Εμπιστοσύνη | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
7:51
27/9/2012

Εμπιστοσύνη

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Λυδία

Εψαξα το κινητό του και βρήκα συνομιλίες με κάποια φοιτήτρια με την οποια κανόνισε απογευματινό καφέ (που από καιρο δεν τον εχουν πιεί) όταν εγώ θα δουλεύω. 

Καλημέρα, είμαι 32 και ο φίλος μου 35, ειχαμε δεσμό πριν 13 χρόνια και χωρίσαμε με δική μου πρωτοβουλία γιατί έφυγα για σπουδές και ίσως τότε νόμισα οτι δεν με ενδιέφερε αλλο. Δεν διατηρήσαμε καμία επαφή. Βρεθήκαμε εντελώς τυχαία ξανά σε ένα πάρτυ μακρυνών κοινών γνωστών που κανένας μας δεν το περίμενε. Ξαναφούντωσε η παλιά μας αγάπη και ο παλιός μας έρωτας ,πήγαμε διακοπές Σε πολύ λίγες μέρες είπαμε όλες τις λεπτομέρειες για το παρελθόν μας (και οι 2 μας είχαμε χωρίσει πριν 6 μήνες από μακροχρόνιο δεσμό που υποτίθεται θα κατέληγε κάπου αλλά διαλύθηκε). Τώρα πιο ώριμοι θέλουμε να συνεχίσουμε.

Είμαστε τώρα 6 μήνες μαζί, πήγαμε διακοπές, περνάμε πολύ ωραία μαζί, έχουμε κοινα ενδιαφέροντα, χόμπυ, δουλεύουμε και οι δύο και ο καθένας μένει σε δικό του σπίτι, εκείνος συχνά μενει στο δικό μου τρώμε μαζί κλπ, σπανιότερα εγώ μενω στο δικό του γιατί δεν βολεύει λόγω απόστασης της δουλειάς μου και επιπλέον εκείνος συγκατοικεί με τον αδελφό του. Εγώ στην αρχή φοβόμουν μήπως δεν έπρεπε να ξαναρχίσω μία σχέση που είχε τελειώσει, παρόλο που τον ήθελα πολύ. Ο ίδιος δεν είχε κανέναν ενδιασμό σε αυτό το θέμα και μου είπε οτι έχουμε χρόνο να σκεφτούμε πολλά ζευγάρια ξανασμοίγουν μετά από χρόνια και στη δική μας περίπτωση μου λέει εχουν περάσει τόσα χρόνια που ουσιαστικά ζούμε κάτι καινούργιο.
Τον έχω παρουσιάσει στις φίλες μου και στους γονείς μου, εκείνος αντίστοιχα στους φίλους του (μερικοι με με ήξεραν από παλια) πήγαμε σε γάμο φίλου του , σε γιορτές φίλων ,τραπέζι μου έκαναν οι γονείς του (με ήξεραν από παλιά ) και ήταν πολύ θερμοί μαζί μου. Ο ίδιος βιάζεται να προχωρήσουμε γρήγορα ακόμη και σε γάμο το αργοτερο σε 1 χρόνο. Ολοι οι  κοινοί γνωστοί χάρηκαν με την επανασύνδεση κυρίως οι δικές του παρέες και από τα λεγόμενα κατάλαβα ότι με σκεφτόταν και με σύγκρινε με τις επόμενες. Νοιώθω πολύ ωραία μαζί του βλέπω ότι ξέρει τι θέλει, πατάει γερά στα πόδια του και γενικά μου αρέσει πολύ. Στα γράφω αυτά για να καταλάβεις τι γίνεται.
Αυτή την εβδομάδα έχω δουλειά και το απόγευμα έτσι θα βρεθούμε λιγότερο (βρισκόμαστε καθημερινά γιατι σχεδόν συζούμε). Κατι μου φάνηκε περίεργο στις ερωτήσεις που μου  έκανε για την απογευματινή δουλειά (λίγο πιεστικός για το τι ώρα θα σχολάσω αν θα βρεθούμε κλπ) και  δυστυχώς μπήκα στον πειρασμό έψαξα το κινητό του και βρήκα συνομιλίες με κάποια φοιτήτρια που δεν φάνηκε να είναι ιδιαιτερα πολύ γνωστοί (ο ιδιος δεν έχει σχέση  με φοιτητική κοινότητα) με την οποια κανόνισε απογευματινό καφέ (που από καιρο δεν τον εχουν πιεί) όταν εγώ θα δουλεύω.
Εχουμε πει ότι αν καποιος θέλει να βγει να το λέει στον άλλο. Αυτο με ενόχλησε πολύ που δεν τηρήθηκε και σκέφτομαι  να ζητήσω το λόγο, αλλά παλι δεν μου αρέσει αυτή η διαδικασία , ουτε θέλω να μου κρυβει τις εξόδους του, βέβαια δεν ξέρω αν θα μπορουσε να μου πει παω για καφε με καποια. Ενας καφες δεν ειναι τίποτα αλλά μου τον έκρυψε. Δεν ξέρω αν έχει σημασία ο περίγυρος και των 2 πλευρων βλέπει με πολυ ενθουσιασμο την σχέση αυτη. Ειναι δε πολύ καλό παιδι  η μάλλον χρυσό παιδί, αλλά ενοχλήθηκα πολύ. Θέλω τη συμβουλή σου. Σε κούρασα. Ευχαριστώ.
 
 
Λυδία μου, δεν με κούρασες καθόλου. Καταλαβαίνω την αναστάτωση σου και τη βρίσκω απόλυτα δικαιολογημένη, γιατί πράγματι ο αγαπημένος σου έχει κάνει χοντρό φάουλ και για να μπορέσετε να συνεχίσετε σύμφωνα με τα σχέδια σας θα πρέπει οπωσδήποτε η κατάσταση να ξεκαθαρίσει. 
Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να του ζητήσεις εξηγήσεις για τη συγκεκριμένη συνάντηση, εκθέτοντας του την κατάσταση ως έχει ακριβώς. Δηλαδή θα του πεις λυπάσαι που τα πράγματα πήραν αυτή την τροπή, αλλά η επιμονή του με το πρόγραμμα σου αυτή την εβδομάδα σε έβαλε σε υποψίες και έτσι βρήκες στο κινητό του τα μηνύματα αυτά που μόνο αθώα δεν φαίνονται και θέλεις να μάθεις τι ακριβώς συμβαίνει.
Όπως κι αν αντιδράσει εκείνος, με θυμό ή με μεταμέλεια, να θυμάσαι ότι εκείνος σε οδήγησε στη δυσάρεστη θέση να ψάξεις το κινητό του και ότι αν τα πράγματα ήταν όσο αθώα θα ήθελε εκείνος να πιστεύεις, τότε δεν θα είχε κανένα λόγο να σου αποκρύψει αυτή τη συνάντηση. Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται, όπως λέει κι η παροιμία.
Μπορεί να πρόκειται πράγματι για χρυσό παιδί γενικότερα, αλλά αν είναι να παίζει το ματάκι του ειδικότερα και μάλιστα στο πρώτο εξάμηνο της σχέσης σας, τότε τι να περιμένεις μετά τον γάμο; Δώσε του λοιπόν ένα γερό μάθημα, για να καταλάβει ότι δεν τρως κουτόχορτο κι αν καταφέρει να σε πείσει 100% για την αθωότητα του, ζητήσει συγνώμη για την κρίση εμπιστοσύνης που προκάλεσε και σου ορκιστεί ότι δεν θα επαναληφθεί κάτι τέτοιο, τότε μπορείς να σκεφτείς την πιθανότητα να τον συγχωρήσεις.
Αν πάλι δεν καταφέρει να σε πείσει και δεν μπορεί να σου υποσχεθεί απόλυτη διαφάνεια στις κινήσεις του από εδώ και στο εξής, τότε δεν έχεις κανένα λόγο να παραμένεις μαζί του, γιατί είναι βέβαιο ότι θα κάνει ξανά τα ίδια και χειρότερα και τότε μόνο τον εαυτό σου θα έχεις να κατηγορήσεις. 
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ