Φιλία ή σχέση? | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
19:23
20/7/2011

Φιλία ή σχέση?

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Ελενη

Μου έστειλε μήνυμα λέγοντας πως δεν με ξεπέρασε και αν θέλω να είμαστε μαζί μέχρι να φύγει και εγώ συμφώνησα! Ομως ο κολλητός μου και η κολλητή μου νευρίασαν πολύ που τον δέχτηκα πίσω και είπαν πως αν δεν τον χωρίσω δεν θα μου ξαναμιλήσουν...

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Γεια σου θεια Λουκια. Πριν 1 μήνα γνώρισα ένα παιδί τυχαία στον δρόμο που ήρθε για διακοπές στο χωριό μου (ενώ τύχαινε να είναι και ξάδελφος ενός συμμαθητή μου). Ε αυτός ήθελε πολύ να κάνει κάτι μαζί μου και μετά από 3 μέρες αφού τον είχα γνωρίσει τα φτιάξαμε. Όμως η σχέση μας δεν κράτησε πολύ αφού μετά από 3 μέρες με χώρισε λέγοντας πως δεν ξέρει αν είναι έτοιμος για σχέση μέσα στο καλοκαίρι. Πέρασαν 3 εβδομάδες από τότε που χωρίσαμε και αυτός μου έστειλε μήνυμα λέγοντας πως δεν με ξεπέρασε και με θέλει ακόμα και αν θέλω και εγώ να είμαστε μαζί μέχρι να φύγει (δηλαδή 2 εβδομάδες και 4 μέρες) και εγώ συμφώνησα! Ο κολλητός μου και η κολλητή μου νευρίασαν πολύ που τον δέχτηκα πίσω και είπαν πως αν δεν τον χωρίσω δεν θα μου ξαναμιλήσουν (πιστεύω πως μου το είπαν για το καλό μου). Εγώ τον χώρισα και αυτός νομίζει ότι το κάνω για εκδίκηση και εκτός αυτού η πρώην του με κακολογεί και λέει σε όλους ότι της έκλεψα τον γκόμενο. Εγώ πάντως δεν έχω κανένα πρόβλημα με την κοπέλα και έχω όλη την καλή διάθεση να της μιλώ. Τι να κάνω με την πρώην του; Τι να του πω ώστε να καταλάβει πως τον χώρισα επειδή δεν βάζω μια σχέση πάνω από την φιλία; Έκανα καλά που τον χώρισα; Σε παρακαλώ θεια Λουκία είναι η 3η φορά που σου στέλνω και θα ήθελα αν μπορείς να μου απαντήσεις γιατί δεν ξέρω τι να κανω! Ευχαριστω.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Πρώτα απ' όλα να ξεκαθαρίσουμε ότι εδώ δεν μιλάμε για κανονική σχέση, αλλά για μια περιστασιακή γνωριμία, αφού είναι σαφές ότι το παιδί αυτό απλά θέλει να περάσει για λίγο καλά, χωρίς πολλές δεσμεύσεις και γι' αυτό σου προσδιόρισε συγκεκριμένα το διάστημα που σκέφτεται να είναι μαζί σου. Δεδομένου λοιπόν ότι δεν υπάρχει σχέση, δεν μπορούμε να μιλάμε και για χωρισμό, αλλά απλά για μια άρνηση να συνεχίσεις αυτό το παιχνίδι, γιατί για παιχνίδι πρόκειται.

Ως προς την πρώην του δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι, ούτε και έχεις φταίξει σε τίποτα, γιατί ακόμη κι αν εσύ ήσουν η αφορμή για να χωρίσει εκείνος μαζί της, στην ουσία αυτό έγινε γιατί δεν την ήθελε και τόσο πολύ, όπως μπορεί να συμβεί πολλές φορές ανάμεσα σε ζευγάρια. Οπότε συνέχιζε να τη χαιρετάς και να της μιλάς όποτε σου αρέσει και μην ασχολείσαι περισσότερο με τα νεύρα της.

Για τους φίλους σου τώρα, έχω ορισμένες επιφυλάξεις, γιατί μου φαίνεται κάπως υπερβολικό το να σε εκβιάζουν και να σου ζητήσουν να "χωρίσεις", ακόμη κι αν διαφωνούν με τέτοιου είδους περιστασιακές καταστάσεις ή αν πιστεύουν ότι στο τέλος θα πληγωνόσουν από αυτή την ιστορία. Ο ρόλος των φίλων είναι να μοιράζονται τους προβληματισμούς μας, να μας προσφέρουν τη γνώμη τους όταν τη ζητάμε και να μας συμπαραστέκονται στις δύσκολες στιγμές κι όχι να μας κάνουν υποδείξεις και να μας δίνουν τελεσίγραφα για το τι και πώς πρέπει να κάνουμε στην προσωπική μας ζωή.

Έτσι, μου φαίνεται επίσης υπερβολικό να τους δίνεις το δικαίωμα ν' αποφασίζουν εκείνοι για το αν θα προχωρήσεις ή όχι με κάποιον και ν' ακολουθείς την απόφαση τους, κόντρα στη δική σου θέληση. Γι' αυτό και πιστεύω ότι δεν έκανες καλά να τον "χωρίσεις" για τον συγκεκριμένο λόγο και θα ακουστεί εντελώς γελοίο αν προσπαθήσεις να του δώσεις αυτή την εξήγηση. Αν όμως θέλεις οπωσδήποτε να του δώσει κάποια εξήγηση, πες του ότι ήταν βλακεία σου να συμφωνήσεις στον δεύτερο γύρο, γιατί δεν το ένιωθες με τη καρδιά σου να μπλεχτείς σε μια προσωρινή περιπέτεια και γι' αυτό έκανες πίσω.

Άλλωστε, το γεγονός ότι φαίνεται να παίρνεις τόσο αψήφιστα την όλη υπόθεση σημαίνει ότι δεν σου έλεγε και πολλά το συγκεκριμένο αγόρι, άρα αυτή η εξήγηση είναι και πιο κοντά στην αλήθεια.

Στη θέση σου πάντως, αυτό που θα με απασχολούσε περισσότερο απ' όλα θα ήταν οι προθέσεις των κολλητών μου, στους οποίους δεν θα πρέπει να έχεις και τόση εμπιστοσύνη στο εξής, αφού δείχνουν να τους νοιάζει περισσότερο να περνάει το δικό τους, έστω και με εκβιασμούς, παρά να σε βοηθήσουν με λογικά επιχειρήματα να πάρεις ελεύθερα η ίδια τη σωστή απόφαση για σένα. Αυτοί θα ήταν σωστοί φίλοι και αυτοί θα ήταν κατάλληλοι για σένα, αλλά μάλλον δεν είναι ικανοί για κάτι τέτοιο.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ