Εγκυμοσύνη ή χωρισμός? | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
19:01
18/4/2011

Εγκυμοσύνη ή χωρισμός?

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Λίνα

Το αγόρι μου με πιέζει να κάνω έκτρωση. Με κατηγόρησε ότι δεν πήρα αντισυλληπτικά κι έμεινα έγκυος. Να σημειώσω εδώ ότι εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού (μου) στα πόδια, υπήρχε ο κίνδυνος θρόμβωσης κι έτσι οι γιατροί μου έχουν απαγορεύσει να πάρω στη ζωή μου αντισυλληπτικά. Το αγόρι μου το γνώριζε αυτό...

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεία Λουκία Καλησπέρα. Συγχαρητήρια για τη στήλη σου. Την διαβάζω ανελλιπώς και πολλές φορές έχω βρει απαντήσεις σε διάφορα ζητήματα. Όμως τώρα θέλω τη βοήθειά σου. Είμαι 23 χρονών σπουδάζω στην Ιατρική κι έχω δεσμό μ' ένα υπέροχο αγόρι. Είναι και αυτός 23 και σπουδάζει στο Πολυτεχνείο. Είμαστε μαζί 6 χρόνια, από το σχολείο. Είμαστε πολύ ερωτευμένοι. Στο πρόσωπό του έχω βρει έναν άνθρωπο έτοιμο να κάνει τα πάντα για μένα. Τουλάχιστον έτσι πίστευα. Όμως πριν ένα μήνα έμεινα έγκυος και από τότε η στάση του απέναντί μου έχει αλλάξει. Με κατηγορεί ότι δεν πρόσεχα και απαιτεί να κάνω έκτρωση! Εγώ όμως δε θέλω να το ρίξω.

Έχασα τη μητέρα σε τροχαίο όταν ήμουν μόλις 3 ετών μωρό! Εκείνη ήταν 27 χρονών, αρχιτέκτονας μηχανικός. Εγώ στο τροχαίο αυτό τραυματίστηκα σοβαρά στα πόδια. Έκανα 4 χειρουργικές επεμβάσεις και τελικά κουτσαίνω λίγο από το δεξιό πόδι. Ο πατέρας μου, γιατρός στο επάγγελμα, αγωνίστηκε πολύ να μη χάσω το δεξί μου πόδι και μετά από πέντε χρόνια παντρεύτηκε μία υπέροχη συνάδελφό του, γυναικολόγο, που μου έχει σταθεί σαν αληθινή μάνα! Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου και τον πατέρα μου ότι το πρώτο μου παιδί θα πάρει το όνομα της αδικοχαμένης μανούλας μου. Δε θέλω να θανατώσω αυτό το μωρό, γιατί βίωσα μία φορά το θάνατο της μητέρας μου και δε θέλω να οδηγηθεί στο θάνατο άλλη μία ζωή! Είναι παράλογο αυτό Θεία Λουκία;

Το αγόρι μου δεν το σέβεται αυτό και με πιέζει να κάνω έκτρωση. Με κατηγόρησε ότι δεν πήρα αντισυλληπτικά κι έμεινα έγκυος. Να σημειώσω εδώ ότι εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού στα πόδια, κυρίως στο δεξί, υπήρχε ο κίνδυνος θρόμβωσης κι έτσι οι γιατροί μου έχουν απαγορεύσει να πάρω στη ζωή μου αντισυλληπτικά. Το αγόρι μου το γνώριζε αυτό. Τι να κάνω θεία Λουκία; Η μητέρα, έτσι αποκαλώ τη δεύτερη σύζυγο του πατέρα μου, την οποία λατρεύω και με λατρεύει και η οποία είναι η γυναικολόγος που εμπιστεύομαι συμμερίζεται απόλυτα την άποψή μου.

Δεν έχω πει τίποτα στον πατέρα μου για να μην τον στενοχωρήσω. Είμαι σε απόγνωση θεία Λουκία. Τι να κάνω; Δε θέλω να ρίξω το μωρό, όμως το αγόρι μου είναι ανένδοτος. Η μητέρα μου προσπαθεί να με ηρεμήσει, προσφέρεται να του μιλήσει, τον γνωρίζουν οι γονείς μου, μόνο αν το θέλω εγώ. Γιατί θεία Λουκία είναι ανένδοτος; Δεν νιώθει, λέει, έτοιμος για πατέρας, είναι μικρός, δεν έχει πάει φαντάρος κι άλλα τέτοια. Όμως γιατί δε συμμερίζεται την ανάγκη μου να κρατήσω αυτό το μωρό; Γιατί δεν θεωρεί το μωρό αυτό ευλογία και τύχη; Μ' έχει πληγώσει πολύ η στάση του. Έχω σκεφτεί να τον χωρίσω, αλλά η μητέρα μου λέει όχι. Σίγουρα θα βρούμε λύση, μου λέει, αρκεί να την αφήσω να του μιλήσει και να το πω και στον πατέρα μου. Όμως δε θέλω να τον πληγώσω τον πατέρα μου. Έχει περάσει τόσα με τον άδικο χαμό της μητέρας μου και με το σοβαρό τραυματισμό μου. Σε παρακαλώ βοήθησέ με! Είμαι σε απόγνωση. Σ' ευχαριστώ πολύ και ζητάω συγνώμη για το τόσο κουραστικό μήνυμα.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Σ' αυτή την ιστορία υπάρχουν δύο πιεστικά ερωτήματα που λειτουργούν μαζί, αλλά και ανεξάρτητα μεταξύ τους και πρέπει να εξετάσεις και τα δύο πολύ καλά πριν πάρεις οποιεσδήποτε οριστικές αποφάσεις, οι οποίες σίγουρα θα επηρεάσουν το μέλλον σου. Έτσι, από τη μια πρέπει ν' αποφασίσεις αν θα κρατήσεις αυτό το παιδί κι από την άλλη αν θα κρατήσεις αυτόν τον άντρα, άσχετα από το αν κρατήσεις το παιδί ή όχι, γιατί είναι βέβαιο ότι όποια απόφαση κι αν πάρεις η σχέση σας δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια.

Το αγόρι σου αυτή τη στιγμή φέρεται πολύ εγωιστικά και κρατάει μια πολύ σκληρή και άδικη στάση απέναντι σου, αφού δεν έμεινες έγκυος από μόνη σου, ούτε από επιλογή κι εκείνος θα έπρεπε να προσέχει εξίσου με σένα, αφού εκείνος είναι που δεν μπορεί να δεχτεί τις επιπτώσεις αυτής της εγκυμοσύνης. Επίσης, παρότι είναι σίγουρο ότι γνώριζε τις απόψεις σου γι' αυτό το θέμα, όπως και το γεγονός ότι δεν μπορούσες να πάρεις αντισυλληπτικά, δεν φρόντισε να φοράει προφυλακτικό ή έστω συγκρατηθεί την ώρα που έπρεπε κι από πάνω σου ζητάει και τα ρέστα, όπως θα έκανε οποιοσδήποτε αδαής άνθρωπος που δεν γνωρίζει πώς γεννιούνται τα παιδιά. Όλο αυτό, μαζί με την επιμονή του να κάνεις έκτρωση δείχνουν έναν άνθρωπο ουσιαστικά ανεύθυνο, ο οποίος αντιδρά κυριευμένος από πανικό, ξεχνώντας ό,τι σας ενώνει και αγνοώντας πλήρως τα δικά σου συναισθήματα.

Μπορεί να τον βλέπεις ακόμα ρομαντικά και να δέχεσαι ότι τις δικαιολογίες του ότι δεν είναι  έτοιμος να γίνει πατέρας (κάτι κατανοητό ως έναν βαθμό), αλλά πρέπει να ξέρεις ότι συνολική στάση του δεν είναι κάτι συμπτωματικό, αλλά δείγμα του χαρακτήρα του και θα συνοδεύει τις αντιδράσεις του σε κάθε περίπτωση που υπάρχει σοβαρή ρήξη μεταξύ σας, αν υποθέσουμε ότι μένετε μαζί.

Με λίγα λόγια είναι αμφίβολο κατά πόσο μπορείς να εξακολουθήσεις να τον εμπιστεύεσαι και κατά πόσο μπορείς να στηριχτείς επάνω του και οι συγκεκριμένες αμφιβολίες θα ρίξουν μια ανεξίτηλη σκιά στη σχέση σας. Κρατώντας αυτό το συμπέρασμα στο μυαλό μας, περνάμε στο άλλο ερώτημα, για το κατά πόσο πρέπει να συνεχίσεις αυτή την εγκυμοσύνη ή όχι, που είναι και το πιο απλό, αφού στην ουσία πρόκειται για καθαρά πρακτικό ερώτημα και συνοψίζεται στο κατά πόσο μπορείς να ανταπεξέλθεις μόνη σου στο μεγάλωμα ενός παιδιού.

Σίγουρα αυτή η προοπτική ακούγεται τρομακτική στο πρώτο άκουσμα, αλλά αν θεωρείς ότι θα έχεις αρκετή ηθική, οικονομική και πρακτική στήριξη από την οικογένεια σου, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να διακόψεις την εγκυμοσύνη σου. Βέβαια, η γέννηση του παιδιού θα αναστατώσει λίγο το πρόγραμμα των σπουδών σου, αλλά με την κατάλληλη οργάνωση όλα θα ξεπεραστούν κι η ηθική ανταμοιβή που θα λάβεις σε βάθος χρόνου από το μεγάλωμα του παιδιού θα εκμηδενίσει τις όποιες αρχικές αρνητικές επιπτώσεις. Με το πιο αισιόδοξο σενάριο, αυτή η απόφαση μπορεί να έχει απροσδόκητες επιπτώσεις στην συμπεριφορά του αγοριού σου που μπορεί να μετανιώσει για την παρούσα στάση του και να επανέλθει κοντά σου, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του.

Αν όμως από την άλλη, κινδυνεύεις να βρεθείς ολομόναχη μπροστά στην περιπέτεια της μητρότητας, τότε η έκτρωση ίσως να είναι η πιο λογική διέξοδος, όσο κι αν σε πονάει κάτι τέτοιο. Σε αυτή την περίπτωση πάλι, η θυσία θα είναι τόσο μεγάλη για σένα που θ' ανοίξει ένα τεράστιο χάσμα στη σχέση σου με τον πατέρα του παιδιού, το οποίο θα είναι πολύ δύσκολο να γεφυρωθεί, όσο κι αν τον αγαπάς.

Απ' ότι καταλαβαίνεις λοιπόν, πρέπει πρώτα ν' αποφασίσεις αν θα κρατήσεις το παιδί ή όχι και στη συνέχεια να αποφασίσεις αν θα διατηρήσεις τη σχέση σου με το αγόρι σου, με την προϋπόθεση ο ίδιος ν' αναλάβει οικειοθελώς τις ευθύνες του για την κατάσταση και δείξει την ανάλογη μεταμέλεια. Βέβαια, εκείνος μπορεί ν' αποφασίσει να διακόψει πρώτος τη σχέση σας σε περίπτωση που κρατήσεις το παιδί, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να σε προβληματίσει, αφού εσύ θα ξέρεις ότι έχεις πάρει την σωστή απόφαση για σένα.

Κάνε λοιπόν αυτό που μπορείς καλύτερο σύμφωνα με τις πεποιθήσεις σου και τα μέσα που διαθέτεις κι άσε το αγόρι σου να προσαρμοστεί αναλόγως και να αποδείξει με τη στάση του αν είναι αντάξιος της εκτίμησης που του έχεις.

Άλλωστε, απ' ό,τι καταλαβαίνω οι γονείς σου φαίνονται αρκετά ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι και κατά πάσα πιθανότητα θα σταθούν στο πλευρό σου ό,τι κι αν αποφασίσεις. Οπωσδήποτε όμως δεν πρέπει να κρατάς έξω απ' την υπόθεση τον πατέρα σου. Γιατί μπορεί μεν να στεναχωρηθεί με τις εξελίξεις, αλλά αργά ή γρήγορα θα μάθει την αλήθεια κι όσο περισσότερο τον έχεις αφήσει στην άγνοια του τόσο περισσότερο θα πικραθεί που δεν του εμπιστεύτηκες το πρόβλημα σου εγκαίρως.

Βρίσκεσαι σε μια μοιραία καμπή, αλλά όπως πάντα σ' αυτές τις καταστάσεις, αν ακολουθήσεις την καρδιά σου, αφήσεις την αλήθεια να λάμψει και επιτρέψεις σε όσους σ' αγαπούν να σε στηρίξουν όπως μπορούν, είναι σίγουρο ότι θα έχεις κάνει το καλύτερο για σένα και για όλους. Χρειάζεται κουράγιο, αλλά όπως φαίνεται από την προσωπική σου ιστορία, είσαι εκπαιδευμένη στα δύσκολα και θα τα βγάλεις πέρα μια χαρά.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ