Γάμος ή όχι; | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
6:29
19/12/2013

Γάμος ή όχι;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Μαρία80

Όταν σκέφτομαι τον εαυτό μου χωρίς αυτόν στενοχωριέμαι και όταν σκέφτομαι το γάμο με πιάνει πανικός...

Είμαι 5 χρόνια με κάποιον και μου έκανε πρόταση γάμου. Τον αγαπώ πολύ και περνάμε καλά. Αλλά από την άλλη η σκέψη του γάμου με φοβίζει... Όταν σκέφτομαι τον εαυτό μου χωρίς αυτόν στενοχωριέμαι και όταν σκέφτομαι το γάμο με πιάνει πανικός... Ποιο βήμα να κάνω; Μπρος ή πίσω;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μαρία μου, αν μου έλεγες πόσων χρόνων είσαι και τι προηγούμενες εμπειρίες έχεις κι όχι απλά ότι έχεις πέντε χρόνια σχέση, ότι περνάς καλά αλλά φοβάσαι τον γάμο, θα μπορούσα να σου απαντήσω πολύ πιο συγκεκριμένα.

Μ' αυτά τα λίγα που μου λες ωστόσο το μόνο που μπορώ να σου προτείνω είναι να βάλεις το χέρι στην καρδιά σου και να ονειρευτείς το απώτερο μέλλον σου, σαν να μην υπήρχε στη μέση η πρόταση γάμου, σαν να μπορούσες να παγώσεις τον χρόνο και να μεταμορφώσεις την πραγματικότητα σου ακριβώς όπως εσύ θέλεις με ένα μαγικό ραβδί.

Αν ονειρεύεσαι ειλικρινά μια ευτυχισμένη κοινή ζωή μέχρι τα γεράματα σου μ' αυτόν τον άντρα στο πλευρό σου, τότε οι δισταγμοί σου οφείλονται απλά και μόνο στον φόβο σου για τον συμβολισμό του γάμου και δεν θα πρέπει να τους λάβεις σοβαρά υπόψη σου.

Αν πάλι οραματίζεσαι ένα μελλοντικό σενάριο που δεν περιλαμβάνει αυτόν τον άντρα με οποιονδήποτε τρόπο, ή –ακόμα χειρότερα- τα μελλοντικά σενάρια κοντά του μοιάζουν περισσότερο με εφιάλτη, τότε σίγουρα δεν είναι ο άνθρωπος σου, ούτε και θα γίνει ποτέ με την ουσία αυτής της έννοιας.

Το ότι τον αγαπάς και στεναχωριέσαι όταν σκέφτεσαι τον εαυτό σου χωρίς αυτόν σε ένα άμεσο μέλλον δεν λέει τίποτα, αφού μετά από πέντε χρόνια λογικό είναι και να τον αγαπάς και να τον έχεις συνηθίσει -εδώ έναν σκύλο αγαπάς μετά από πέντε χρόνια συνύπαρξης, πόσο μάλλον έναν άνθρωπο.

Όμως, αν είναι να τον παντρευτείς, θα πρέπει να τον παντρευτείς από επιλογή κι όχι απλά γιατί ζορίζεσαι να χωρίσεις ή γιατί σε έχει πιάσει άγχος να κάνεις οικογένεια.

Αν λοιπόν, παρά την αγάπη και τη συνήθεια και το όποιο άγχος συναισθηματικής "αποκατάστασης" μπορεί να βιώνεις, δεν έχεις καμιά διάθεση να μοιραστείς τη ζωή σου μ' αυτόν τον συγκεκριμένο άντρα, δεν υπάρχει και λόγος να χάνεις περισσότερο χρόνο σ' αυτή τη σχέση.

Πιάσε λοιπόν το μαγικό ραβδί που τα παγώνει όλα και τα ορίζει όλα όπως θέλουμε και θα μάθεις την αλήθεια αμέσως.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ