Ερωτικο μπερδεμα | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
6:17
3/9/2012

Ερωτικο μπερδεμα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
alkistis

Εχω εναν φιλο που ποτε δεν το ειδα ερωτικα, αλλα τον τελευταιο καιρο ενιωθα μονη και καναμε ερωτα μια φορα. Τωρα το θεμα ειναι οτι δεν θελω με τιποτα να συνεχισω

Καλησπερα θεια Λουκια! Το προβλημα μου ειναι οτι εδω και πολλα χρονια εχω εναν φιλο που ποτε δεν το ειδα ερωτικα, αλλα τον τελευταιο καιρο ενιωθα μονη και καναμε ερωτα μια φορα. Τωρα το θεμα ειναι οτι δεν θελω με τιποτα να συνεχισω στο ερωτικο, αλλα ουτε να εξαφανιστει απο την ζωη μου απο φιλος. Πως να το ξεκαθαρισω;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Άλκηστη μου, είναι πράγματι δύσκολο να αποφύγεις την παρεξήγηση -αφού είναι λογικό εκείνος να το πάρει προσωπικά και να θιχτεί έτσι όπως μπλέξατε- όμως είναι θα ήταν λάθος να συνεχίσεις να τραβιέσαι μαζί του και να καταπιέζεσαι, γιατί κάτι τέτοιο και πάλι θα επηρεάσει αρνητικά τη φιλία σας.

Καταρχήν λοιπόν δείξε του ότι δεν έχεις σκοπό να συνεχίσεις το σεξουαλικό κομμάτι της φιλίας με πράξεις. Δηλαδή, μην ενδίδεις στις προσκλήσεις του και ταυτόχρονα μην τον προκαλείς με οποιονδήποτε τρόπο, ούτε να θίγεις το κομμάτι ερωτικές σχέσεις και σεξ στις συζητήσεις σας γενικότερα. Αν εκείνος είναι αρκετά ευαίσθητος, θα καταλάβει γρήγορα ότι έχει αλλάξει το κλίμα και θα το κόψει εκεί.

Αν πάλι δεν το καταλάβει κι επιμείνει ή αρχίσει να σε πιέζει, πες του ξεκάθαρα ότι αυτή η κατάσταση σε μπερδεύει, απειλεί τη φιλία σας και θέλεις να σταματήσετε αυτές τις συνευρέσεις άμεσα.

Σ' αυτό το σημείο είναι πολύ πιθανόν εκείνος να θυμώσει μαζί σου κι ανάλογα με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του να γίνει λιγότερο ή περισσότερο επιθετικός απέναντι σου. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί αναμενόμενο ως ένα βαθμό για ένα διάστημα και ίσως χρειαστεί να αραιώσεις για λίγο τις επαφές σας μέχρι να εκείνος να συνέλθει και να το πάρει απόφαση.

Ωστόσο, αν δεις ότι κολλάει μ' αυτό το ζήτημα και χοντραίνει την κόντρα, τότε ίσως να πρέπει να σκεφτείς να διακόψεις εντελώς μαζί του, γιατί κάτι τέτοιο θα σημαίνει ότι ο φίλος σου βάζει τον εγωισμό του πάνω από τη σχέση σας και τα συναισθήματα σου κι ότι δεν μπορείς να βασίζεσαι πάνω του πραγματικά. Σου εύχομαι καλό κουράγιο και καλά ξεμπερδέματα!

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ