν είναι, πολύ δύσκολα θα δείξουν τα συναισθήματα τους κι ακόμη λιγότερο σε μια κοπέλα που δεν γνωρίζουν καλά (αν όχι από το νηπιαγωγείο, τουλάχιστον από το γυμνάσιο και δεν αστειεύομαι εδώ).

Επίσης, οι γυναίκες εκεί μπορεί να γίνουν πολύ επιθετικές αν δεχτούν ένα ανεπιθύμητο φλερτ, γι' αυτό και τα αρσενικά έχουν μάθει να περιμένουν από εκείνες το πράσινο φως. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα πρέπει να αρχίσεις να την πέφτεις ανοιχτά και στην ψύχρα στα αρσενικά που μπορεί να σε ενδιαφέρουν, γιατί τότε θα τους τρομάξεις και δεν θα δεις αποτέλεσμα. Αντίθετα, θα πρέπει να το πας σιγά-σιγά, αλλά να είσαι θετική και απόλυτα ξεκάθαρη.

Πρακτικά μιλώντας, αν υπάρχει κάποιος που σου αρέσει, πρώτα κοίτα τον στα μάτια, μέχρι να τσεκάρεις ότι σε καρφώνει κι εκείνος. Αυτό είναι πολύ καλό σημάδι κι απολύτως απαραίτητο βήμα για τη συνέχεια, αφού δείχνει το ανάλογο ενδιαφέρον από την πλευρά του. Μετά, αφού περάσει λίγη ώρα αλληλο-καρφώματος, χαμογέλασε του. Αυτό θα σου δώσει έξτρα μπόνους, γιατί οι Γερμανίδες δεν το συνηθίζουν και θα είναι γι' αυτόν μια ευχάριστη έκπληξη. Έπειτα, δεδομένου ότι συνεχίζετε να κοιτιέστε, κούνα του το χέρι σε χαιρετισμό. Σ' αυτό το σημείο κι ανάλογα με τον χαρακτήρα του, εκείνος μπορεί να έρθει προς το μέρος σου, αλλά αν δεν το κάνει μην χάνεις το κουράγιο σου, γιατί μάλλον θέλει περισσότερη ενθάρρυνση και κάποιες επαναλήψεις αυτής της διαδικασίας, ίσως και σε επόμενες συναντήσεις σας.

Επίσης, να θυμάσαι ότι αν εκείνος παρά την παρατεταμένη οπτική επαφή, δεν βρίσκει το θάρρος να σε πλησιάσει, τότε μην διστάσεις να τον πλησιάσεις εσύ για να του μιλήσεις σε κάποια στιγμή που θα τον πετύχεις μόνο του. Αν όλα αυτά σου φαίνονται βουνό, να θυμάσαι αυτό που είπαμε: οι Γερμανοί είναι ντροπαλοί και θέλουν να δουν την πόρτα ορθάνοιχτη, πριν περάσουν το κατώφλι.

Αυτές οι πρώτες προσεγγίσεις είναι το πιο δύσκολο κομμάτι, γιατί από εκεί και πέρα όλα είναι πολύ απλούστερα απ' ότι έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα, όπου κάποιος μπορεί να σου δείξει ότι ενδιαφέρεται, αλλά τελικά, δεν... Ας πούμε, αν ένα Γερμανός σου ζητήσει το τηλέφωνο σου, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχεις νέα του μέσα στο επόμενο 24ωρο, ενώ ο Έλληνας μπορεί να το κάνει απλά για να σε ξεφορτωθεί, ή για να το παίξει Καζανόβας.

Επίσης, γενικολογώντας (αφού πάντα υπάρχουν κι εξαιρέσεις) ένας Γερμανός θα χρειαστεί κάποιο χρόνο για να σε γνωρίσει, πριν περάσει στο παρασύνθημα. Δηλαδή, θα πρέπει να του πιάσεις την κουβέντα -πάντα σε σοβαρά θέματα κι όχι σαχλαμάρες- να πάτε μερικές φορές για καφέ, σινεμά, φαγητό κ.λπ. και μετά να περάσετε στο πιο προσωπικό. Με άλλα λόγια, αυτά τα αγόρια είναι κάπως βραδυφλεγή, αλλά από την άλλη όταν πάρουν μπροστά, μπαίνουν στον αυτόματο.

Ακόμη, να θυμάσαι ότι εκτιμούν πολύ την ειλικρίνεια -προσοχή, όχι την αγένεια- και ό,τι λένε το εννοούν καλό ή κακό, γι' αυτό και δεν πρέπει ποτέ να προσπαθήσεις να τους χρυσώσεις το χάπι, ή να τους κάνεις τη δύσκολη, γιατί με τον ίδιο τρόπο θα πάρουν τοις μετρητοίς ό,τι τους πεις. Με άλλα λόγια, δεν χρειάζονται παιχνίδια όπως οι δικοί μας και παίρνουν τις σχέσεις τους πολύ περισσότερο σοβαρά.

Το ίδιο ισχύει και για τις φιλίες τους, τις οποίες εκτιμούν βαθιά και δεν τις αντιμετωπίζουν ως απλές γνωριμίες. Δυσκολεύονται, αλλά αν δηλώσουν φίλοι σου, θα είναι πραγματικά και για πάντα, ενώ δεν εκτιμούν καθόλου τα άτομα που είναι πολύ εκδηλωτικά και κάπως κοινωνικώς "φλύαρα". Αντίθετα, εκτιμούν πολύ τη σοβαρότητα, τη συνέπεια και την αυτοσυγκράτηση. Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο ανοιχτός και πρόσχαρος, μεσογειακός χαρακτήρας σου να τους ξενίζει και ίσως αυτό τους συγκρατεί από το να σε πλησιάσουν περισσότερο.

Προσαρμόσου λοιπόν στο στυλ και στους ρυθμούς τους, δείξε λίγο περισσότερη αυτοσυγκράτηση εκεί που πρέπει και διαχυτικότητα πάλι εκεί που πρέπει, με μέτρο κι αργά ή γρήγορα η τύχη σου θα γυρίσει. Τέλος, θα σε βοηθήσει πολύ να μάθεις όσα περισσότερα μπορείς για τη γερμανική κουλτούρα, την ιστορία, τα έθιμα και τις συνήθειες τους από τα σχετικά σάιτ που υπάρχουν στο ίντερνετ, ώστε να είσαι καλύτερα εφοδιασμένη όταν με το καλό αναπτύξεις περισσότερο τις σχέσεις σου. Σου εύχομαι καλή τύχη και κάθε επιτυχία στα σχέδια σου!

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ