Δε λεει να δεχτεί ότι θέλω να χωρίσουμε! | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
6:52
31/5/2013

Δε λεει να δεχτεί ότι θέλω να χωρίσουμε!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Helena

Τρέμω μήπως ακόμη κι αν χωρίσω, παραμείνει έτσι η ψυχολογία μου, μηπως δεν μου φταιει αυτος τελικα!

Θεία Λουκία προσπαθώ εδώ και πολύ καιρό να χωρίσω με το αγόρι μου, αλλά είναι τόσο δύσκολο! Χρησιμοποιεί κάθε μέσο που έχει, θυμό, ενοχές, κλάματα, απειλές, τα πάντα για να με πείσει να μείνω. Και μέχρι τώρα τα καταφέρνει γιατί είμαστε χρόνια μαζί και εκείνη την ώρα πάντα το μετανιώνω. Μέσα μου όμως νοιώθω ότι αυτό ειναι το σωστό για μένα. Δεν νοιώθω ερωτευμένη, με έχει προσβάλλει άπειρες φορές και έχει χρησιμοποιήσει ψυχολογική και σωματική βία (κατά κάποιο τρόπο-σπρώξιματα κτλ.) πάνω στα νεύρα. Το σεξ δεν ήταν ποτε κάτι το φοβερό και ειδικα από τοτε που αποφάσισα ότι δεν παει άλλο έχω χάσει κάθε διαθεση. Πες μου σε παρακαλώ, τι στο καλό δεν πάει καλά με μένα κ μένω μαζί του; Ποιος πιστευεις είναι ο καλύτερος τρόπος να χωρίσω αυτόν τον άνθρωπο, που τον νοιάζομαι πολύ και έχουμε περάσει τόσα πολλά μαζι; Θέλω να είναι οριστικό, δεν αντέχω άλλο αυτή τη κατάσταση, άλλα φοβάμαι ότι για άλλη μια φορά θα το μετανιώσω! Ελπίζω να μου απαντήσεις, έχω χάσει την ζωντάνια μου και τον εαυτό μου σε αυτή τη σχέση! Τρέμω μήπως ακόμη κι αν χωρίσω, παραμείνει έτσι η ψυχολογία μου, μηπως δεν μου φταιει αυτος τελικα! Σ ευχαριστώ πολύ όπως και να χει!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Έλενα μου, σαφέστατα το λάθος είναι δικό σου κι όχι δικό του. Ο χωρισμός δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Απλά λες "χωρίσαμε" και τέρμα. Όταν πνίγεσαι και χρειάζεσαι αέρα επειγόντως για να ζήσεις, δεν κάθεσαι να το αναλύσεις και πολύ, ούτε το "ζητάς" από τον άλλο, άσχετα αν έτσι είναι η έκφραση που χρησιμοποιούμε συνήθως.

Απ' αυτά που μου γράφεις όμως, καταλαβαίνω ότι έχεις μπλέξει σε μια σχέση παθολογικής εξάρτησης και επιτρέπεις στον φίλο σου να ελέγχει τη ζωή σου υποκύπτοντας στους συναισθηματικούς εκβιασμούς του, για να μην νιώθεις η "κακιά".

Αυτή η κατάσταση είναι νοσηρή, εκμηδενίζει τον αυτοσεβασμό και την αυτοεκτίμηση σου και δεν έχει καμιά σχέση με την αληθινή αγάπη. Για να στο θέσω διαφορετικά, ο άνθρωπος αυτός δεν ενδιαφέρεται για την ευτυχία σου, ούτε για εσένα την ίδια. Στην ουσία, σε βλέπει σαν αντικείμενο που του ανήκει και αρνείται να το αποχωριστεί, όσο κι αν ξέρει ότι δίπλα του μαραζώνεις.

Πάψε λοιπόν να τον νοιάζεσαι και να θυσιάζεσαι για εκείνον και νοιάξου για τον εαυτό σου. Έχε συνεχώς στο μυαλό σου ότι αυτός ο άνθρωπος επιδιώκει -συνειδητά ή ασυνείδητα- να σε συνθλίψει συναισθηματικά και μην υποχωρείς ούτε χιλιοστό από την απόφαση σου, όσο κι αν χτυπιέται, ό,τι κι αν κάνει ή λέει.

Απλά ενημέρωσε τον με την πρώτη ευκαιρία ότι έχετε τελειώσει οριστικά και να μην αποπειραθεί να πλησιάσει ή να σε ενοχλήσει ξανά με οποιονδήποτε τρόπο, γιατί θα απευθυνθείς στην αστυνομία και θα αναγκαστείς να κινηθείς νομικά εναντίον του.

Δυστυχώς, όσο κι αν ακούγεται σκληρός, ο μόνος τρόπος για να ξεφορτωθείς αυτό το τσιμπούρι που σου πίνει το αίμα είναι να κόψεις μαχαίρι κάθε επαφή μαζί του κι αυτό εξαρτάται ολοκληρωτικά από εσένα. Και όχι, δεν θα μείνει έτσι η ψυχολογία σου. Αντίθετα, σου εγγυώμαι ότι μετά από αυτόν το χωρισμό θα νιώσεις μια απίστευτη ανακούφιση.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ