Ελλειψη αυτοπεποιθησης | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
14:33
8/10/2013

Ελλειψη αυτοπεποιθησης

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Θανος

Mου ανακοίνωσε ότι είναι μαζί με άλλον, όσο καιρό υπηρετούσα την στρατιωτική μου θητεία. Η αλήθεια είναι ότι η ψυχολογία μου έφτασε στο ναδίρ...

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Πριν από τρία χρόνια χώρισα με την κοπέλα μου, όταν ουσιαστικά μου ανακοίνωσε ότι είναι μαζί με κάποιο άλλο αγόρι, όσο καιρό υπηρετούσα την στρατιωτική μου θητεία. Η αλήθεια είναι ότι η ψυχολογία μου έφτασε στο ναδίρ, ο κόσμος μου γκρεμίστηκε,γιατί άλλωστε ήμασταν μαζί 7,5 χρόνια,την έβλεπα σοβαρά και δεν περίμενα με τίποτα κάτι τέτοιο από αυτή. Όμως με τη βοήθεια των φίλων μου και αναλογιζόμενος και τα δικά μου λάθη, έπαψα να τη σκέφτομαι και την απομυθοποίησα. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ με ελκύουν για γνωριμία και φλερτ άλλες γυναίκες, λόγω του γεγονότος ότι με εγκατέλειψε η πρώην μου για άλλον,νιώθω πολύ μεγάλη έλλειψη αυτοπεποίθησης και πριν κάνω το βήμα έχω το φόβο ότι μπορεί να συμβεί και στο μέλλον κάτι ανάλογο. Επίσης φοβάμαι μήπως φανεί σε άλλη γυναίκα πόσο πληγώθηκα και το θεωρήσει αυτό ως αδυναμία ή ότι είμαι κολλημένος με την πρώην μου, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν συμβαίνει. Ο τρόπος που χωρίσαμε μου έριξε την αυτοπεποίθηση. Πως τα βλέπεις όσα σου είπα και με ποιον τρόπο πιστεύεις ότι μπορώ να αποκτήσω αυτοπεποίθηση ξανά; Πιστεύεις ότι πολλές γυναίκες θα εκλάμβαναν ό,τι νιώθω ως αδυναμία που δεν πρέπει να δείχνει ένας άνδρας; Η αλήθεια είναι ότι με τίποτα δεν θα ήθελα να υποκριθώ τον κουλ, τον αδιάφορο ή ότι δεν μου συνέβη τίποτα στο παρελθόν και να λέω ψέμματα σε μελλοντική μου σύντροφο. Να σε ενημερώσω πως είμαι 29 χρονών. Συγνώμη αν σε κούρασα. Ευχαριστώ.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Θάνο μου, κάνοντας τους υπολογισμούς εύκολα μπορώ να συμπεράνω ότι αυτή υπήρξε η πρώτη σου μεγάλη και σοβαρή σχέση, αφού πρέπει να ήσουν στα 18 σου όταν τα φτιάξατε και εκ των πραγμάτων αποκλείεται να είχες ανάλογες εμπειρίες προηγουμένως. Συνεπώς είναι λογικό να είχες πληγωθεί πολύ και να σου έχει δημιουργηθεί ενός είδους φοβίας προς την οικειότητα και ένα έλλειμμα εμπιστοσύνης προς το άλλο φύλο.

Όμως, όσο αφήνεις αυτά τα αρνητικά συναισθήματα από το παρελθόν να καθοδηγούν την συμπεριφορά σου στο παρόν, τόσο συνεχίζεις να πληγώνεις ο ίδιος πλέον τον εαυτό σου και δεν του επιτρέπεις να θεραπευτεί.

Ο μοναδικός τρόπος γι' αυτό είναι να σκεφτείς απλώς ότι μπορεί να πόνεσες, αλλά τελικά δεν έπαθες και τίποτα. Αντίθετα, αυτή η εμπειρία σε έκανε πιο δυνατό και σε βοήθησε να καταλάβεις μερικά πράγματα για τον εαυτό σου και τις σχέσεις. Επιπλέον, το γεγονός ότι είχες πληγωθεί σε βοηθάει να είσαι πιο ευαίσθητος ως προς τα συναισθήματα της μελλοντικής συντρόφου σου, αφού είσαι σε θέση να την καταλάβεις καλύτερα και να δείξεις περισσότερο σεβασμό και για τους δικούς της φόβους και ανασφάλειες. Γιατί βέβαια, δεν υπάρχει ενήλικος άνθρωπος -άντρας ή γυναίκα- που να μην έχει φάει τα μούτρα του στην αρένα των σχέσεων, λιγότερο ή περισσότερο.

Επίσης, πρέπει να κατανοήσεις ότι ένας εφηβικός έρωτας όπως εκείνος, σπανίως έχει διαφορετική κατάληξη από τον χωρισμό, καθώς συνήθως κάποιο (ή και τα δύο) από τα μέλη του ωριμάζει και επανατοποθετεί τον εαυτό του διαφορετικά, με αποτέλεσμα η σχέση να μην είναι πια ικανοποιητική για κανέναν από τους δύο. Κι αυτό δεν είναι κάτι που μπορείς να αποτρέψεις ή να κατηγορήσεις τον άλλον. Είναι απλά η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων.

Όμως, όπως εσύ μεγαλώνεις και είσαι περισσότερο κατασταλαγμένος ως προς αυτά που θέλεις, το ίδιο συμβαίνει και με τις γυναίκες που σε περιτριγυρίζουν, άρα τέτοιες εκπλήξεις είναι περισσότερο σπάνιες.

Φυσικά, κανένας δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι η επόμενη σχέση σου θα έχει την ιδανική κατάληξη για σένα, αλλά δεν θα το μάθεις ποτέ αν δεν δοκιμάσεις. Γιατί, όπως θα έχεις ακούσει ήδη, δεν έχεις σημασία αν πέφτεις, σημασία έχει να σηκώνεσαι και να συνεχίζεις την πορεία σου.

Όσο για το να είσαι ειλικρινής προς την σύντροφο σου δείχνοντας ότι έχεις υπάρξει "αδύναμος" κι ότι έχεις πληγωθεί από κάποια σχέση, μάλλον υπέρ σου είναι, παρά εναντίον σου. Αρκεί να μην το κάνεις καραμέλα και να μην αρχίσεις κατηγορείς τη νυν για τα λάθη της πρώην.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ