Φαύλος κύκλος | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
6:27
16/5/2013

Φαύλος κύκλος

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Φένια

Από τη μία ο άντρας μου δεν μου συμπεριφέρεται με καλό τρόπο από την άλλη σκέφτομαι ότι σε κανέναν δεν αξίζει να τον κερατώνουν όσο κακός και αν είναι.

Είμαι παντρεμένη 6 χρόνια και έχω μία κόρη 5 χρονών. Πότε δεν ήταν εύκολη η συμβίωση, πάντα υπήρχαν πολλοί τσακωμοί συνήθως για βλακείες και από ζήλια του άντρα μου. Μέχρι τώρα δεν έδωσα κανένα δικαίωμα όμως πριν από 6 μήνες μετά από ένα ακόμα φοβερό τσακωμό την ώρα που με παρηγορούσε ένας φίλος φιληθήκαμε και από τότε κάνουμε περιστασιακά σεξ, δεν έχουμε κανονική σχέση γιατί είναι και εκείνος παντρεμένος και ούτε το θέλουμε. Θέλουμε μόνο να μιλάμε για τα προβήματά μας και να κάνουμε κάποιες φορές σεξ... Το πρόβλημα είναι ότι νοιώθω τύψεις πολλές. Από τη μία ο άντρας μου δεν μου συμπεριφέρεται με καλό τρόπο από την άλλη σκέφτομαι ότι σε κανέναν δεν αξίζει να τον κερατώνουν όσο κακός και αν είναι. Δεν μπορώ να δώσω ένα τέλος σε όλα αυτά. Νοιώθω ανύμπορη να το κάνω... Δεν μπορώ να πω όχι στον φίλο μου γιατί με κάνει και νοιώθω καλά... Ούτε όμως θέλω να καταστρέψω την οικογένειά μου... Τι να κάνω;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Φένια μου, κανένας δεν αξίζει να το κέρατο και πολύ περισσότερο... αυτός που το κάνει. Βλέπεις η απιστία κατά βάθος φανερώνει δειλία και αδυναμία να αντιμετωπίσουμε κατά πρόσωπο τα προβλήματα μας, κάτι που μας οδηγεί σε ημίμετρα και υπεκφυγές. Όμως, το ημίμετρο της απιστίας, δηλαδή η επιλογή να υποκαταστήσουμε τις ανεπάρκειες της επίσημης με μια παράλληλη και κρυφή σχέση, εξ ορισμού μας αφήνει μετέωρους και ανικανοποίητους. Αφού εκτός από το άγχος της αποκάλυψης και τις τύψεις που προκαλεί, τελικά υπογραμμίζει ακόμη πιο έντονα τις ελλείψεις μας σε συναισθηματικό επίπεδο και υποσκάπτει τόσο την αυτοεκτίμηση, όσο και τον αυτοσεβασμό μας.

Αν θέλεις λοιπόν να ξεφύγεις από αυτή την αρρωστημένη κατάσταση -γιατί περί αυτού πρόκειται- το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να παραδεχτείς ότι ο γάμος σου έχει καταστραφεί ήδη και ότι είτε πρέπει να κάνεις κάτι για να τον επαναφέρεις, είτε να χωρίσεις και να διεκδικήσεις μια δεύτερη ευκαιρία στην προσωπική σου ευτυχία και μαζί στην ευτυχία του παιδιού σου. Γιατί όλοι οι ειδικοί συμφωνούν ότι τα παιδιά μεγαλώνουν καλύτερα από χωρισμένους κι ευτυχισμένους γονείς, παρά από γονείς παντρεμένους αλλά δυστυχισμένους.

Αυτή λοιπόν, είναι η στιγμή να κάνεις πέρα τις ενοχές και τις προκαταλήψεις σου για τον θεσμό της οικογένειας και της μητρότητας και να λύσεις το παραπάνω θεμελιώδες δίλημμα, χωρίς φόβο, αλλά με πάθος.

Διαφορετικά, όσο συνεχίζεις να ζεις με την παρηγοριά του φίλου σου από φόβο να διεκδικήσεις τη ζωή των ονείρων σου, θα παραμένεις παγιδευμένη στον ίδιο εφιάλτη. 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ