Έθεσε σε κίνδυνο το μωρό μας; | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
7:56
13/10/2012

Έθεσε σε κίνδυνο το μωρό μας;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
ΚΑΤΙΑ

Είμαι έγκυος στον 5ο μήνα... Ο πεθερός μου χθες υποβλήθηκε σε σπινθηρογράφημα καρδιάς κι ο άντρας μου απαίτησε να μείνω μαζί του!

Θεία Λουκία καλησπέρα!!! Συγχαρητήρια για τη στήλη σου!!! Τη διαβάζω ανελλιπώς και ομολογώ ότι με έχει βοηθήσει πολλάκις!!!

Θεία Λουκία είμαι έγκυος στον 5ο μήνα. Είναι το πρώτο μου παιδάκι, οπότε καταλαβαίνεις την αγωνία και τη χαρά μου. Η εγκυμοσύνη μου μέχρι τώρα δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα. Δυστυχώς φοβάμαι ότι τώρα μάλλον θα δημιουργηθεί πρόβλημα και να γιατί. Ο πεθερός μου χθες υποβλήθηκε σε σπινθηρογράφημα καρδιάς κι ο άντρας μου απαίτησε να μείνω μαζί του!!! Ξέρω ότι τα άτομα που υποβάλονται σε εξετάσεις τέτοιου είδους δεν πρέπει να έρχονται σ' επαφή με εγκύους, μικρά παιδιά και ηλικιωμένους. Σωστά, θειούλα μου; Πατήσαμε έναν τέτοιο καβγά, πρώτη φορά, θεία Λουκία, μετά από τα οχτώ χρόνια που είμαστε μαζί, γιατί λέει ότι η κουνιάδα μου δεν μπορούσε να μείνει, επειδή εργάζεται, η πεθερά μου αρνήθηκε κι ο άντρας μου απαίτησε από μένα να μείνω!!! Δυστυχώς ο γυναικολόγος μου λείπει σε συνέδριο και φοβάμαι να πάω σ' άλλον. Από χθες θειούλα μου κλαίω και φοβάμαι. Γιατί; Θεωρεί τον πατέρα του πιο σημαντικό από το αγέννητο παιδί μας; Και να σκεφτείς θειούλα μου ότι αυτό το μωρό το ήθελε σαν τρελός!!

Φοβάμαι πάρα πολύ θεία. Όταν με είδαν οι γιατροί έγκυο με τον πεθερό μου, μ' έδιωξαν, εννοείται. Κατσάδιασαν τον άντρα μου, τον είπαν ανεύθυνο και άλλα τέτοια... Η απάντηση που τους είπε και ο καλός μου κι ο πεθερός μου ήταν "Και τί έγινε; Αν το χάσει το μωρό θα κάνει άλλο!". Έχασα τη γη κάτω απ' τα πόδια μου! Δεν περίμενα από το άντρα που είμαστε τόσο ερωτευμένοι να πετάξει τέτοια "κοτρόνα"!!! Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο θειούλα μου; Κινδυνεύει πραγματικά το μωρό μου; Σε παρακαλώ βοήθησέ με!! Φοβάμαι και κλαίω. Σ' ευχαριστώ και συγνώμη που σε κούρασα...

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κάτια μου, δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβάσαι για το μωρό σου. Εφόσον δεν ήρθες σε στενή επαφή με τον πεθερό σου, δεν τίθεται θέμα να έχει επηρεαστεί το έμβρυο. Άλλωστε, η πιο κρίσιμη περίοδος για να επηρεαστεί το έμβρυο από την επίδραση τέτοιων εξετάσεων είναι από την 8η έως τη 15η εβδομάδα της κύησης κι εσύ έχεις προ πολλού ξεπεράσει αυτό το στάδιο.

Από εκεί και πέρα, είναι λογικό να στεναχωριέσαι για τη στάση του άντρα σου ως προς στην εγκυμοσύνη σου. Αν πράγματι είπε αυτά τα λόγια, είναι επιεικώς απαράδεκτος και θα πρέπει να σε βάλει σε σκέψεις για το πώς θα χειριστείς συνολικά το θέμα της σχέσης σας και του ρόλου του καθενός σας μέσα στην οικογένεια που θα δημιουργήσετε.

Γι' αυτό πιστεύω ότι θα πρέπει να του κάνεις μια συνολική κουβέντα, αρχίζοντας από το γεγονός ότι έχεις σοκαριστεί με την αντίδραση του και θέλεις να ξέρεις κατά πόσο εννοούσε αυτό που είπε. Ούτως ή άλλως αυτές είναι συζητήσεις που πρέπει να γίνονται ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που ετοιμάζονται να γίνουν γονείς, ώστε να είναι ξεκάθαρο τι περιμένει ο ένας από τον άλλον και αν υπάρχουν κάποιες αντιθέσεις να λύνονται εγκαίρως, με τον πιο ειρηνικό τρόπο.

Πιθανόν εκείνος να αντέδρασε με έτσι γιατί βρέθηκε σε θέση άμυνας απέναντι στους γιατρούς και να ένιωσε ότι ο πατέρας του είχε μεγαλύτερη ανάγκη προστασίας σε σχέση με εσένα, γιατί μπορεί και να μην γνώριζε τις επιπτώσεις αυτής της εξέτασης στην εγκυμοσύνη. Σε κάθε περίπτωση όμως σίγουρα σου οφείλει κάποιες εξηγήσεις, αφού το περιστατικό δεν είναι καλός οιωνός για το μέλλον και πρέπει να ξέρεις πού βαδίζεις.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ