Δεν τον βλέπω πια ερωτικά | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
14:30
23/1/2014

Δεν τον βλέπω πια ερωτικά

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Νάντια

Ξαπλώνω μαζί του όταν μου λέει πως θέλει, αλλιώς αν δεν μου πει εκεινος εγώ δεν τον πλησιάζω. Εχω κάνει προσπάθειες να ξαναβρω το ενδιαφέρον μου, όμως δεν αλλάζει κάτι.

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεία Λουκία καλησπέρα.  Σου είχα ξαναγράψει παλαιότερα, προφανώς όμως δεν έλαβες το μήνυμά μου και έτσι σου ξαναγράφω. Είμαι 34 χρονών και εδώ και 10 χρόνια έχω μια σχέση μ έναν άνδρα 2 χρονια μεγαλύτερο. Η σχέση μας είναι αρμονική, είμαστε και οι 2 επιτυχημένοι, οικονομικά άνετοι, με φίλους και οικογένειες που μας αγαπούν πολύ, έχουμε κοινά ενδιαφέροντα, ταξιδεύουμε πολύ, γενικά η ζωή μας είναι πολύ όμορφη. Εδώ και 2 χρόνια όμως (ίσως και περισσότερο) δεν βλέπω καθόλου ερωτικά τον σύντροφό μου, περισσότερο σαν φίλο ή συγκάτοικο. Όταν πρέπει να κοιμηθώ μαζί του, το κάνω λίγο διεκπεραιωτικά και όχι γιατί τον επιθυμώ σαν άνδρα. Εχω κάνει προσπάθειες να ξαναβρω το ενδιαφέρον μου, όμως δεν αλλάζει κάτι. Ξαπλώνω μαζί του όταν μου λέει πως θέλει, αλλιώς αν δεν μου πει εκεινος εγώ δεν τον πλησιάζω. Προτιμώ να δούμε μια ταινία ή να κοιμηθώ στην αγκαλιά του. Τον αγαπώ πάρα πολύ, είναι ο άνθρωπός μου όμως δεν τον βλέπω ερωτικά πια. Νιωθω φοβερές ενοχές και τύψεις γιατι όσο και να προσπαθήσω να τον δω όχι σαν αδερφο μου ή καλύτερο φίλο αλλά σαν άνδρα που επιθυμώ, δεν μπορώ, και κατηγορω τον εαυτο μου που πολλές φορές σκέφτομαι πως θα ήθελα να ερωτευτώ πάλι. Η σκέψη του χωρισμού με τρομοκρατεί όσο τιποτε άλλο, όμως μήπως είναι αυτό το σωστό; Πρέπει να χωρίσω;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Νάντια μου στα θέματα της καρδιάς δεν υπάρχουν "πρέπει", δεν χωράνε ενοχές, ούτε είναι εφικτό να εκβιάσεις τα συναισθήματα σου. Απλά νιώθεις αυτό που νιώθεις για κάποιους λόγους και για να πάρεις τις σωστές αποφάσεις σχετικά με την πορεία της σχέσης σου θα πρέπει να κατανοήσεις σε βάθος αυτά τα συναισθήματα και να εντοπίσεις αυτούς τους λόγους, ώστε να διαπιστώσεις αν μπορούν να ανατραπούν και να ζυγίσεις τα πράγματα με ψυχραιμία και σύνεση.

Πριν από αυτή την όποια διαπίστωση, κάθε απόφαση είναι υπερβολικά πρόωρη. Στο κάτω-κάτω, δεν έχεις καμιά πρεμούρα, αφού ένας χωρισμός μπορεί να προκύψει ανά πάσα στιγμή, αντίθετα από μια ικανοποιητική σχέση την οποία δεν είναι σοφό να πετάξεις στα σκουπίδια από παρόρμηση.

Στην περίπτωση σου, αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι βασικά αυτό που στερείσαι από τη σχέση σου είναι το πάθος. Όμως, το πάθος μπορεί να έχει υποχωρήσει για πολλούς λόγους: από ανία, από λάθος προσδοκίες, από επανειλημμένες τριβές που δεν έχουν εκτονωθεί, ή ακόμη κι από έλλειψη κινήτρων.

Φυσικά, δεν μπορώ να ξέρω τι έχει προηγηθεί μεταξύ σας κάτω από την επιφάνεια της ειδυλλιακής συμβίωσης που μου περιγράφεις και γιατί άρχισες να νιώθεις έτσι στα οκτώ κι όχι στα έξι ή στα εννιά χρόνια της σχέσης σου. Εσύ όμως ξέρεις τι συνέβη τότε και από εκεί μπορείς να πιάσεις το νήμα των συναισθημάτων σου για να μπορέσεις να ξετυλίξεις σιγά-σιγά το κουβάρι που έχει δημιουργηθεί μέσα σου.

Πάντως, από μια πρόχειρη εκτίμηση που μπορώ να κάνω, αυτό που βλέπω είναι ότι μου μιλάς για μια σχέση παγωμένη στον χρόνο που δεν εξελίσσεται ανάλογα με τις ανάγκες σας. Για παράδειγμα, παρότι είσαστε στην κατάλληλη ηλικία και βρίσκεστε σε καλή κοινωνικο-οικονομική κατάσταση, δεν αναφέρεις καν το ενδεχόμενο να δημιουργήσετε δική σας οικογένεια, κάτι που θα άλλαζε δραματικά αυτή την παγιωμένη ισορροπία μεταξύ σας, θα έβαζε νέους στόχους και θα δημιουργούσε σοβαρά κίνητρα για τη συνέχιση της σχέσης σας.

Χωρίς να θέλω να σου βάλω φιτιλιές, οφείλω να πω ότι αυτή η συγκεκριμένη παράλειψη από την πλευρά σου, μου δημιουργεί υποψίες για συγκαλυμμένες τριβές στο κατά τα άλλα άψογο ταίριασμα σας...

Τώρα, για να διακρίνεις πιο εύκολα το κατά πόσο πραγματικά θέλεις να δουλέψεις σοβαρά για την αναζωογόνηση της σχέσης σου, ή αν σου έχει τελειώσει οριστικά και δεν είναι απλά ότι τρώγεσαι με τα ρούχα σου, αρκεί να απαντήσεις με ειλικρίνεια σε μερικά απλά ερωτήματα.

Πρώτον, αν είχες ένα μαγικό ραβδί και μπορούσες με μια κίνηση να χωρίσεις χωρίς ν' ανοίξει ρουθούνι, θα την έκανες; Ή, αν σου έλεγε εκείνος ξαφνικά να χωρίσετε, θα ένιωθες κατά βάθος ανακούφιση; Αν η απάντηση είναι θετική, τότε μάλλον το μόνο που σε κρατάει κοντά του είναι ότι δεν θέλεις να πάρεις την πρωτοβουλία του χωρισμού και να γίνεις η "κακιά".

Δεύτερον, αν τον έβλεπες με μια άλλη γυναίκα, θα ζήλευες και θα τον διεκδικούσες, ή απλά θα ένιωθες οργή γιατί δεν πρόλαβες να το παρατήσεις εγκαίρως, όπως θα του άξιζε; Φυσικά, αν θα ένιωθες μόνο οργή, ή χειρότερα, αδιαφορία τότε δεν χρειάζεται να το τρενάρεις άλλο, αφού ήδη ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

Τρίτον -και φαρμακερό- μπορείς να οραματιστείς ένα ευτυχισμένο μακρινό μέλλον στο πλευρό αυτού του άντρα; Αν όχι και πάλι ξέρεις ποια είναι η σωστή απάντηση... Αν όμως η απάντηση σου είναι ναι, τότε αξίζει να σκεφτείς πώς ακριβώς ονειρεύεσαι αυτό το μακρινό μέλλον και να στρωθείς στη δουλειά για να μαζέψεις και να συνθέσεις τα κομμάτια που λείπουν από το παζλ της ευτυχίας σου.

Βλέπεις, η έλλειψη πάθους είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου που κρύβεται κάτω από την επιφάνεια των συναισθημάτων σου κι εκεί είναι που πρέπει να ψάξεις.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ