FACEBOOK | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
18:37
9/11/2011

FACEBOOK

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
ΜΑΡΙΑ

 Όταν τον ρώτησα τα αρνήθηκε όλα, μετά του τα έδειξα και κατάπιε τη γλώσσα του. Από εκείνη την ώρα ορκίζεται ότι ποτέ δεν βγήκε με καμία, απλά συνομιλούσε, το είχε δει σαν παιχνίδι, οτι δεν κάνει τίποτα κακό αφού ήταν μόνο στον υπολογιστή...

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεία Λουκία χρειάζομαι απεγνωσμένα την συμβουλή σου. Έχω μια σχέση 7 χρόνια, εγώ είμαι 29 κι αυτός 33, τον τελευταίο καιρό συγκατοικούμε κιόλας. Όλα πήγαιναν μια χαρά, ώσπου χθες χαζολογούσαμε με τις φίλες μου στο facebook, εγώ δεν έχω προφίλ και για πλάκα μπήκαμε στη σελίδα του αγοριού μου. Και με αυτό που είδα έπαθα σοκ. Συνομιλούσε με διάφορες άγνωστες κοπέλες, έκλεινε ραντεβού, έδινε το τηλέφωνο του και τους έλεγε διάφορες σαχλαμάρες. Όταν τον ρώτησα τα αρνήθηκε όλα, μετά του τα έδειξα και κατάπιε τη γλώσσα του. Από εκείνη την ώρα ορκίζεται ότι ποτέ δεν βγήκε με καμία, απλά συνομιλούσε, το είχε δει σαν παιχνίδι, οτι δεν κάνει τίποτα κακό αφού ήταν μόνο στον υπολογιστή, ότι είχε ανάγκη από επιβεβαίωση και διάφορα τέτοια. Χτυπιέται οτι με αγαπάει και ότι ονειρεύεται τη ζωή του μαζί μου και θέλει να παντρευτούμε. Δεν ξέρω τι να κάνω, πώς μπορώ να τον εμπιστευτώ ξανά; Δεν μπορώ τα ψέμματα καθόλου. Σε ευχαριστώ πολύ, αυτή τη στιγμή πραγματικά χρειάζομαι την αμερόληπτη συμβουλή σου.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μμμ... Όντως είναι δύσκολο να τον εμπιστευτείς ξανά μετά από μια τέτοια ανακάλυψη. Η μόνη σίγουρη αλήθεια που σου είπε είναι ότι ψάχνει για επιβεβαίωση κι αυτό σημαίνει αφενός ότι είναι ιδιαίτερα ανασφαλής κι αφετέρου ότι δεν παίρνει την επιβεβαίωση που χρειάζεται από εσένα. Τίποτα απ' τα δύο βέβαια, δεν δικαιώνει την συμπεριφορά του, αλλά σου δίνει την κατεύθυνση που θα πρέπει να ακολουθήσεις με τους χειρισμούς σου από εδώ και πέρα, γιατί πλέον είναι σαφές ότι αυτή η συμβίωση δεν μπορεί να συνεχιστεί με τους ίδιους όρους, όπως μέχρι σήμερα. Η κεντρική ιδέα της προσέγγισης σου είναι να χρησιμοποιήσεις αυτό το περιστατικό για να αναθεωρήσετε από κοινού τη σχέση σας και να κάνετε τις απαραίτητες αναπροσαρμογές εφόσον καταλήξετε ότι κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο, αλλά και εφικτό ταυτόχρονα.

Οπωσδήποτε, θα πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη βαρύτητα σ' αυτή την ιστορία και να του δώσεις να καταλάβει ότι αυτές οι ηλεκτρονικές συναναστροφές δεν είναι καθόλου αθώες, άσχετα αν έχει συναντήσει ή όχι κάποια από τις κοπέλες με τις οποίες μιλούσε. Άλλωστε, νομίζω ότι δεν θα του άρεσε καθόλου να είχες κάνει εσύ το ίδιο και να βρισκόταν εκείνος στη θέση σου.

Έτσι, πριν απ' οτιδήποτε άλλο, εκείνος πρέπει να κόψει κάθε είδους επαφή με αυτές τις γυναίκες. Έπειτα, θα πρέπει να σου εξηγήσει επακριβώς τι περισσότερο ζητάει και σε ποιους τομείς δεν νιώθει καλυμμένος από σένα. Βλέπεις, πιθανόν να υπάρχουν πράγματα που να έχουν μείνει στάσιμα μεταξύ σας και να χρειάζονται αναπροσαρμογή προκειμένου να συγχρονιστούν με τη νέα φάση όπου μπήκε ο δεσμός σας μετά την συγκατοίκηση. Γιατί πολλές φορές σε μια σχέση μπορεί να συνεχίσουμε να κάνουμε ή να μην κάνουμε πράγματα από κεκτημένη ταχύτητα και χρειάζεται ένα σοκ για να συνειδητοποιήσουμε ότι κάτι πρέπει ν' αλλάξει.

Ταυτόχρονα σ' αυτή την κουβέντα με τον φίλο σου, θα πρέπει κι εσύ να ξεκαθαρίσεις τι θέλεις και τι περιμένεις ακριβώς απ' αυτόν, ώστε στο τέλος αυτής της συζήτησης να έχει ο καθένας σας μια καθαρή εικόνα για τον παρόν αλλά και το μέλλον αυτής της σχέσης. Μ' αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να πάρετε τις αποφάσεις σας για το κατά πόσο οι προσδοκίες σας μπορούν να συναντηθούν αλλά και το κατά πόσο μπορείτε και θέλετε να καλύψετε ο ένας τον άλλον.

Εφόσον λοιπόν, καταλήξετε ότι όταν μιλάτε για το μέλλον αυτής της σχέσης, μιλάτε για το ίδιο πράγμα και θέλετε να συνεχίσετε μαζί, θα πρέπει να βάλετε σαφείς κανόνες για το τι είναι αποδεκτό και τι όχι στις επαφές με το άλλο φύλλο, με οποιοδήποτε μέσο κι αν πραγματοποιούνται αυτές.

Ακολουθώντας αυτή τη διαδικασία, θα ξαναμοιράσετε τα χαρτιά μεταξύ σας και κανείς σας δεν μπορεί να υποστηρίξει στο μέλλον ότι δήθεν "έπαιζε" και δεν έκανε τίποτα "κακό".

Πέρα απ' αυτό, η όλη εμπειρία θα πρέπει να σε διδάξει ότι όταν βρίσκεσαι σε μια μόνιμη σχέση θα πρέπει να έχεις πάντα τις κεραίες σου τεντωμένες για τυχόν ρωγμές που μπορεί να δημιουργούνται ανάμεσα σε σένα και τον σύντροφο σου κι ότι ποτέ, μα ποτέ δεν μπορείς να "έχεις πραγματικά δεμένο τον γάιδαρο σου"...

Α, και κάτι τελευταίο: για κάθε ενδεχόμενο, κάνε το δικό σου προφίλ στο Facebook ώστε να μην χρειάζεσαι τις φίλες σου για να σου ανοίξουν τα μάτια, από εδώ και πέρα.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ