Ελεύθερες σχέσεις και τίποτα παραπάνω; | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
8:48
23/2/2013

Ελεύθερες σχέσεις και τίποτα παραπάνω;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Σοφία

Υπάρχει πιθανότητα να γίνει ποτέ κάτι παραπάνω από ένα απλό σεξ ; Ή το παίρνουμε απόφαση και απλώς ζούμε τη στιγμή;

Η νέα μόδα των ελεύθερων σχέσεων είναι γεγονός! Το ερώτημά μου είναι το εξής: Υπάρχει πιθανότητα να γίνει ποτέ κάτι παραπάνω από ένα απλό σεξ ; Ή το παίρνουμε απόφαση και απλώς ζούμε τη στιγμή; Χθες βρέθηκα με ένα παιδί και περάσαμε υπέροχα. Είναι φαντάρος και όταν απολυθεί θα φύγει στο εξωτερικό για δουλειά. Όταν τον γνώρισα σπούδαζε ήδη εκεί. Δεν ξέρω αν φταίει αυτό. Ότι δηλαδή κάποια στιγμή θα φύγει. Πιστεύω πως απλώς δε θέλει. Τέλος, όσον αφορά εμένα πιστεύω ότι αν με κυνηγούσε και τον είχα δεδομένο, δε θα τον ήθελα τόσο. Ευχαριστώ!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Σοφία μου, οι ελεύθερες σχέσεις δεν είναι καθόλου νέα μόδα. Απλά, πρώτον βρίσκεσαι σε μια ηλικιακή φάση κατά την οποία οι άντρες που συναντάς είναι αρκετά πιθανόν να έχουν διάφορες εκκρεμότητες, οπότε είναι επόμενο να μην επιδιώκουν σοβαρές δεσμεύσεις.

Για παράδειγμα ο φαντάρος σου, ο οποίος είναι λογικό να μην θέλει κάτι περισσότερο αφού πρόκειται να φύγει σε λίγους μήνες και αν δημιουργούσε σοβαρή σχέση, θα είχε να αντιμετωπίσει όλες τις δυσκολίες που δημιουργεί η απόσταση. Δηλαδή, πράγματι εκείνος δεν θέλει αλλά δεν χρειάζεται να το παίρνεις προσωπικά.

Δεύτερον, το γεγονός ότι σου αρέσουν οι άντρες που σου το παίζουν δύσκολοι και που ουσιαστικά σού δείχνουν ότι δεν είναι διαθέσιμοι, δεν βοηθάει καθόλου. Αξίζει λοιπόν να σκεφτείς για ποιο λόγο έχεις αυτή την προτίμηση και ίσως να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου. Μπορεί ας πούμε να φοβάσαι η ίδια τη δέσμευση, ή να αναβιώνεις μ' αυτόν τον τρόπο την απόμακρη ή ψυχρή σχέση που είχες με τον πατέρα σου ως παιδί, επειδή μια τέτοια κατάσταση σου φαίνεται πιο προβλέψιμη και πιο ασφαλής.

Σε κάθε περίπτωση, όποιος κι αν είναι ο βαθύτερος λόγος της προτίμησης σου, για να μπορέσεις να δημιουργήσεις μια σταθερή, αποκλειστική και αφοσιωμένη σχέση θα πρέπει πριν απ' οτιδήποτε άλλο να  στοχεύεις στους σωστούς υποψήφιους, οι οποίοι να έχουν επίσης τουλάχιστον την πρόθεση να δεσμευτούν. Αν βέβαια συνεχίσεις να βάζεις λάθος στόχους και να κυνηγάς εκείνους που δεν επιθυμούν να δεσμευτούν, είναι παράλογο να περιμένεις ότι θα καταλήξεις με κάτι παραπάνω από απλό σεξ.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ