Έρωτας ανάμεσα σε 2 χώρες | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
6:16
2/5/2013

Έρωτας ανάμεσα σε 2 χώρες

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Isabella

Αν οι γονείς μου μάθουν πως εγώ αγαπώ έναν ξένο, μουσουλμάνο που δεν μιλά την γλώσσα μου, προσεύχεται 5 φορές την μέρα και έχει διαφορετικό χρώμα από εμένα θα με σκοτώσουν.

Δες απίθανα γυναικεία Sex Toys, μόνο για εσένα και μόνο στο LoveJoy!

Καλημέρα θεία Λουκία. Συγχαρητήρια για την στήλη σου. Διαβάζω κάθε μέρα τις συμβουλές σου και πραγματικά σε ευχαριστώ γιατί βοηθάς πολύ κόσμο και εμένα μαζί. Λοιπόν σου γράφω και εγώ το πρόβλημά μου και θέλω πάρα πολύ να μου γράψεις. Το έχω ανάγκη να μιλήσω σε κάποιον και να πω το πρόβλημά μου. Δεν έχω φίλους και δεν είμαι πολύ κοινωνική και έτσι δεν ξέρω που να πω τον πόνο μου... Οι γονείς μου είναι κάπως πολύ αυστηροί και καταλαβαίνεις... Λοιπόν, είμαι 18 ετών, τελείωσα τις πανελλήνιες πέρυσι και νοικιάζω σπίτι στην Θεσσαλονίκη. Σπουδάζω εκεί. Όταν ήμουν 14 γνώρισα το πιο όμορφο, ρομαντικό, αξιολάτρευτο και ευγενικό αγόρι όλου του κόσμου στο φεισμπουκ. Μετά από ένα χρόνο τα φτιάξαμε. Όλα ήταν υπέροχα. Ήμασταν ενωμένοι, τόσο ευτυχισμένοι αν και είχαμε μεγάλη απόσταση. Αυτός είναι από την Τουρκία. Σε 4 μέρες έρχεται να με ζητήσει από τον πατέρα μου, να με παντρευτεί και να ζήσουμε μαζί στην χώρα του... Όλα καλά μέχρι εδώ. Το πρόβλημα είναι ότι αν οι γονείς μου μάθουν πως εγώ αγαπώ έναν ξένο, μουσουλμάνο που δεν μιλά την γλώσσα μου, προσεύχεται 5 φορές την μέρα και έχει διαφορετικό χρώμα από εμένα θα με σκοτώσουν. Δεν συμπαθούν τους ξένους, είναι ρατσιστές. Φοβάμαι πως δεν θα τον δεχτούν. Θα τον βρίσουν και δεν θα με αφήσουν να είμαι με το άτομο που αγαπώ πιο πολύ στην ζωή μου... Τι να κάνω; Δεν τους έχω πει καν ότι θα έρθει ένας φίλος μου. Σκέφτηκα να τους πω πως θα έρθει ένας φίλος μου και θα τον βοηθήσω να βρει μέρος να μείνει και πως θα τον ξεναγήσω... Αλλά μετά πως θα τους τον πάω για γαμπρό τους; Θα με σφάξουν. Τον αγαπώ θεία. Πεθαίνω για αυτόν. Θα έκανα τα πάντα για να είμαι μαζί του. Τα πάντα. Ξέρω οτι μαζί του θα είμαι ευτυχισμένη, θα ζήσω το παραμύθι που πάντα ονειρευόμουν. Τι να κάνω; Βοήθησέ με, είμαι απελπισμένη... Μην με ξεχάσεις. Φιλιά!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κοριτσάκι μου ονειροπαρμένο, πρέπει να βάλεις κάπου ένα φρένο και να κατέβεις γρήγορα από το ροζ συννεφάκι σου, γιατί δεν τον έχεις πιάσει σωστά τον αμανέ. Καταρχάς, άσχετα με τον σκόπελο των γονιών σου, ας ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα:

Πρώτον, για να αποφασίσεις να παντρευτείς κάποιον, ακόμη και "παπούτσι απ' τον τόπο σου", θα πρέπει να τον έχεις ζήσει σε πραγματικές συνθήκες, στην καθημερινότητα του για κάποιους συνεχόμενους μήνες (τουλάχιστον ένα εξάμηνο, για να μην πω χρόνο), ώστε να είσαι βέβαιη πως δεν θα αντιμετωπίσεις δυσάρεστες εκπλήξεις. Πόσο μάλλον όταν αυτός ο άνθρωπος ζει σε μια άλλη χώρα και θέλει να σε πάρει μαζί του. Αυτό σημαίνει ότι πριν κάνεις το μεγάλο βήμα, θα πρέπει να πραγματοποιήσεις κάποιες δοκιμαστικές επισκέψεις στα μέρη του, να γνωρίσεις το περιβάλλον του και τον τρόπο ζωής του και να διαπιστώσεις ότι όντως θα μπορούσες να προσαρμοστείς  υπ' αυτούς του όρους. Στις ίδιες επισκέψεις βέβαια, θα πρέπει να προετοιμάσεις και κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες εξόδου, σε περίπτωση που κάτι στραβώσει και θέλεις να χωρίσεις.

Δεύτερον, δεν μου κάνεις καθόλου ξεκάθαρο, αν έχεις έστω συναντήσει από κοντά αυτόν τον άντρα ή αν η σχέση σας είναι καθαρά ηλεκτρονικής φύσεως. Αν ισχύει αυτό που υποπτεύομαι, δηλαδή το δεύτερο, μην διανοηθείς καν να τον γνωρίσεις στους γονείς σου, καθώς όταν τον συναντήσεις από κοντά μπορεί  να μην είσαι και τόσο ενθουσιασμένη όσο τώρα. Πολύ περισσότερο που οι γονείς σου είναι αρνητικοί με τους ξένους πάσης φύσεως και πρέπει να είσαι απόλυτα σίγουρη για να προχωρήσεις σ' αυτό το στάδιο.

Τρίτον, αν πράγματι έχεις ζήσει για κάποιους συνεχόμενους μήνες με αυτόν τον άνθρωπο κάτω από την ίδια στέγη και έχεις ήδη γνωρίσει από κοντά τους δικούς του και επιμένεις να παρατήσεις τις σπουδές σου, μαζί με την όποια εξασφάλιση σου προσφέρουν και να ξενιτευτείς σε μια άγνωστη χώρα, η οποία δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με την Ελλάδα, καλό θα ήταν να το φέρεις στους γονείς σου σιγά-σιγά. Γιατί οι πολλές εκπλήξεις μαζεμένες το μόνο που μπορούν να προκαλέσουν είναι πολλές αντιδράσεις μαζεμένες, ακόμη κι αν οι γονείς σου ήταν δεκτικοί άνθρωποι.

Όπως καταλαβαίνεις με όλα αυτά, η συνάντηση με τους γονείς σου και η πρόταση γάμου είναι εκτός συζήτησης και εντελώς άκαιρη, σ' αυτή τη φάση τουλάχιστον. Άρα λοιπόν, σταμάτα να αγχώνεσαι.
Συνάντησε τον άντρα των ονείρων σου και ζήσε λίγες μέρες μαζί του με τη δικαιολογία (προς του γονείς σου) ότι πρόκειται για έναν γνωστό-γνωστού από τη Θεσσαλονίκη που ήρθε για σύντομες διακοπές στην Αθήνα και έχεις αναλάβει να τον ξεναγήσεις και στη συνέχεια, αφού τον ξεπροβοδίσεις με το καλό, βλέπεις τι θα κάνεις, πώς θα νιώθεις και πώς θα το χειριστείς.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν συνεχίσεις να τον θέλεις, θα έρθει πολύ πιο ομαλά στους γονείς σου το να γνωρίζουν έστω τη φιλία σου μ' αυτόν τον άνθρωπο, κάτι που δικαιολογεί και την εξέλιξη της σε ειδύλλιο, παρά να τους έρθουν πολλές κεραμίδες στο κεφάλι ταυτόχρονα.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ